У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі. Ексклюзивні подробиці "20 хвилин"

У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі. Ексклюзивні подробиці "20 хвилин"
  • Рейсовий автобус Познань-Херсон в ніч на 6 березня потрапив у ДТП поблизу польського міста Кашиче. Шість пасажирів загинули. троє жінок та троє чоловіків, 41 травмований, повідомляють нам колеги з Gazety Wyborczej. 
  • Як стало відомо редакції "20 хвилин" від польських колег, автобус — на тернопільських номерах. 

Інформацію про аварію в мережі Twitter опублікував речник МЗС України Олег Ніколенко.

— Поблизу м. Кашице рейсовий автобус потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані. Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії, — зазначив він.

Відео дня

Наразі колеги з Gazety Wyborczej допомагають дізнатися більше деталей інциденту. Ось те, що вони розповіли.

Колеги з Польщі розповіли подробиці аварії

"Штаб провінційної поліції в Жешуві повідомляє, що внаслідок аварії загинули шість людей - троє до прибуття машин швидкої допомоги, двоє під час рятувальних робіт на місці події, а шоста людина, молода жінка, померла в лікарні. Поліція встановила, що водії автобусів були тверезими.

За інформацією, наданою Жешувським відділенням GDDKiA, автобус вже підняли на колеса, триває зачистка та охорона місця події. З цієї причини дорогу в напрямку Корчови перекрили. Поліція спрямовує транспортні засоби в об'їзд по національній дорозі № 94. Відновлено рух у напрямку Ярослава.

Слідча група проводить візуальний огляд та перевіряє наслідки. Причини та перебіг аварії поки не відомі", повідомляють польські колеги з Gazety Wyborczej.

фото MARCIN BETLEJA, PODKARPACKA STRAŻ POŻARNA /PSP

Чи були в автобусі пасажири з Тернополя, наразі невідомо. Ми цю інформацію уточнюємо. На місцевому автовокзалі будь-які дані про цей інцидент називати відмовляються. 

За попередньою інформацією поліції Польщі, водій не перевищував швидкість.

Автобус — на тернопільських номерах

"20 хвилин" також вдалося поспілкуватися з кореспондентом Укрінформу в Польщі Юрієм Банахевичем. Він розповів, що автобус, який перекинувся, був на тернопільських номерах. Йому також відомо, що загинули три жінки і стільки ж чоловіків. 

Херсонські перевізники припинили перевезення за цим маршрутом ще в період початку карантину, який пов’язаний із пандемією коронавірусу. Зараз виконують рейси на Польшу, забираючи пасажирів з Херсона, фірми з Миколаєва, Києва, Одеси і Тернополя.

фото MARCIN BETLEJA, PODKARPACKA STRAŻ POŻARNA /PSP

Що відомо про подію?

В автобусі перебували 57 пасажирів, усі вони з України.

Поранених перевезли до лікарні в Перемишлі, Центру медичної допомоги в Ярославі, лікарні №2 у Жешуві, лікарні в Рудній Малій та повітових лікарень у Пшеворську та Любачі. 

Як зазначає видання rmf24, на місці аварії працювали пожежники, поліція, фельдшери. Туди ж  направили два вертольоти для транспортування поранених: польська медична авіаційна рятувальна служба та військовий МІ8. Пасажирів евакуювали з перекинутого автобуса пожежники.

Внаслідок аварії перекривали рух на автостраді А4.

На даний момент усіх постраждалих доставляють до лікарень чи гуртожитків. Людей, які не потребували госпіталізації, доставили до найближчого гуртожитку. Пожежники вже поставили уламки автобуса на колеса, і на даний момент перевірку проводить поліція та прокуратура. Наша робота закінчена, а визначення причин, що призвели до цієї аварії, займе ще кілька годин, — каже керівник відділу внутрішніх справ пожежної охорони Підкарпаття Марцін Бетлея. 

Ева Леніарт, воєвода Підкарпаття, повідомила, що людям, які не постраждали, також  надали допомогу, вони перебували в одній зі шкіл Ярослава, повідомляє видання wiadomosci.wp.pl.

— Ми встановили, що люди, які зараз перебувають у гуртожитку в Ярославі, де їм подають гарячу їжу, подають гарячі напої та залишаються під опікою психологів. Коли буде прийнято рішення про те, що вони зможуть продовжити подорож, а також вони самі висловлять свою волю, їх транспортують до переїзду в Корчові, а там, у свою чергу, український автобус буде чекати на них, щоб забрати до місця призначення. — каже пані Леніарт.

У рятувальній операції на дорозі А4 також взяли участь майже 100 пожежників. До аварії було направлено 30 пожежних команд. Пожежники допомагали фельдшерам у лікуванні поранених.

Рятувальники спрацювали оперативно

Прессекретар служби швидкої допомоги Перемишля Марек Яновський розповів TVN24 про порятунок. 

— Перша команда рятувальників була на місці всього за дев’ять хвилин після отримання дзвінка. Коли рятувальники розпочали надавати медичну допомогу, троє людей вже були мертвими, ще двоє загинули в пункті сегрегації під час виконання рятувальних операцій, — зазначив він.

Яновський повідомив, що пасажири автобуса подорожували без пристебнутих ременів безпеки, що виявилося згубним при ударі. 

— Пасажири почали інертно рухатись в салоні, б’ючись один об одного, об сидіння, об салон автомобіля. Це призвело до численних травм голови, хребта, черевної порожнини та кінцівок, — сказав він.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска в ефірі Радіо ZET, десять людей отримали серйозні поранення.

Автобус пробив енергопоглинаючий бар'єр на смузі дороги до Кашіце, потім пробив шлагбауми і перекинувся в канаву,  — зазначають на сторінці пожежної частини Болестрашиців у Facebook.

Матеріал доповнюється.

 

Від редакції: Ми залишаємо цей матеріал у вільному доступі, оскільки хочемо, аби більше людей дізналися про ДТП. Можливо, чиїсь рідні чи близькі їхали цим рейсом. Ми також стежимо за всіма деталями події та оперативно додаємо їх до тексту. 

Якщо вам відомо щось про цю аварію, напишіть у коментарях. 

Коментарі (12)
  • Читач68

    Чому власник автобуса недав третього водія в таку далеку дорогу-власник автобуса бивший м и н т - власники автобусів неремонтують автобусів - недають три водія в рейс і тому стаються аварії - власникові автобуса насрати на пасажирів йому головне побільше грошей взяти з рейса
  • Наталія Мартинюк

    А шофер один чи два, бо їздять  деякі по одному і засинають по дорозі

    Nataliia Kagitina reply Наталія Мартинюк

    Оксана Кобець, та це взагалі... що за люди в нас...(
    певно та пані біля водія сиділа, раз так впевнено тут пише, що заснув.

    Оксана Кобець reply Наталія Мартинюк

    Надія Горанина а ви як знаєте що заснув?

    Надія Горанина reply Наталія Мартинюк

    Наталія Мартинюк
    Було два.. Заснув один.

    Читач36 reply Надія Горанина

    Ніхто не засинав!!!!!Причина ДПТ колесо під час руху вибухло!!!!

    David Starr reply Читач36

    Тим гірше для них: колесо вибухає тільки сильно зношене, або з гулями. Зажали грошей на заміну, от і доїздились.

    Наталия Бурлаку reply Наталія Мартинюк

    Два водії
  • Stefania Buherchuk

    Шоферам треба видпочивати в дорози
  • Анна Місяць

    Господи рятуй всіх людей... які є в дорозі... 😥😥
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up