Тернопільські водії були не готові до ожеледиці. Поради від поліції

Тернопільські водії були не готові до ожеледиці. Поради від поліції

Вранці на дорогах Тернополя спостерігалася ожеледиця. Багато водіїв були цілковито не готовими до цього і не змінили на своїх автомобілях літню гуму на зимову. Через це їх позашляховики буксували на дорозі. 

Тож не зволікайте і підготуйте свої авто до зимового періоду.

Ось кілька порад, як рухатися на дорозі під час ожеледиці:
1. Початок руху на будь-якому транспортному засобі в умовах ожеледиці має бути плавним і м’яким. Намагайтеся встановити крісло так, щоб сидіти зручно і пам’ятайте, що потрібно пристебнутися ременем безпеки.
2. Рухаючись по слизькій дорозі, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами.
3. Найважливіша вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більше, ніж у сприятливих погодних умовах. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом. Адже там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше і рух там буде безпечнішим.
4. Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце без ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких випадках – складно і небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь.
5. Пам’ятайте: на слизькій дорозі є загроза втрати контролю над автомобілем.
6. Пішоходи, не ходіть по краю проїзної частини дороги.
7. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до трагічних наслідків.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗИМ у Тернополі на Automoto.ua.

Відео дня
Коментарі (1)
  • Anonymous

    Дурдом, позашляховики буксували... Ідіоти, чи як? Та при ожеледиці НІЯКА гума не допоможе, якщо комунальники тупо нічого не роблять! Питання не до водії, а до комунальних служб і міської влади!

    До речі, прогноз на ожеледицю був ще з п*ятниці і я ще в п*ятницю створив тему від читача, в якій пропонував ставити ставки на те, як спрацюють комунальники. Посиплять дороги чи, як завжди. Вийшло, як завжди. Але модератори чомусь не пропустили. От цікаво, чому? Також в прогноз погоди не дивляться, як наші комунальні служби?

    Між іншим, завтра зранку знову сильний туман і НЕОЧІКУВАНА ожеледиця, і завтра знов позашляховики будуть буксувати... А може то комунальники буксують?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up