“Який же ти хлопець, якщо не вмієш боронити свою державу?”: тернопільські військові про свою роботу

“Який же ти хлопець, якщо не вмієш боронити свою державу?”: тернопільські військові про свою роботу

День Збройних сил України традиційно відзначають 6 грудня. Чимало чоловіків і жінок присвятили себе військові справі, адже вірять, що зможуть захистити свою державу. Ці люди пишаються, що є частиною нових Збройних сил.

Журналістка “20 хвилин” До Дня Збройних сил України запитала  військових, чому вони пішли служити, що для них ця професія і чого бракує сучасній армії.

- У 1993 році я  закінчив Тернопільську академію народного господарства, - розповів майор Юрій Дмитрів. - Після цього призвали на строкову військову службу. Оскільки мав вищу освіту, то відслужив рік. Тоді ще не було контрактної служби. Але в 1997 році пішов у Збройні Сили України. Служив на посадах прапорщика, потім атестували в офіцерський склад. Зараз проходжу службу у Тернопільському обласному військовому комісаріаті і є заступником начальника відділу комплектування та призову Як на мене, нашій армії зараз бракує патріотизму і можливо, якихось кроків від держави. Потрібно підняти престиж збройних сил. Залучити до служби дійсно молодих, здорових, бо зараз це практично нереально. Зважаючи на економічну і політичну ситуацію, хлопці вибирають варіант виїхати за кордон. Основний контингент з яким працюємо - це люди старшого віку, які цього не роблять. Не можу сказати, що зараз дуже приваблива перспектива служби у Збройних силах. На жаль, зараз це не престижно.  

20-річний Артем Трач зараз проходить військову підготовку на військовій кафедрі Академії сухопутних військ у Тернопільському національному економічному університеті.

Відео дня

- В мене бажання захищати свою Вітчизну, - каже юнак.- Хотілося б підтримати хлопців на Сході України. Вважаю, що кожен хлопець це повинен пройти. Хтось якоюсь мірою більше, хтось менше. В мене і батько, і дідусь військові. Тому я теж маю йти по цій стежці. на мою думку, нашій армії зараз не вистачає зброї та людських кадрів. Багато хто йде служити за контрактом. Але всі ми розуміємо, що вони просто йдуть заробляти гроші, вони не йдуть воювати. Істинних патріотів дуже мало. Звісно, всі, хто йде на Схід молодці, але не думаю, що багато таких, які готові там віддати своє життя. Також важлива роль керівництва. Мені здається, нашому державному керівництво все одно чи хлопці там гинуть чи не гинуть і це дуже шкода.

Для кіборга Ярослав Гав’янця  День Збройних Сил України особливе свято,

- Я служу ще з 2012 року, - зазначив чоловік. - На моїх очах наша армія з совкової занедбаної структури  перетворилася на це потужне військо. Саме воно зараз стоїть на захисті нашої країни і забезпечує наш мир і спокій. У 2012 році мене призвали на строкову службу, мені сподобалось служити і я залишився. Щодо нашої армії, то мені здається, що вже все добре. Є,  може якісь недоліки, але з притоком нових бойових молодих командирів, все ще більше покращиться. Тільки молодь уникає строкової служби. Як на мене це через необізнаність, через пропаганду в інтернеті. Але мало хто знає, що вже немає “дідівщини”, зі строкової служби не залучають у зону бойових дій. Просто навчають військової справи і боронити свою країну. Який же ти хлопець, якщо не вмієш боронити свою державу? Якщо її не вмієш захистити, то не захистиш ні своєї сім’ї, ні себе.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дмитрий Танцюра

    Какой же ты военный , если дал присягу страну защищать , а это значит и управлять и прочие трудные профессии , но в стране в которой нет войны умираешь на фронте . А политиков которые сделали страну частной , в то время как ты умирал на фронте , за народную не хочешь , трибуналом приговорить .
    1. Народ Украины - оказывается от услуг МВД.
  • Хохлозавр

    Моя страна - СССР, а не это недоразумение под ленточкой синдрома Дауна...
  • Ігор

    Зам начальника відділу комплектування і призову у воєнкоматі каже, сьогодні служити в армії непривабливо, не престижно. За що йому держава платить гроші ?  Вже б стидалися таке казати.
  • Тарнополянин

    Професійні "вояки" як протирали штани у військоматах,так і протирають. Майори,скоро генералісімусів отримають просидівши все життя у кабенеті на тролейбусній. І вони ще розповідатимуть про патріотизм. Був би патріотом,вже б пятий рік був на передовій см а мо' навіть і Крим би заштурмував,га? Але ні,Крим страшно,там москалі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up