"Продаємо свою продукцію у 200 країн світу"

"Продаємо свою продукцію у 200 країн світу"
Ми поспілкувалися із директором групи компаній "MagneticOne" та "Yaware" Русланом Савчишиним, аби взнати, як компанії з чи не найдепресивнішої області України вдалось стати серйозним гравцем у світовому продажі програмного забезпечення

- Коли була заснована ваша компанія і  які напрямки вашої діяльності?

- Ми почали свою діяльність вісім років тому, а на експорт почали виходити вже після першого року діяльності. Наразі ми -  це група компаній, які пропонують програмне забезпечення різного спрямування. MagneticOne пропонує програми електронної комерції, тобто для функціонування інтернет-магазинів та електронних супермаркетів. Yaware – це програми, спрямовані на підвищення ефективності роботи компанії в цілому та продуктивності конкретного працівника. В команді Yaware  працює близько 20 чоловік, Вони будуть потрібними не лише приватному бізнесу, але і,наприклад, державним структурам, де низька ефективність праці часто є проблемою .

- Ви одразу планували експортувати свою продукцію?

- Так, безумовно. Передусім ми усвідомили, що можемо створювати продукцію світового класу. Крім того, для інтернет-продуктів немає фізичних меж країн. Тому ринок, на якому ми працюємо, не обмежений кордонами конкретних країн. Це ілюзія в людських головах, яку треба подолати. Загалом ми створюємо програмне забезпечення, яке є універсальним, тобто потрібне для бізнесменів усіх країн. Ми концентруємось при розробці програм на тому спільному, що є в бізнесі цих країн, на якихось загальних потребах. Однак і враховуємо особливості та спеціальні потреби, адаптуючи забезпечення на реальних потреб. Є практичне спостереження, що найкраще, якщо адаптація програми та переклад здійснюється людиною, яка живе або народилась в країні/регіоні, до якого адаптуємо програму. Так краще вловлюються нюанси.

Відео дня

На сайті ми отримуємо відгуки про наші програми, тож, переглянувши їх, можна побачити, які функції виконує програмне забезпечення Yaware.Online і хто що цінує найбільше. Ось до прикладу відгук партнера з Грузії: "Нам нужен был сервис для контроля фрилансеров и сотрудников удалённых офисов нашего агентства.Мы долго искали сервис, который бы позволил нам вести удалённый контроль за персоналом. Причём не просто искали, а даже пробовали разные программы. Но остановили свой выбор на Yaware, так как сервис отлично подошёл под все наши требования".

- До яких країн світу ви наразі експортуєте свою продукцію?

- Практично до всіх ,які мають потребу у нашому забезпеченні. Тобто це орієнтовно країн двісті. Звісно, що найбільша частка йде до США, країн Європи… Тут співпраця найактивніша. Тобто продукція MagneticOne практично повністю йде на експорт, а близько 30% продукції Yaware – виключно на Україну. Першу програму Yaware на експорт продали два роки тому, але одразу отримали безліч гарних відгуків.

- Чи позначились на вашій роботі економічна криза, девальвація валют та конфлікт з Росією?

- Ну кризу ми не особливо відчули, адже працюємо на світовому ринку і маємо змогу ліквідувати прогалини в одній сфері за рахунок успішнішої діяльності в іншій. А от щодо Росії – то так, охолодження дуже відчутне. Наприклад, ще на початку весни 2014 року багато російських компаній відмовились від співпраці, мотивуючи це політичними причинами. Ну це зрештою їхня проблема, яка існує в їхніх головах, і від припинення співпраці постраждають більше вони ж.

- З якими труднощами ви зіткнулись, коли почали виходити на європейський та світовий ринок?

- Труднощів дуже багато. Передусім це постійна конкуренція, коли конкурент переважає вас по всіх параметрах. У всіх ваших серйозних конкурентів неодмінно значно більші історія, досвід, капітал, напрацювання. Присутність на ринку конкурентів з Індії та Китаю додає ще один аспект – вони можуть зробить те ж саме, що й ми, але із суттєво меншими затратами ресурсів на реалізацію, тобто дешевше.

- І як же ви примудряєтесь залишатись конкурентним в такій галузі?

- Виграє той, хто найшвидше біжить. Це головна і єдина запорука конкурентності. Ні креатив, ні патенти не втримають на плаву. Тож треба "дуже швидко бігти", адаптуватись до нових потреб і побажань ринку та клієнтів. Одним із моментів є й те, що ми працюємо по 12 годин в день, під заряджаючись кавою. Ми, звісно, дуже поважаємо трудове законодавство, однак воно було створене для інших умов і реалій. Ми не працюємо на заводі, де 8 годин змін були якраз по силах і можливостях, інакше би падала продуктивність. Ми працюємо в інтернет-сфері, і зацікавлені в результаті – тому і готові працювати стільки годин на добу, скільки потрібно для успіху.

- І що ж далі – які плани на найближче майбутнє?

- Основне – зростання продажів. Розширятись завжди є куди. Плануємо збільшити на 300% продажі по продукту програмі Yaware за наступний рік і анонсуємо запуск на ринок 10 нових продуктів . Тож плани величезні і це обґрунтовано, адже ми не збавляємо темпу, намагаючись триматись в числі того 1% лідерів на ринку програмного забезпечення бізнесу у світі у своїх нішах.

- А можна детальніше про продукти,які плануєте запускати та розвивати?

- Це переважно програми компанії Yaware, які стосуються наступних напрямків – управління персоналом, контроль і безпека, взаємини з клієнтами, інформацій і аналіз та інновації і планування. Це, наприклад, Yaware.TimeTracker – система контролю за робочим часом та оцінки продуктивності роботи за комп'ютером для офісних та віддалених працівників; Yaware.Social – онлайн-система моніторингу активності працівників у соцмережах, що дає змогу оцінювати кандидата при наймі на роботу; Yaware.Goal – яка дає змогу оцінювати виконання завдань по всій компанії, сформульованих відповідно до технології SMART, а також безліч інших, неоціненно корисних для керівника програм.

- Що би ви порадили новачкам у галузі програмного забезпечення, які мають намір виходити на ринок Європи або будь-який інший для експорту?

- Варто звернути увагу на три аспекти. Перше - знайти надійного партнера, бажано того, хто там живе або звідти родом. Друге – продавати продукти,а  не послуги (продавців послуг достатньо, а оригінальний продукт завжди знайде свою аудиторію). І третє – якомога швидше зробити свої помилки, щоб мати час їх виправити і стати конкурентним.

 

Стаття підготовлена  в рамках співпраці з Інформаційною кампанією "Сильніші разом!" 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up