25 протоколів за день - за перевищення швидкості. Де стоятимуть з TruCam

25 протоколів за день - за перевищення швидкості. Де стоятимуть з TruCam
  • Ділянок, де пильнуватимуть швидкість патрульні з TruCam побільшає: невдовзі з ними стоятимуть не лише на трасах, а і в Тернополі на просп. Бандери.
  • У населеному пункті швидкість не може бути більшою за 50 км на год.. Кому і з якою швидкістю можна їхати поза містом – читайте у роз’ясненні патрульних.

Штрафи від 255 до 510 грн сплатять 25 водіїв, які порушили 20 листопада швидкісний режим. Іншими словами, їх «впіймали» за допомогою приладу TruCam патрульні області.

Протягом дня копи патрулювали за допомогою TruCam дві траси – на Хмельницький і на Рівне. І якщо на першій ділянці патрульні «задокументували» лише сімох порушників (вже давно патрулюють цю трасу і водії, знаючи про це, стежать за швидкісним режимом – прим. авт.), то на Рівненську трасу копи з TruCam вийшли вперше. Результат – 18 складених адмінматеріалів, повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига.

Відео дня
  • Перевищення швидкості руху — одна з основних причин дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, що стались на Тернопільщині, - каже Катерина Басалига. - Відповідно до аналізу причин автопригод з травмованими, які були скоєні протягом поточного року, на таке правопорушення припадає 28 % з усієї кількості автопригод із постраждалими.

Для зменшення аварійності та контролю за дотриманням швидкості в місцях підвищеної аварійності і працюють патрульні з приладами TruCam. Рівненську трасу «додали» у рамках проведення двомісячника з безпеки дорожнього руху.  

 

Невдовзі поліцейські з TruCam з’являться і в Тернополі – на просп. Бандери. Поки що це зробити неможливо, адже наразі немає відповідних знаків, попереджаючих про здійснення фото- і відеофіксації. Йдеться про 5.70 ПДР Інформаційно вказівний знак «Фото, відеофіксація порушення ПДР». Знаки облаштують – і за швидкістю водіїв пильнуватимуть і на одній з головних магістралей міста.

Нагадаємо, порушення швидкісного режиму карається штрафом, згідно з ч. 1 ст 122 КУпАП: 255 грн, якщо порушення більше як на 20 км за год. Якщо на 50 – то 510 грн. Адмінматеріали складають копи, штраф можна сплатити на місці за допомогою банківської картки, якщо у патруля є переносний термінал. Штраф також можна сплатити в банківській установі протягом двох тижнів. І іншому разі сума штрафу подвоюється.

Наразі в області є два прилади TruCam, ще один забрали на щорічну повірку.

Кому з якою швидкістю можна їхати поза містом:

12.6 Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 Знак 5.47 "Початок населеного пункту" дозволяється рух із швидкістю:

  • a) автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам — не більше 80 км/год.;
  • б) транспортним засобам, якими керують водії із стажем до 2 років, — не більше 70 км/год.;
  • в) вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, та мопедам, — не більше 60 км/год.;
  • г) автобусам (за винятком мікроавтобусів) — не більше 90 км/год.;
  • ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 Знак 5.1 "Автомагістраль" — не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою — не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах — не більше 90 км/год.

12.7 Під час буксирування швидкість не повинна перевищувати 50 км/год.

12.8 На ділянках доріг, де створені дорожні умови, що дають можливість рухатися з більш високою швидкістю, за погодженим з уповноваженим підрозділом Національної поліції рішенням власників доріг або органів, яким передано право на утримання таких доріг, дозволена швидкість руху може бути збільшена шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків.

Довідка

Від початку року на території обслуговування управління патрульної поліції у Тернопільській області зафіксовано 12 640 випадків перевищення швидкісного режиму водіями.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Болєщук

    ДЕ ДОТРИМАННЯ ПРАВЕЛ ДОР РУХУ ВОТ І ВСІ ВІПОВІДІ(((
  • Юрій Констанкевич

    Де ліцензія на TruCam-и в Україні?
    Без фіксації обличчя водія за кермом - доказу перевищення швидкості руху "0"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 У Тернопільський став зливається незрозуміла рідина жовтого кольору 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up