Як розпізнати і не купити авто-двійника

Як розпізнати і не купити авто-двійника

Схема проста: Під викрадений або нерозмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором, або типом кузова. Після цього номер кузова перебивають. І друкують підроблений техпаспорт. Таким чином з’являються дві ідентичні автівки.

Купівля автомобіля з перебитим номером кузова, підробленим свідоцтвом про реєстрацію та тих, що перебувають у розшуку. Такі випадки – непоодинокі, кажуть у сервісному центрі МВС в Тернопільській області.

В результаті новий власник авто втрачає чималі суми. Окрім того, може втратити авто, бо в таких випадках викликають опер групу і далі слідчі займаються цією справою та порушують кримінальне провадження. А суд може прийняти й рішення, щоб авто власникові повернули, проте без права експлуатації.   

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Lada в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

  • Від початку поточного року працівники сервісного центру МВС в області виявили кілька автомобілів з перебитими номерами агрегатів, ще є такі – що перебували у розшуку, один з яких викрали на території України, - розповів провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Зареєстрували й один випадок з підробленим свідоцтвом про реєстрацію.  

Також існує шахрайська схема продажу авто методом створення автомобіля-двійника. Це відбувається досить легко, кажуть у сервісному центрі.

Відео дня
  • Під викрадений або нерозмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором, або типом кузова, - пояснили у сервісному центрі. - Після цього номер кузова перебивають. І друкують підроблений техпаспорт. Таким чином з’являються дві ідентичні автівки.

Не слухати поради сторонніх осіб, які радитимуть не проводити експертизу автомобіля чи його переоформлення, під час купівлі авто, рекомендують працівники регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області.  

  • Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників центрів, ви можете себе убезпечити від покупки  авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів, - Василь Барановський. - Та після подачі заяви перевірити, чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією що ви не придбаєте автомобіль двійник.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах  працюють фахівці  Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортного засобу і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

 

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Стара продажна кабінетна мусорня сама плодять такі авто
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up