16-річну студентку-сироту, яка загинула в ДТП, поховають поруч з мамою. Подробиці трагедії

16-річну студентку-сироту, яка загинула в ДТП, поховають поруч з мамою. Подробиці трагедії
  • Дівчинка була першокурсницею Медичного коледжу. Навчалась на стоматолога-ортопеда. Мала би стати зубним техніком. І вона, і її молодша сестричка були під опікою бабусі, бо мама померла два роки тому, а батька ніколи й не було. Дідуся, який зараз на передовій, відпустили на кілька днів, аби провів онучку в останню путь.
  • Василь, який був за кермом, тижнів 3 тому придбав машину, на якій і потрапили в ДТП. Коли почалась війна, приїхали з колегою з Польщі і пішли до військомату, бо, як казав Василь, має бути поруч зі старшим братом, що зараз на передовій. Але хлопців до війська не взяли. У родині Василя – четверо дітей.

Студентка-першокурсниця медичного коледжу Вікторія Штамбурська загинула в ДТП. Водій автомобіля Василь Г, з політравмою потрапив до лікарні. Ще трьох пасажирів автівки госпіталізували до Козівської райлікарні.

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилась в колишньому Козівському районі під ранок 15 травня. Водій не впорався з керуванням, авто з'їхало з дороги і перекинулось. Аварія трапилася на дорозі «Глинна – Медова – Будилів».

Ще до приїзду медиків швидкої Віка померла від отриманих в ДТП травм.

Відео дня

Перший виклик до швидкої надійшов рівно о 5 ранку, повідомила заступниця директора Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ганна Мончак. Тоді диспетчерську службу повідомили про ДТП і 2 потерпілих в ній людей. Через 4 хвилини до швидкої знову подзвонили, що потерпілих четверо. Як згодом з’ясувалось, всього їх було п’ятеро. На місце виїхали одразу дві бригади.


1 квітня сироті Віці виповнилось 16 років

В результаті аварії пасажирка - дівчинка 2006 року народження, загинула на місці події.

— Двадцятирічного водія госпіталізували до лікарні, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Попередньо, він сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння. Ще трьом пасажирам надавали меддопомогу. Кермувальника затримали, відповідно до статті 208 КПК.

За словами медиків, ще одна пасажирка, 18-річна дівчина, отримала закриту травму плеча. Хлопець — закриту травму грудного відділу хребта. Ще один пасажир – травму голови.

Як вдалось нам з’ясувати, всі молоді люди земляки, були в одній компанії. За попередніми даними, Василь саме розвозив їх по домах після відпочинку.

Вікторія Штамбурська лишень 1 квітня відсвяткувала свій 16-ий День народження. Дівчинка планувала стати зубним техніком, і минулоріч вступила до Медичного коледжу, що у Тернополі.

Через спочатку карантин, а  потім і воєнний стан, група навчалась стаціонарно мало, здебільшого студенти займались дистанційно. Але і цих двох місяців, протягом яких сумарно вчились у Тернополі, можна було сказати, що дитина дуже спокійна, неконфліктна і надзвичайно дружелюбна, розповіла куратор 1 групи 1 курсу Медколеджу, де навчалась Віка, Ганна Федорків.

— Для нас це дуже величезна втрата, Віка була дуже хорошою дитиною, знаходила спільну мову зі всіма одногрупниками і мала багато друзів серед однолітків, бо вміла дружити, — каже Ганна Федорків. — З великим сумом і скорботою висловлюємо щирі співчуття родині, колегам, друзям. Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами. Нехай світла пам’ять про Вікторію назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих. А Бог подарує їй вічне життя та спокій.


Дідусь їде з передової, щоб попрощатись з онучкою

Одногрупники разом з педагогами вже збираються поїхати у Плотичу, аби провести дівчинку в останню путь.

Як вдалось нам дізнатись, Віка із невеличкого села Горби, що належить  до Городищинського округу. У селі мало не одна вулиця. Тому місцеві діти навчаються у школі у Плотичі, односельці ходять до Плотичі до церкви та крамниць.

Дівчинка — сирота, її разом із молодшою сестрою Веронікою під опіку взяла бабуся, коли два роки тому раптово померла мама дівчаток. Батька сестрички ніколи не мали. А дідусь вже давно є військовим-контрактником, і останніми днями перебував на Харківщині, де надто гаряче. Чоловіка відпустили ненадовго додому, аби провів онучку в останню путь.

— Гарна родина, бабуся Наталя добре виховувала дівчаток і опікувалась внучками, а дідусь вже років 10 служить, зараз у зоні бойових дій під Харковом, — розповів староста с. Плотича Козівської громади Іван Грицюк. — Його відпустили, аби попрощався з онучкою.

