Є за 700, а є і за 10 000 грн на день. Які автомобілі та на скільки можна орендувати в Тернополі

Є за 700, а є і за 10 000 грн на день. Які автомобілі та на скільки можна орендувати в Тернополі
  • Орендоване авто – це транспорт із розряду «сів і поїхав». 

  • Така послуга давно популярна у Тернополі – як серед людей, що полюбляють подорожувати країною, так і серед іноземців, котрі приїжджають у наше місто.

  • Але як не передплатити за прокат автівки і не перетворити свою поїздку у суцільний кошмар?

Ми знайшли чотири сервіси оренди машин у Тернополі і порівняли вартість їх послуг. Які автомобілі і за яку ціну запропонують? Хто може забронювати транспортний засіб і з якого віку? За які такі «особливі випадки» Вам доведеться доплачувати?

«Укр-Прокат» (вулиця Богдана Хмельницького, 9а)

Цей салон має власні автопарки майже у всіх великих містах України. 

Відео дня

На час перевірки нашою журналісткою сервісу, у їхньому каталозі на сайті загалом було 37 різних автомобілів для оренди: бюджетні і комфорт, звичайні легковики, кросовери, машини бізнес-класу, мікроавтобуси тощо.

На сайті «Укр-Прокату» ціни зазначено у трьох валютах – гривні, доларах і євро. Орендувати авто можна на 1-2 дні, тиждень, більше, ніж на вісім днів і на місяць. Є шанс взяти напрокат деякі марки машин навіть на довший час – від шести місяців (це вигідніше), однак із повною передоплатою за весь термін та без права дострокового розірвання договору.

Також у салоні діють додаткові послуги, за які слід платити окремо: замовлення водія, доставка чи підбір авто по місту, повернення машини у неробочий час або з неповним баком пального тощо. Не безоплатними є й аксесуари до автівок, як от дитяче сидіння чи GPS.

Вартість оренди кількох марок авто у цьому салоні подаємо в інфографіці – від трьох найдешевших варіантів до трьох найдорожчих.

Консультант салону, до якого ми зателефонували, зазначив, що послуга «авто напрокат» у них є дуже актуальною, і люди звертаються сюди практично щодня. Умови прокату машин зазначено на офіційному сайті, і за словами працівника, дані там постійно оновлюються.

Орендувати авто можуть особи, яким виповнилося не менше 21 року. З собою обов’язково слід мати паспорт або ID-картку, водійські права (не менше, ніж з дворічним стажем водіння) та іменну банківську картку, через яку здійснюється оплата. Готівкою за прокат автомобіля розрахуватися не можна.

Мінімальний термін оренди авто – 24 години.

При підписанні договору про прокат автомобіля, ви повністю оплачуєте вартість і блокуєте депозит (вносите заставну суму). Вона залежить від класу обраного автомобіля. Ця сума спершу блокується, а потім розблоковується на вашій банківській карті після повернення автомобіля і виконання всіх умов договору про прокат.

Для кожного клієнта цього сервісу стандартний тариф оренди авто включає в себе базове страхування (фінансову відповідальність клієнта у випадку ДТП, обмежену його франшизою) та цілодобову підтримку.

Компанія віддає в оренду автомобіль із повним баком бензину. При поверненні машини попередньо слід теж цілком заправитись.

У салоні діє ліміт по пробігу авто – 250 км/доба. За перевищення цієї цифри з клієнта знімається плата у межах 0,1-1 євро (від трьох до 32 гривень) за 1 кілометр понад норму.

Grand Garage (проїзд по вулиці Спортивній, гаражний кооператив «Автопромінь»)Ця компанія, окрім обслуговування автомобілів, займається також їхнім прокатом. У наявності мають лише 9 авто для оренди – від економ до бізнес-класу. Працівниця компанії розповідає, що автопарк у них порівняно молодий – машини 2019-2020 років випуску.

