Нові зміни у законі "Про дорожній рух"

Нові зміни у законі "Про дорожній рух"
  • Нардепи внесли зміни у правила проїзду на кругових перехрестях. Водії, які знаходяться на кільці, матимуть перевагу в русі.
  • Місцеві фахівці запевняють, що це правило давно вже діє у місті.

Нардепи прийняли нові зміни у законі "Про дорожній рух". З наступного місяця на кругових перехрестях пріоритет будуть мати водії, що вже їдуть ним по колу. Вчора, 4 квітня, за законопроект №4246 "Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про дорожній рух" (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)" проголосували 234 депутати.

Після того, як вступлять в дію нові правила, біля кільцевого перехрестя повинен стояти знак “Дати дорогу” і під знаком має бути табличка з уточненням, на якій зазначено, що головна дорога на кільці. 

Коментувати ситуацію у місцевій поліції не беруться. Мовляв офіційне розрядження щодо цього закону їм ще не приходило, відповідно коментувати того, що немає не можуть.

Відео дня

Та, як роз'яснюють фахівці тернопільських автошкіл, це правило дано вже діє у нашому місті.

  • У Тернополі на всіх кільцевих перехрестях головна дорога виключно на кільці. Тому для містян нічого нового в цих змінах немає, - коментує викладач однієї з приватних автошкіл пан Олег. 

До прикладу, якщо їхати у Івано-Франківськ, то перед в'їздом у місто є рівнозначне кільцеве перехрестя. Що таке рівнозначне перехрестя, роз'яснює фахівець.

  • Коли водій під'їжджає до перехрестя, він повинен пропустити перешкоду з права, - зазначає пан Олег. - На таких перехрестях водії не завжди виконували  цю вимоги, як результат - траплялося багато ДТП. Тому прийняття закону дозволить знизити аварійність на перехрестях, де організовано круговий рух. 

Як роз'яснює фахівець, для водія головним законом є “Правила дорожнього руху” і поки ці нові зміни не будуть внесені у цей документ, то водії повинні виконувати стару редакцію правил. Станом на сьогодні жодних нових змін у правила дорожнього руху не внесено.

До слова, у постанові Верховної Ради йдеться, що цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Окрім цього, нардепи зобов'язали Кабмін протягом одного місяця з дня набрання чинності Закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону.

 

Коментарі (16)
  • Bon Dyk

    А кільце на Микулинецькій?
  • Cuervo Jose

    Яка різниця чи головне кільце чи ні.живу в іспанії  вже 4,5 роки на кільцях е і світлофори але є всі знаки і розмітка тому проблем 0! До речі тут більше кілець неіж перехресть що полегшуе набагато рух фур!
  • Anonymous

    Щось пан Олег не дуже добре орієнтується в місті, не на всіх кільцевих перехрестях кільце головне. Щоб пан Олег довго не думав - підказка: кільце біля Маяка, інші нехай сам знайде.

    Anonymous reply Anonymous

    4.1 Круговий рух.

    Вимагає об'їзду клумби (центрального острівця) в напрямку, показаному стрілками на перехресті з круговим рухом. Позначається ЗНАКОМ! Знак застосовується для дозволу руху тільки в зазначеному стрілками напрямку при організації кругового руху транспортних засобів на перехресті (площі). Знак встановлюється на кожному в'їзді на перехрестя (площу) з круговим рухом.

    Біля Маяка хтось колись такий знак бачив?! Ні, не бачив. Звідси висновок, ти, шановний, на права не вчився, ти їх купив. Запам*ятай, будь-який об*єкт дорожнього руху повинен бути визначений відповідним дорожнім знаком або розміткою.

    До речі, просто вбивають ідіоти, які, наприклад біля Текстильника, з Збаразької займають ЛІВИЙ ряд, виїзжають на кільце (означене знаком!) і відразу роблять з лівого ряду поворот на право на Злуки. Звертаюсь до них: Ідіоти, правий поворот потрібно робити з правого ряду, а лівий з лівого. Це ж так просто запам*ятати.

    Віталій Кушла reply Anonymous

    До аноніма.

    Біля Маяка хтось колись такий знак бачив?!

    Я бачив. А шо ти нє?

    Anonymous reply Віталій Кушла

    Де таку траву береш, що знаки ввижаються?

    Дурню, там знак - "Об*їзд перешкоди справа", а не рух по колу. Хто ж вам таким дурнуватим права продає?

    Віталій Кушла reply Anonymous

    На кольці беру.

    Ти певно до того що тупий то ще й сліпий.

    Тобі ж людина носом тицьнула.  А ти її обізвав. Роззуй очі а тоді пашталакай всяку дурню.  Та м знак нормально висить. То що ти назвав перехрестям то виїзд з двору. Почитай правила а тоді пиши.

    П.С.

    Ти сам хоть права маєш?

    Iryna reply Anonymous

    "Біля Маяка хтось колись такий знак бачив?! Ні, не бачив". Я бачила. То такий знак?

    https://www.google.ru/maps/@49.5511901,25.5709966,3a,75y,88.53h,90.87t,0.55r/data=!3m6!1e1!3m4!1sR1Lv603UO5qbK6bEbccWwQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=uk&authuser=0

    Раджу бути уважнішим на дорозі, шановний Anonymous (чи може то пан Олег?).

