У Чорткові працівники садочків отримуватимуть зарплату «на руки» на 1000 гривень більше

У Чорткові працівники садочків отримуватимуть зарплату «на руки» на 1000 гривень більше

У Чортківській громаді прийняли рішення про підвищення заробітної плати працівникам садочків на 25 % починаючи з жовтня місяця.

Кожен працівник дошкільного навчального закладу Чортківської громади отримуватиме на 1000 гривень «на руки» більше.

Про це повідомляє міський голова Чорткова Володимир Шматько.

«Внесли зміни у бюджет громади і перекинули з капітальних видатків, ремонтів наших закладів, доріг, тротуарів на підвищення зарплати працівникам ДНЗ», — каже мер Чорткова.

Відео дня

Бюджету громади підвищення зарплати працівникам садочків (всього їх — 333) вартуватиме додаткових 500 тисяч гривень у місяць, а до кінця року — 1,5 млн.

«Зважаючи на стрімку інфляцію, чи не щоденний ріст цін на все, а також на те, що попереду Україну чекає, напевно, найскладніший опалювальний сезон в історії незалежності – вважаю нашим обов’язком підняти заробітну плату працівникам садочків хоча би на 1000 гривень. На жаль, їхня праця недооцінена. Це дуже важливі для нас люди, які в таких складний час – час війни – не побоялись виконувати свій обов’язок – вчити і виховувати діток! А батьки, у свою чергу, мають можливість заробляти на хліб для сім’ї!», — зазначив Володимир Шматько.

Зазначимо, що Мінфін та роботодавці виступають проти підвищення мінімальної зарплати 2023 року з 6700 до 7250 гривень. Водночас фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на початок 2023-го може становити 8200 грн. Про це повідомляє Федерація профспілок України.

Така позиція була озвучена під час колективних переговорів щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2023 рік. Слід зазначити, що роботодавці також підтримали позицію Мінфіну щодо збереження мінімальної зарплати на рівні 6700 гривень наступного року.

До слова, ми дізнались, у яких сферах зарплата знизилась найбільше, а хто навпаки – краще заробляє за період війни. Що відомо про рівень безробіття та яка ситуація зі сплатою податків? Читайте у матеріалі.  

 Читайте також:

За яку роботу у Тернополі готові платити найбільше: порівняли доступні вакансії у місті

Хто під час війни заробляє менше, а хто – більше? Аналізуємо, що із зарплатами на Тернопільщині

Ціни на продукти ростуть! На що вистачить мінімалки у Тернополі (ГРАФІКИ)

Коментарі

keyboard_arrow_up