Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)

Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)

Шале прикрашають схили Альп і протягом століть зачаровують мандрівників і відпочивальників. Розповідаємо історію цих будиночків і чому в них з легкістю поєднуються затишок, тепло і відчувається енергія природи. А ще підкажемо хто їх будує і скільки вони коштують. Це вас здивує.

Гірська хатинка, дача у швейцарському стилі, котедж, альпійська хата — як тільки не називають будиночки, які мають французьку назву — шале. Найстаріше було збудовано в Швейцарії в 1211 році. Тому їх історія дійсно доволі велика і цікава.

 

Колись в шале селились пастухи й сировари, з часом вони стали популярними серед європейської аристократії, а зараз це найкомфортніше місце відпочинку лижників, туристів та інших відпочивальників. Але як і 500 років тому, шале — це простота, надійність капітальної конструкції та гармонія з природою. Розповідаємо детальніше. 

З чого будують шале? 

Традиційно дах шале будують з дерева, стіни - з каменя, а підлогу - на стрічковому цементному фундаменті, який ще й виконує функцію «теплої підлоги». Як кажуть відпочивальники — ці будинки наче дихають і водночас забезпечують чудову теплоізоляцію (ще б пак! 25 сантиметрів утеплювачів). А зруб додає естетичного ефекту. 

 

Дах в шале - як корабель розрізає воду: сніг, вітри та негоду роблять пологим, а сам будиночок дуже теплий за рахунок добротної печі-каміну, яка не тільки гріє підлогу, а й воду в ванні. Компактним — це дозволяє гарно захищати його від дощу та снігу. Вікна ж розташовують високо на стінах, щоб краще зберігати тепло.  

Що стосується внутрішнього оздоблення, то в шале переважають натуральна деревина і каміння. Тобто максимальне єднання з природою і нічого зайвого. 

Саме тому мандрівники переповідають про те, який гарний сон в шале. Така собі магія природи. 

Які переваги має шале? 

В Альпах має бути все максимально екологічно чистим. І будівництво з дерева ніколи не нашкодить неймовірній природі. Гарна теплоізоляція дозволить тримати комфортну температуру як взимку, так і влітку. Затишок і естетичний вигляд дають змогу ефективно відновлювати енергію організму і по-справжньому релаксувати.

Хто будує шале за доступною ціною? 

На відміну від інших «швидких» конструкцій, Альпійське Шале — капітальна конструкція, яка розрахована щонайменше на 50 років експлуатації. Але аналоги залишаються в доброму стані й через 150 років. Так скільки коштує побудувати такий будинок? 

З новими підходами й адекватними цінами на ринку з’явилась компанія AlpChalet. Вона і будує шале за 90 днів, при цьому допомагаючи клієнтам навіть подати документи на будівництво за 10 днів.

Варто сказати й те, що AlpChalet будує будиночки мрії за адекватними цінами. 690 євро/м². Тобто добротне і люксове шале в 100 кв.м. обійдеться “під ключ” всього за 69 тисяч євро. 

А що таке “під ключ”? Це вже готове шале для проживання. З внутрішнім облаштуванням, системами опалювання і водопостачанням. В будинку буде все — від каміна до кухні з меблями. Заїжджай і живи! 

Уявіть, що ви з сім’єю тепер мешкаєте в двоповерховому шале, в якому дві спальні, дуже велика студія і власний кабінет. А ще…де затишний камін, тепла підлога, пахне деревиною, а панорамне скління з десятиметровим атріумом завжди подарує відчуття бути ближчим до природи. Уявили? Реалізуйте. 

 

Якщо вас зацікавила пропозиція, телефонуйте і реєструйтесь на перегляд готового будинку +38(067) 666-09-97+38(068) 942-56-76

Більше інформації шукайте в інтернеті 

Сайт: alpchalet.com.ua
Інстаграм: alp_chalet
Фейсбук: alp_chalet

keyboard_arrow_up