27 водіїв вже оштрафували майже на 10 тисяч гривень

27 водіїв вже оштрафували майже на 10 тисяч гривень
  • Болото на дорозі – одна з причин ДТП, наголошують у поліції. Минулого року був випадок, коли авто потрапило в аварію, а водій серйозно травмувався саме через брудну трасу.  
  • У сотні тисяч гривень з бюджету обходиться щорічно подібне прибирання за аграріями.

27 порушників відповідатимуть перед законом за забруднення траси.

Всі сплатять штраф по 340 грн. Мала кількість складених протоколів не означає, що аграрії подбали про машини, які болотом вивозять буряк з полів. Просто щойно почались сезонні роботи. Тому, кажуть у поліції, за забруднення доріг протоколів буде суттєво більше.

Складають документи за статтею 139 кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення.

Відео дня

Правоохоронці перевіряють стан доріг на предмет забруднення вантажним транспортом, який виїжджає з сільськогосподарських полів. Досить часто водії транспортних засобів та комплектуючих до них, які виїжджають на дорогу, не очищують колеса, що призводить до забруднення проїжджої частини.

- Така недбалість з боку кермувальників створює небезпечну ситуацію для учасників дорожнього руху, - каже заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський. - Не рідко ґрунт на узбіччі стає причинами дорожньо-транспортних пригод.

 Аби цього не сталося, працівники груп реагування патрульної поліції роблять усе можливе, аби даних порушень не було. В разі їх виявлення порушників попереджають, змушують усунути забруднення, а у випадку ігнорування складають адмінпротоколи.

Осіннє болото на дорозі може коштувати водіям життя, або обернутись каліцтвом.

Проблема «випливає» щороку, щойно аграрії починають вивозити з поля зібраний буряк.  Поліція штрафує за забруднення проїжджої частини несумлінних аграріїв. Однак штрафи – мізерні. 340 грн заплатить водій, якого впіймає поліція, і 510 грн – посадова особа. Від початку сезонних робіт поліція склала 27 протоколів. Якщо помножити цю цифру на суму штрафу – 340 грн, виходить 9 180 грн. І це коли на вагах – людське життя.

Ще минулоріч проблему осіннього забруднення доріг обговорювали у стінах облдержадміністрації під час круглого столу за участі посадовців, поліції та дорожників. Говорили багато і довго. Врешті зійшлись на тому, що методів впливу на несумлінних аграріїв немає. Хіба ініціювати зміни на законодавчому рівні, аби штрафи за осіннє забруднення трас збільшити від 340 грн до 300 тисяч. Може, удар по кишені зупинить аграріїв. Однак досі несумлінні водії сплачують до державної казни 340 грн і… знову вивозять разом з буряком чимало болота на дорогу.

У сотні тисяч гривень з бюджету обходиться щорічно подібне прибирання за аграріями. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Оце правильно, болото досить слизьке, хай миють колеса перед виїздом з поля, то значно дешевше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up