Майже всі ходять без масок: як виглядає один з райцентрів на Тернопільщині під час карантину (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Майже всі ходять без масок: як виглядає один з райцентрів на Тернопільщині під час карантину (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З 11 травня у великих і менших містах України почалися перші послаблення карантину. Чортків не став винятком.

Нових випадків захворювань на COVID-19 в Чортківському районі давно не фіксують, розповідає міський голова Володимир Шматько. Та й сам Чортків уже майже не виглядає містом, де триває карантин.

"Дехто виходить з карантину раніше, ніж вирішить уряд"

На площі Героїв Євромайдану та центральних вулицях людей доволі багато, дехто гуляє сім'ями. Молоді на площі майже немає. Лише деякі чортківчани ходять у масках.

Відео дня

Автомобілів на дорогах в місті небагато, тому корків немає. Рух автівок в центральній частині міста доволі інтенсивний.

У парку імені Івана Франка гуляють переважно молоді люди або мами з дітьми. Охочих прогулятися у парку небагато.

Автостанція Чорткова досі залишається закритою. Так само закриті і МАФи поблизу автостанції. А от магазини відкриті, хоча впускають людей відповідно до обмежень.

Про карантин у Чорткові зараз нагадують лише деякі жителі міста, які прогулюються в масках, а також оголошення про карантинні обмеження на вході в магазини та багато закритих закладів.

«У магазинах одягають маски»

Відповідно до рішення уряду в Чорткові зняли деякі карантинні обмеження: відкрили продуктові ринки, музеї, бібліотеки, розповів мер міста Володимир Шматько.

 – Деякі люди самі виходять з карантину, раніше, ніж уряд прийме рішення. Дуже приємно, що містяни дотримуються  маскового режиму в крамницях. Карантин допоміг зрозуміти, що особисте здоров'я залежить від нас самих.

Пан Шматько розповів, що з наступного тижня в місті можуть відновити рух громадського транспорту, але це залежить від рішення уряду.

─ Нових випадків захворювань на COVID-19 в нас вже давно не фіксують. Станом на 19 травня в Чортківському районні 53 підтверджених випадки захворювань. Як і в Тернополі, містяни на вулиці маску носять все рідше, але в магазини або інші заклади її обов'язково вдягають.

Коли перестануть фіксувати нові випадки захворювань на коронавірус, люди дійсно почнуть відчувати себе в безпеці і повернуться до звичного ритму життя, впевнений Володимир Шматько.

А як вважаєте ви, коли люди повернуться до звичного ритму життя? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • ф

    маску треба міняти кожні 3-6 годин а неходити тижнями бо так ще скоріше можна захворіти бо збирається бактерії за день
  • Роман

    Надворі та маска потрібна як зайцю стопсигнал
  • Тарас

    По Тернополю пройдіться, який відсоток дотримується умов?
  • Галина Древніцька

    Ніякої пандемії немає, покажіть переповнені лікарні хворих, хоча де-небудь. можна і в Італії...Раби в намордниках самі себе заганяють в стойло.

    Ростислав reply Галина Древніцька

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up