Зеленський відзначив орденом «За мужність» ІІІ ступеня військового з Тернопільщини

Зеленський відзначив орденом «За мужність» ІІІ ступеня військового з Тернопільщини

Пишаємося нашими Героями!

Президент України Володимир Зеленський відзначив ступеня військового з Тернопільщини.

Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Таку високу нагороду отримав військовослужбовець 44-ої окремої артилерійської бригади, командир гармати, молодший сержант Довгалюк Роман Анатолійович.

Відео дня

Орден захисникові вручили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.

Довідка

Орден «За мужність» третього ступеня — українська державна нагорода, що вручається військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів та іншим особам за проявлені ними героїзм і мужність при порятунку людей, а також при порятунку матеріальних цінностей, за героїзм і мужність у боротьбі зі злочинністю, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні службового, військового або громадського обов'язку в умовах, які пов'язані з ризиком для життя.

21 серпня 1996 року Леонід Кучма підписав указ номер 720/96, згідно з яким в Україні було засновано нову відзнаку — орден «За мужність» першого, другого і третього ступеня. Даний указ також затвердив Статут відзнаки та опис знаків ордену.

Відповідно до статуту, орденом «За мужність» можуть бути нагороджені громадяни України, громадяни інших країн, а також особи, які не мають громадянства.

  • Орден «За мужність» має три ступеня, вищим з яких є перший;
  • у нагороди другого і третього ступеня є тільки знак ордену;
  • нагородження орденом може бути проведено посмертно;
  • позбавити нагородженого орденом «За мужність» нагороди може президент країни у випадку, якщо нагороджена особа була засуджена за скоєння тяжкого злочину. Позбавленню нагороди передує відповідне рішення суду, а сама процедура здійснюється в порядку, встановленому законодавством та на підставі відповідних норм українських законів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up