Таке не кожному під силу: у 21 фельдшер із Тернополя рятував важко поранених бійців на фронті

Таке не кожному під силу: у 21 фельдшер із Тернополя рятував важко поранених бійців на фронті

Йому лише 21, а за плечима вже 2,5 роки роботи фельдшером та досвід виконання завдань у гарячих точках. Тернополянин Віталій Гакало добровільно пішов на фронт, щоб рятувати життя поранених бійців на Донеччині.

Покликаний рятувати життя…

Своєю наполегливістю молодий фельдшер Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ТОР швидко здобув повагу всього трудового колективу. Колеги підтримали Віталія у серйозному рішенні – вступу до Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського. Вже два роки хлопцю вдається поєднувати роботу з навчанням. Так мало б продовжуватись і далі, якби не війна.

Так про цілеспрямованого юнака розповідають у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Відео дня

Війна зовсім не схожа на романтику

Віталій Гакало не зміг стояти осторонь тих кривавих подій, що відбувалися на фронті. Він завжди хотів бути корисним людям і країні. Тепер хлопцеві якраз випала така нагода.

Восени Віталій успішно завершив навчальний семестр в університеті і 24 листопада вирушив на передову. Він прийняв для себе ще одне важливе рішення – стати учасником Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. Це формування цивільних медиків та допоміжного персоналу для надання допомоги в зоні бойових дій.

Про свої два місяці на фронті медик-доброволець розповідає максимально щиро. За кожним захисником, який був важко поранений чи навіть загинув, він бачить скорботу батьків та дітей, які досі чекають сина і тата додому. Згадує, як щодня на позиції привозили від 30 до 100 бійців, котрі потребували негайної допомоги. Тут хлопцю знадобився не лише досвід роботи у «швидкій», а й рішучість і стійкість духу. Він зрозумів, що справжня війна зовсім не схожа на ту, яку так часто романтизують у фільмах, книгах чи комп’ютерних іграх.

Віталій Гакало повернувся з Донеччини 31 січня. Після бойових випробувань молодий фельдшер став ще більш зарядженим і готовим далі відстоювати свою громадську позицію. Він не виключає, що за можливості знову повернеться на фронт, бо звик боротись до кінця.

 

Читайте також:

«У найважчі дні з поля бою могли привезти близько 100 військовослужбовців»: як рятував поранених медик з Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Марія Продивус-Бабяк

    Збережи Боже його життя, нехай буде живий і здоровий,щоб рятувати людські життя.
  • Nadiya Rabtsevych

    Нехай береже тебе Бог і всі небесні сили!
  • Читач23

    нехай небесні сили тебе ХОРОНЯТЬ ВІТАЛІКУ ми гордимось тобою
  • Богдан Ярома

    Після війни без всякого сумніву і екзаменів, пряма дорога в медінститут!! Щасти тобі,  Віталіку, і обов"язково повернися живим! Пишаємося тобою. І хай тебе Бог береже!!

    Читач07 reply Богдан Ярома

    Та він уже студент 2 курсу!

keyboard_arrow_up