Чортківська лікарня буде безкоштовно отримувати медичні препарати та гуманітарну допомогу з Італії

Чортківська лікарня буде безкоштовно отримувати медичні препарати та гуманітарну допомогу з Італії

«Білий Хрест» – благодійний фонд, котрий допомагає виключно цивільним, у тому числі – людям з числа вимушених переселенців.

Чортківська центральна міська лікарня на безоплатній основі отримуватиме медикаменти та іншу гуманітарну допомогу від міжнародного благодійного фонду «Croce Bianca» («Білий Хрест»). 

Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Про співпрацю з представниками фонду в Італії домовився чортків’янин – житель італійського міста Больцано Анатолій Іванців.

Відео дня

Першу партію медикаментів вже передали в.о. головного лікаря Чортківської центральної міської лікарні Ростиславу Шульському. До неї увійшли препарати для лікування бронхіальної астми, від судом, для простати, антидепресанти, сечогінні, парацетамол, проносні препарати, антикоагулянти, для зниження холестерину в крові, при цукровому діабеті, для щитовидної залози, при глаукомі, від кашлю, антигіпертензивні препарати тощо.

Як зауважили представники фонду, вони готові тісно співпрацювати із Чортківською лікарнею, тож запросили від керівництва нашого медичного закладу скласти перелік потрібних медикаментів, а також таких речей, як ковдри, подушки, постільна білизна тощо.

Нагадаємо, що учасниці волонтерської групи Мар‘яна Стобер та Аліна Селіванова доставили з Швеції в Тернопільську обласну клінічну лікарню наркозно-дихальні апарати, систему контролю вологості при штучній вентиляції легень, апарат УЗД, а також два апарати для гемодіалізу.

 Читайте також:

Тернопільська обласна лікарня отримала найсучасніше обладнання зі Швеції

Тернопільська благодійна організація подарувала авто геріатричному пансіонату. Що ще мають у планах? (РЕПОРТАЖ)

Тернопільська міська лікарня №2 отримала нову кисневу станцію

Коментарі

keyboard_arrow_up