Дизайнерські Ретро радіатори опалення із чавуну (на правах реклами)

Дизайнерські Ретро радіатори опалення із чавуну (на правах реклами)

Дизайнерський чавунний радіатор – це привабливий радіатор опалення, який поєднує високу ефективність обігріву та стильний зовнішній вигляд. Інколи він нагадує справжній витвір мистецтва, адже виробники адаптують кожний виріб під індивідуальні вимоги покупців. Так з’являються незвичайні моделі з інкрустацією, художнім литтям та декоративним розписом. Будь-яка забаганка буде виконана!

Конструкція чавунних батарей опалення

Раніше батареї з чавуну виглядали однаково та за формою нагадували гармошку. Вони складалися з окремих секцій, поєднаних між собою за допомогою спеціальних ніпелів. Але прогрес не стоїть на місці: сучасні бренди невпинно вдосконалюють конфігурацію виробів, щоб збільшити їхню тепловіддачу. Тому зараз деякі чавунні радіатори важко відрізнити від біметалевих чи алюмінієвих – зовні вони дуже подібні, адже мають плоску передню поверхню.

Оскільки йдеться саме про дизайнерські радіатори, то конструкція взагалі може приймати будь-який вигляд. За бажанням покупців виробники змінюють кількість вертикальних каналів у секціях, прикрашають їх різним декоративним оздобленням та підбирають відповідну арматуру. При цьому вони піклуються про те, щоб прилад відмінно виконував свою основну функцію – підтримання комфортної температури.

Призначення та особливості чавунних радіаторів

Міцні та надійні батареї Ретро з чавуну використовуються для обігріву будь-яких приміщень. Варіанти зі збільшеною товщиною стінки мають підвищену довговічність, тому підходять для:

  • багатоповерхівок, де вода на довгий період зливається з труб;
  • відкритих опалювальних систем (тобто для тих, у яких повітря потрапляє у теплоносій).

Тако ж це чудовий вибір для парового опалення з температурою до 150 градусів. А завдяки здатності акумулювати тепло та надовго залишатися гарячими чавунні радіатори підходять для систем, що нерегулярно нагріваються. Наприклад, через періодичну відсутність електрики або через особливості роботи твердопаливного котла.

Переваги та недоліки дизайнерських чавунних батарей

Чавунні ретро батареї, створені зі сплаву заліза з вуглецем, мають багато плюсів.

  1. Стійкість до неякісних теплоносіїв, таких як забруднена вода.

  2. Несприйнятливість до гідроударів та перепадів тиску в системі.
  3. Великий термін служби – зазвичай до 50 років.
  4. Хороші теплоакумулюючі властивості – здатність довгий період зберігати накопичене тепло.

Звісно, у них є і мінуси.

  1. Тривалий нагрів.
  2. Непідйомна вага.

Раніше до недоліків радіаторів із чавуну також відносився їх непривабливий зовнішній вигляд. Але сучасні дизайнерські прилади, навпаки, виглядають дуже естетично, адже компанії створюють унікальні опалювальні пристрої за індивідуальним замовленням.

Велика вага чавунної батареї ускладнює транспортування та монтаж: потрібно дві або кілька людей для перенесення та монтажу, стіна повинна витримати вагу радіатора, та ще й з водою (а об'єм теплоносію може бути до кількох десятків літрів). Тому, деякі виробники пропонують ніжки для монтажу радіатора на підлозі.

Виробники та вартість

Ринок чавунних батарей стрімко зростає, поповнюючись новими брендами та оригінальними моделями. В нашому інтернет-магазині представлені найкращі варіанти, що поєднують високу якість з доступною ціною.

Рекомендуємо звернути увагу на таких виробників, як Demir Dokum, Carron та Radimax. Вони створюють справжні шедеври у стилі ретро, прикрашені декоративним розписом або художнім литтям. Звісно, вартість вишуканих дизайнерських радіаторів досить висока. Значно менше коштують пристрої вітчизняних торгових марок, особливо прості стандартні варіанти.

Інформація надана спеціалістами компанії: Супермаркет Радіаторів

Висновок

Чи варто купувати батарею із чавуну? Звичайно так, якщо ви шукаєте надійний, ефективний та довговічний прилад, який не боїться іржі та буде добре тримати тепло навіть при нерегулярній роботі опалювальної системи. Таким радіаторам знайдеться місце у будь-якому інтер’єрі, оскільки сучасні виробники вдосконалили старовинні «гармошки», надавши їм неперевершений вигляд. За додатковою інформацією звертайтеся до наших консультантів.

keyboard_arrow_up