У Чортківській лікарні ремонтують педіатричне відділення

У Чортківській лікарні ремонтують педіатричне відділення

Повноцінний ремонт педіатричного відділення Чортківської центральної міської лікарні у повному розпалі. На осучаснення медзакладу планують витратити близько 6 мільйонів гривень. Гроші виділяють не тільки з міської скарбниці, а й з бюджету лікарні.

У цьому медзакладі впровадили нову політику згідно з реформуванням сфери охорони здоров’я.  Лікарня уклала договір з  Національною службою здоров’я. Він передбачає перелік безкоштовних послуг для пацієнтів та надає додатковий стимул лікарям, заробітна плата яких залежить від кількості прийнятих людей. Таким чином, медики націлені ліпше виконувати свої обов’язки, а заклад – має можливість покращувати умови для працівників та пацієнтів.

В рамках ремонту, в педіатричному відділенні буде 6 лікарняних палат, кожна з яких вміщуватиме по 2-3 маленьких пацієнти. Передбачаються і приміщення для перебування матері та дитини.

Відео дня

У кожній палаті обов’язково буде окремий туалет, умивальник, душ. А також якісне освітлення (загальне та приліжкове), телевізор, бактерицидні лампи, за необхідності – кондиціонер, якийсь дитячий ігровий куточок. Про це повідомили у Чортківській міській раді.

На цій стадії ремонту особливу увагу приділяють плануванню сучасної системи вентиляції, протипожежного захисту та електропостачання. 

Попри війну медичні закладі Тернопільщини продовжують модернізувати. Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні повністю відремонтували операційне, реанімаційне, нейрохірургічне та ангіографічне відділення. А в Лановецькій міській лікарні Тановецької ТГ провели поточні ремонти терапевтичного та хірургічного відділень. Покращили  матеріально-технічну базу, закупили операційні лампи та меблі.

— Оновлення медзакладів – дуже важлива складова життя громади, як за мирних, так і за воєнних часів, — наголошують в міській раді.

 

Читайте також:

У Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні відремонтували операційну та відділення інтенсивної терапії

 

Коментарі

keyboard_arrow_up