Вся актуальна інформація розміщена на сайті сервісу, там же є каталог автівок і контакти, за якими можна зв’язатися із компанією. Ціни на оренду машин зазначені у євро і вони, за словами консультантки, залежать від офіційного курсу валют станом на день бронювання. Однак, клієнти можуть платити і у гривнях. Орендувати авто тут можна на 1-2 доби, від трьох до восьми днів, «9+» і на місяць або й більше. При довшому терміні прокату ціна зменшується, адже діють знижки. Можлива оренда автомобіля з водієм.

Вартість прокату кількох марок авто у цій компанії подаємо в інфографіці – від трьох найдешевших варіантів до трьох найдорожчих.

 

Працівниця салону каже, що авто у них орендують доволі часто. Найбільше – українці, які приїжджають з-за кордону до рідних у Тернополі.

Умови прокату зазначено на сайті компанії, також тут містяться дані про самі автівки, документи на них і відомості про додаткові аксесуари, з якими їздити буде зручніше. Доплачувати за дитяче крісло, автобокс, GPS-навігатор чи тримач для телефону не треба, вони безкоштовні у комплекті з машиною.

При оренді авто тут слід мати аналогічний до попереднього салону набір документів. Та є одна відмінність – клієнт може пред’явити закордонний паспорт замість українського. Розрахуватися за прокат машини у Grand Garage можна двома способами – готівкою (під час отримання авто) чи безготівково (переказом на рахунок або на банківську картку).

Мінімального терміну оренди авто у цьому салоні немає.

Перед тим, як забрати машину, клієнт повинен залишити у салоні завдаток, що повернуть по закінченню періоду прокату. Сума завдатку залежить від класу та марки автомобіля. При безготівковому способі оплати сума завдатку блокується на картці і розблоковується при поверненні автомобіля.

У цій компанії теж віддають в оренду авто із повним баком пального, а коли людина повертає машину назад – повинна її «заправити». Ще, за словами консультантки, періодично усі автомобілі компанії проходять обов’язкову озонацію (зсередини) для знезараження повітря і усього, що є в салоні.

Діє ліміт по кілометражу пробігу автівки. Після його перевищення слід окремо домовлятися із менеджером компанії про вартість доплати.

TerRENT автопрокат» (вулиця Микулинецька, 46б, перед «Ватра Шредер»)

Сервіс прокату доставляє автомобілі крім Тернопільської, ще у Рівненську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Хмельницьку та Львівську області. Працюють з понеділка по п’ятницю з 10:00 по 18:00, субота – з 10 по 16 год, а у неділю – за домовленістю.

Консультант, до якого ми зателефонували, розповів, що всю необхідну інформацію про оренду машин вони виставляють на своєму сайті, але зараз мають їх два у зв’язку із переїздом на іншу адресу (раніше були біля ТЦ «Орнава») і оновленням компанії – старий повністю актуальний, а над новим ще працюють. У їхньому автопарку на даний момент є 20 автомобілів, по кілька однієї і тієї ж марки. Клієнт може власноруч обрати собі авто класу економ, представницького, кросовери, мінівени чи лімузини.

Вартість оренди кожної автівки прописана на сайтах, ціни – зазначені у євро. Однак, тут же, у нижній панелі сайтів, вміщений офіційний курс валют станом на день бронювання. Орендувати авто можна на період 2-3 днів, 4-10, 11-30 і на понад місяць. Сума за прокат машини знижується, залежно від більшого терміну бронювання. Ще на вартість авто впливає тип палива і вид коробки передач. Деякі автівки їздять на газу що у рази зменшує вартість експлуатації автомобіля.

Щодо аксесуарів – за словами працівника, у них немає автобоксів, а інші допоміжні речі (автокрісла, рейлінги, кріплення для лиж, навігатори, відеореєстратори, кріплення і зарядки до телефонів) вже є у деяких машинах, або їх можна взяти окрема. Сервіс також доставляє авто до клієнта при бажанні (наприклад, в аеропорт, на вокзал або в інше місто), по Тернополю ця послуга безкоштовна.

