Конкурс від Google підозрюють у непрозорості. Організатори запевняють: усе за правилами

Конкурс від Google підозрюють у непрозорості. Організатори запевняють: усе за правилами
- З дітьми так не можна! І справа навіть не в призах, - каже вчитель Бережанської художньої школи Олег Шупляк. – Як тепер пояснювати дітям, чому їхні роботи організатори конкурсу просто проігнорували?

Онлайн-голосування за роботи у конкурсі логотипів  "Дудл для Google" завершилося 3 лютого.  Було анонсовано, що участь у ньому може взяти кожна дитина, намалювавши власний варіант логотипу Google на тему "Україна моєї мрії".
- Всі вимоги були виконані, роботи наші діти подали вчасно, - розповідає Олег Шупляк. – Учні дуже загорілися цим конкурсом, шукали ідеї для малюнків, так хотіли побачити свої творіння в Інтернеті, серед робіт інших дітей зі всієї України. А їхні малюнки навіть не запостили для голосування на офіційну сторінку конкурсу. Я запитував у коментарях, в чому ж причина. Жодної відповіді. Натомість мої коментарі просто видалили.
Серед малюнків, які з невідомих поки причин "загубилися" в організаторів, – роботи Руслана Козара, Богдана Максименка, Іринки Кузяк та інших

малюнок Богдана Максименка
малюнок Богдана Максименка


малюнок Богдана Максименка


малюнок Ірини Кузяк

- Моїм учням буде приємно побачити свої роботи на сайті 20minut.ua, - додає пан Шупляк. – Сподіваюся, у такий спосіб ваш ресурс компенсує їм моральні збитки, нанесені організаторами конкурсу "Україна моєї мрії".
Як художник-професіонал, Олег Шупляк наголошує, що кожен з цих малюнків заслуговує на увагу. Діти справді вклали в них свою душу. Чітко дотримались умов і тематики конкурсу. А їх проігнорували.
- На офіційній сторінці я зустрічав не один коментар з підозрами у непрозорості (головний приз – 50 тис. грн для школи, де вчиться переможець, - прим. ред.). Але справа не в грошах, - додає він. - Справа не в учнях Бережанської школи, а в принципах, за якими такі конкурси проводять. По-друге - хто ті люди, які відбирали роботи на першому етапі? Чому на сайті конкурсу не опубліковані їхні імена і фах? З дітьми направду так чинити негарно! Розмістити дитячий малюнок на сайті – це ж нічого не коштує.


малюнок Оксани Данилюк - ще однієї дівчинки, чию роботу організатори не прийняли. Сама Оксана залишила на офіційній сторінці такий коментар: "Я також все зробила згідно з вимогами, та мою роботу не прийняли. Не знаю, можливо, помилка була, коли я її надсилала".


Журналіст "20 хвилин" письмово звернувся до організаторів конкурсу з проханням пояснити причини, з яких роботи учнів Бережанської художньої школи не були виставлені для загального голосування. Ми отримали таку відповідь:

"Згідно з правилами конкурсу, що доступні на сайті http://www.google.com.ua/doodle4google, з усіх робіт, що надійшли на конкурс, 300 робіт було обрано співробітниками Google відповідно до критеріїв відбору. Саме ці роботи представлені в онлайн-галереї дудлів з 15 січня 2014 року.

Відповідно, з цих 300 робіт поважне журі обрало15 півфіналістів, по 5 робіт у кожній категорії.

Детальна інформація про етапи конкурсу доступна за посиланням http://www.google.com.ua/doodle4google/prizes.html".

Відео дня
>





 

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Все таки потрібно якось представникам гугла у конкурсі усвідомити всю відповідальність покладену на них, несправедливість має властивість нашаровуватись в памяті, надалі активність учасників може сильно зменьшитись.
  • Anonymous

    що значить - суттєво відрізняються від робіт фіналістів? ви переглядали які там роботи? зауважте вікову категорію - тут робота 8-річної дівчинки. по-друге, мова не йде про призові місця, а просто про публікацію на сайті - це ж нічого не коштує...
  • Anonymous

    Нехай діти не ображаються, а просто і далі набивають руку. Може, і корупція, а може, просто забракло досвіду. все ж таки, не сперечайтеся, що різниця між роботами фіналістів і вказаними в цій статті малюнками, - суттєва. то таке життя, вас ще чекає безліч розчарувань, і це все страшенна дурниця! ПРосто не опускайте через неї руки, і займайтеся мистецтвом і надалі!
  • Anonymous

    Повністю підтримую цю думку! Навіть не треба прикладати особливих зусиль, щоб це зрозуміти. Ви просто погляньте на роботу, яка пройшла у півфінал - http://www.google.com.ua/doodle4google/vote.html#d=d2-3 У мене просто немає слів. Тут зовсім не видно, про яку Україну мріє дитина(автор роботи). Тим більше, як зазначається у статті, я подавала заявку на участь, але мою роботу не прийняли. Звичайно, могла бути помилка у надсиланні мною роботи, але ж це не єдиний випадок, коли робота, котру надсилали діти згідно зі всіма правилами була просто проігнорована. Я думаю, тут все очевидно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up