Поховають Вікторію поруч із мамою на цвинтарі в Плотичі 17 травня об 11-тій, повідомив староста.  

Що відомо про водія авто?

Як вдалось нам дізнатись, водія Mitsubishi lancer звуть Василем Г. (ми не можемо називати прізвище та решти даних, доки триває слідство. Всі дані є в редакції – прим. авт.). Чоловікові 8 січня виповнилось 22 роки. Його доправили до реанімації з політравмою. У водія також діагностували закриту черепно-мозкову травму, перелом лівої променевої кістки, рвану рану  скроневої ділянки голови зліва. Ще принаймні у день аварії, 15 травня, він перебував в реанімації. Вже наступного дня у поліції повідомили, що його помістили в ізолятор тимчасового тримання, а авто — на арештмайданчик.

Вся компанія, яка потрапила в ДТП – друзі. Разом відпочивали, а над ранок Василь поїхав порозвозити колег по домівкам.

За словами старости с. Глинна Наталії Мельник, юнак – із багатодітної родини. Найстарший із дітей зараз на передовій на Донеччині. Старший брат Іван має власну родину і двох маленьких донечок. Коли почалась війна, взяв повістку, і зараз перебуває на Донеччині, на передовій позиції.  Наступний у родині Василь. Є ще молодші сестра Таня і брат Андрій. Разом з родиною проживає бабуся.

— Сім’я благополучна, батьки працюють в поті чола, як про таких кажуть, чорно, діти усім забезпечені, а родина дуже порядна, у них велика господарка, городи, дуже багато і тяжко працюють з дня в день, — каже Наталія Мельник. — Сам Василь був збитошним, як і всі хлопці. Але в селі не чудив, конфліктним не був, привітний і добрий. І така біда…

Василь навчався у технічному коледжі в Тернополі. В селі останнім часом бував рідко, бо їздив на заробітки до Польщі, і більшість часу проводив за кордоном.

Коли почалась війна, повернувся із Польщі з другом, який теж був в авто і потрапив в ДТП 15 травня. Василь тоді дізнався, що старший брат служить, тому сказав: «Де є мій брат, буду і я». Обоє юнаків пішли до військкомату, отримали повістки, хотіли йти добровольцями – але їх до війська не взяли.

Автівку, на якій потрапив у ДТП, придбав тижнів 2-3 тому. Чи пив щось і чому сів за кермо – ніхто не знає. Принаймні вдома такого прикладу не мав, бо батько не вживає алкоголь зовсім. Проте їзда напідпитку стала фатальною щонайменше для двох родин. Пасажирка Вікторія загинула. А її колезі, який був за кермом, інкримінують скоєння смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині, друзям, одногрупникам і односельцям загиблої Вікторії. Вічная їй пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (274)
  • Natalia Kovalyk

    Аварія сталась половина 5 ранку, а як же коменданська година ?навіщо наша влада ставить комендантську годину ,якщо її не дотримуються і ті хто її порушують не несуть ніякої відповідальності?і плюс до того що робили  неповнолітні дівчата в пів 5 ранку,обидві дівчини були не повнолітні ,чого нема за то покарання ?чого немає ніякої відповідальності за це ?дівчині що загинула 16 а другій 17 за чим дивились їхні батьки ?на мою думку поліція повинна притягати до відповідальності батьків неповнолітніх, і можливо тоді всі інші візьмуть урок.Виписувати штрафи за не дотримування коменданської години +за неповнолітність.
    Чого всі звинувачують тільки водія?адже як всім відомо пяні як тузи були всі,тим більше не просто пяні а врізані до втрати свідомості. Хай буде хлопці повнолітні, але  чого дівчата не повнолітні були пяні вдребезги?Камери спостереження бачили як вони всі машиною гонили по всіх селах як ракета, люди вночі шарахались від звуку бо зараз час такий що це все не потрібне !Ні котрий з тих хто там був не візьме собі за урок ,якщо не буде справедливо покараний!
    Люди, вони пили як не в себе, тому й такий результат. Але зрозуміти скоївшого не дано жодному з цієї компанії, поки не буде справедливості!!покарання батьків не повнолітньої дівчини яка була з загиблою в комендантську годину обов'язкову.Бо зараз в країні страшна біда, карати таких собі "крутих  малолітніх "алкашів!!!!!І буде всім урок
  • Yana Popova

    класс
  • Вал Пал

    😢🙏🌷
  • Huna Frankovcka

    Царство небесне

keyboard_arrow_up