Ціни на оренду кількох марок машин у цій компанії подаємо в інфографіці – від трьох найдешевших варіантів до трьох найдорожчих.

 

Працівник "TerRENT" ділиться, що орендують автівки у них нерідко – як жителі Тернополя, так і приїжджі з інших міст й іноземці.

Умови прокату майже не відрізняються від попередніх салонів. Для оренди автомобіля громадянину України потрібен паспорт і водійське посвідчення, іноземцю – національний паспорт і водійські права міжнародного зразка. У цьому сервісі взяти напрокат машину можуть особи, старші 21 року із дворічним водійським стажем від дати видачі прав. Авто вищого класу можуть орендувати клієнти, старші 23 років.

Плата за оренду авто здійснюється до початку поїздки. Слід відразу оплатити повний термін оренди та депозит, що потім повертається (залежить від класу). Його можуть вирахувати з людини у випадку повернення брудного автомобіля, якщо ви перевищили ліміт пробігу, втратили документи, ключі або комплектуючі транспортного засобу тощо. Приймають тут як готівку, так і банківські перекази.

Мінімальний термін оренди автомобіля складає 2 доби.

Автомобіль видається клієнту у повністю справному стані, чистому вигляді та з повним баком пального. Видача і повернення автомобіля проводиться на станціях прокату в робочий час або у домовленому місці.  

Добовий пробіг автівок безлімітний. Детальніше дізнавайтесь на сайті цієї компанії.

AvtoRent (Підволочиське шосе (аеропорт)

Ця компанія має свої філії крім Тернополя ще у шести містах України. Основним її видом діяльності є якраз прокат авто.

Консультантка сервісу, з якою ми зв’язались, відмовилась надавати дані про кількість машин, які є у наявності, й уточнила, що вся актуальна інформація розміщена на сайті. Згідно з нею, компанія станом на сьогодні має 23 автомобілі різних моделей. Машини тут є економ, комфорт та бізнес класу.

Ціни на оренду автівок на сайті теж вказані у євро і зменшуються залежно від більшого терміну прокату, бо діє система знижок. Забронювати машину можна на 1-2 доби, 3-7 діб, 8-29 і на понад місяць. При попередньому узгодженні сервіс надає клієнту додаткові аксесуари до автівки за окрему плату – дитяче крісло, навігація GPS, кріплення для лиж чи сноуборда тощо.

Також є можливість скористатися послугою трансферу (як у межах Тернополя, так і поза ним) – представник компанії зустріне клієнта біля офісу, на залізничному вокзалі чи в аеропорту. Вартість трансферу залежить від класу авто і розміщена на сайті.

Працівниця AvtoRent розповіла, що з іноземними громадянами вони не працюють.

Ціни на оренду кількох марок машин у цьому салоні подаємо в інфографіці – від трьох найдешевших варіантів до трьох найдорожчих.

Умови прокату авто тут мають свої особливості – людина повинна пред’явити паспорт і посвідчення водія (досвід керування транспортним засобом, до речі, повинен бути не менше трьох років), а взяти напрокат машину можуть особи з 23-річного віку.

В тариф оренди авто входить базова страхівка та цілодобова технічна підтримка. Також при потребі сервіс допомагає клієнту з проживанням у Тернополі по своїх партнерських програмах.

Оплатити бронювання авто можна банківською картою, після погодження додаткових послуг перед прокатом автомобіля. В цей момент на людини блокується депозит, франшиза, застава, або гарантійний платіж. Сума застави стійка і залежить від класу авто: економ – 500€, комфорт – 700€, бізнес – 1000€.

Мінімального терміну оренди автівки у цьому салоні немає. Ліміт по пробігу становить 250 км/доба сумарно на кількість днів прокату машини.

 

А Ви раніше орендували авто у Тернополі? Поділіться досвідом у коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up