    Anonymous reply Iryna

    Одне дурне знак повісило перед!!! перехрестям вул Яремчука, а друге його тут показує. А на самій клумбі перехрестя з вул. Дружби який? О тож!

    Цікаво, ті, що виїзжають з вул. Яремчука і повертають на право, як той знак мають побачити?

    Anonymous reply Anonymous

    Цікаво, а збоку центру де там такий знак? Може я щось пропустив?

    Iryna reply Anonymous

    Пропустили,

    https://www.google.ru/maps/@49.5512271,25.5737424,3a,17.8y,298.12h,93.57t,0.55r/data=!3m6!1e1!3m4!1sTwXirX-LF9zEkBUCOfgqqw!2e0!7i13312!8i6656?hl=uk



    А якщо ви вважаєте, що знак розміщено не правильно, то прошу дуже звертатися в поліцію, яка спільно зі службою яка чіпляє знаки вирішить всі колізії.

    А обзивати дурнями всіх і нічого самому не робити, щоб змінити хоч щось, ну це в нас багато хто вміє, чи не так пане (все-таки, мабуть, ви той самий Олег - викладач автошколи)?

    Anonymous reply Iryna

    До речі, то зовсім не жарти. Завтра через якигось ідіотів, що знаки чіпають або зпяну, або здуру, там може статись біда. З одного боку (від центру) того знака не видно, а від Мазепи його дія першого перехрестя перехрестя з вул. Яремчку, а ті водії, що повертаю з Яремчука вправо, про його існування взагалі можуть  знати. По факту, там нема знаку "Рух по колу", бо розміщений з грубими порушеннями. Мало того, на клумбі він дубльований знаком "Об*їзд перешкоди справа", а це вимагає від водіїв  зовсім різні  дії. Тобто, знак "Об*їзд перешкоди справа" АНУЛЮЄ дію знаку "Рух по колу".

    О така ось тут петрушка.

    Iryna reply Anonymous

    А я і не жартую. З вулицею Яремчука, якщо не помиляюся, це не перехрестя, а виїзд з прилеглої території, а, відповідно, це не скасовує дію знаків, які висять перед заїздом на цю територію. Знаки  "об'їзд перешкоди справа" є на всіх клумбах перехресть з круговим рухом і на жодному з таких перехресть цей знак нічого не анульовує. Пора освіжити знання ПДР і влаштувати пішу прогулянку містом перед тим як сісти за кермо. Удачі. П.С. А  звернення в патрульну поліцію та у відповідні служби міської ради є дієвим методом вирішення питань, що входять в сферу їхньої компетенції (перевірено особисто).

    Anonymous reply Iryna

    Вулиці Яремчука, Петриківська, Виговського, Тісна. Величезний мікрорайон, сотні будинків, в тому числі десятки багатоповрхівок, не менше десятка тисяч жителів (якщо не більше), сотні автомобілів...і лише два в*їзди-виїзди, а враховуючи стан Достоєвського, то це перехрестя Яремчука-Мазепи чи не єдине. Прилегла територія в неї. Та там рух не менший ніж по Мазепи! А якесь дурнувати там навіть його не означило.

    А тепер про правила. Знаки Круговий рух ПО-ФАКТУ там відсутній, бо!:

    1. З Мазепи він ПЕРЕД Яремчука, а не перед кільцем.

    2. З дамби  - захований за зупинкою.

    3. З Дружби і від Заозерної - ВЗАГАЛІ НЕМА!

    Про правила воно мені буде. Є правила, про те, як ті знаки мають бути розміщені, на якій висоті, яка зона їх видимості, що перед ними і за ними можна. Скажімо ПЕРЕД знаком зупинка ЗАБОРОНЕНА, а там зупинка громадського транспорту, бо  якесь дурнувати так собі вирішило. Зупинився тролейбус і маєш тобі знаки. тут дійсно, пішки ходити і знаки шукати, де їх якийсь ідіот заховав. А якщо приїзжий, то що йому робити?

    А ще є правила, що визначають маневрування, перелаштування з ряду в ряд, здійснення поворотів. От як там, на тому кільці , ПОПЕРДНЬО вімкнувши поворотник, здіqснити маневри виїзду і з*їзду з головного кільця?

    Блін, задовбали дурнуваті. Воно десь щось там побачило, і себе мудрим вважає. Здається мені, що то чмо (інакше вже й не скажу) Iryna має безпосереднє відношення до організації руху в місті. Тоді й зрозуміло, чому в нас такий порядок на дорогах, так знfки розміщені, переходи на зупинка, затори і тягучки...бо воно думає. що воно правила знає.

    Anonymous reply Iryna

    Ну, тут ще краще. Вони б ще його на будку ззаду причіпили, щоб від озера видно було.

    Олександр Мыщук reply Anonymous

    також кільце біля базару, коло Жовтої церкви.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up