Аби відсудити компенсацію за побите через погану дорогу авто, треба все добре задокументувати

Аби відсудити компенсацію за побите через погану дорогу авто, треба все добре задокументувати
  • Потрібно викликати на місце події поліцію та дорожні служби. Та долучити до акту фото- і відеодокази.
  • 26 адмінпротоколів щодо посадовців різних рівнів склала поліція після весняного огляду доріг області. 

На Тернопільщині завершився весняний комісійний огляд доріг, який

розпочався з 17 квітня. 

Корисне посилання

Актуальні ціни на Howo у Тернополі на Automoto.ua.

За результатами обстеження видано 26 приписів, складено 26 адміністративних протоколів щодо посадовців різних рівнів, направлено 79 інформацій в місцеві органи влади. Всі недоліки мають бути усунені найближчим часом, каже начальник відділу безпеки дорожнього руху головного управління нацполіції в області Володимир Зигрій. Якщо приписи ігноруватимуть – заплатять штраф.

Відео дня

Якщо ви потрапили в ДТП саме через недоліки на дорозі, головне все правильно задокументувати, радить Володимир Зигрій.

  • Коли стається ДТП через пошкодження на дорогах, потрібно викликати на місце працівників поліції та за можливості керівників служб, які утримують ділянку цих автошляхів, - каже Володимир Зигрій. – Достатньо і працівника поліції, який має скласти акт обстеження ділянки. І викликати на місце дорожньо-комунальні служби.

Якщо комунальники не виїхали на місце автопригоди, поліцейські самі фіксують факт, документують та підкріплюють все фото- і відеодоказами.

У 2017 р. аварій через незадовільний стан доріг ще не фіксували, кажуть у поліції. Минулі роки такі випадки були.

Нагадаємо, під час огляду працівниками поліції спільно із балансоутримувачами вулично-шляхової мережі та автомобільних доріг фіксувався стан покриття проїзної частини, узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення. 
Перевірялось облаштування залізничних переїздів, через які здійснюється автобусний рух, відповідно до вимог Інструкції з улаштування та експлуатації залізничних переїздів. Всього обстежено 109 регульованих та 39 нерегульованих залізничних переїздів Укрзалізниці, з яких на 134 виявлено недоліки.

Видано 7 приписів на усунення виявлених недоліків, складено 7 адміністративних протоколів за незадовільне утримання переїздів, - повідомив Володимир Зигрій.

Аварійно-небезпечним ділянкам та місцям концентрації ДТП, а таких в області 6 і ще 8 в самому Тернополі, - приділили особливу увагу, каже Володимир Зигрій.

  • Уживалися заходи щодо негайного завершення робіт з відновлення дорожнього покриття, - каже пан Зигрій. - Ліквідовано 179,44 тис.кв. м. ямковості проїжджої частини, відновлено 85 люків оглядових колодязів та дощоприймачів, відремонтовано 3 світлофорних об’єкти, відновлено освітлення на 18 пішохідних переходах, відновлено 10,1 км. транспортного огородження, відновлено зовнішнє освітлення на 22 ділянках.

Роботи не припиняються, адже ще потрібно 77,03 тис. кв. м ямковості, нанести 2741,4 км. розмітки, відновити освітлення на 237 пішохідних переходах населених пунктів та 105 на автошляхах міжнародного та іншого значення, відремонтувати 4 світлофорних об’єкти, відновити освітлення на 147 ділянках. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Все живете надіями
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up