Аварія біля Козови: свято, яке закінчилось горем та розділило життя людей на «до» і «після» (ексклюзив)

Аварія біля Козови: свято, яке закінчилось горем та розділило життя людей на «до» і «після» (ексклюзив)
  • Родичі і друзі Андрія Возного, який загинув в ДТП в Козові одразу, як вийшов з церкви після хрестин, бояться, що справу спустять на гальмах. Журналістам розповіли чому саме.
  • Водій джипу, з яким зіткнулось авто Андрія, поки спілкуватись з журналістами не хоче. У поліції кажуть, що наразі проводять більше десятка експертиз

Крик… та такий, що роздирав вуха й душу водночас. Чути його було неможливо. У ньому біль, розпач, відчай…

За ворітьми арештмайданчика Козівського райвідділу поліції, щільно прикритими від сторонніх очей, кричала згорьована мати. Її син рівно місяць тому загинув в аварії. І того дня вона вперше побачила розбите вщент авто. Та зустрілась і з тим, хто в той фатальний день на своєму джипі зіткнувся з автомобілем, яким керував 24-річний Андрій Возний.

Відео дня

Нагадаємо, аварія трапилась 8 вересня жовтня близько 14.30 на автодорозі поблизу с. Олесино Козівського району: зіткнулись зустрічні автомобілі Toyota Land Cruiser та ВАЗ-2110. У Toyota їхало четверо людей - водій і три пасажири, серед яких - 4-річний хлопчик. До лікарні з різними травмами госпіталізували пасажирку іномарки та її 4-річного сина. У ВАЗ їхав лише водій. Близько 16.00 стало відомо, що чоловік помер у швидкій дорогою до лікарні. Проживав він у с. Вимислівка Козівського району.

Вийшов з церкви, де щойно охрестив племінницю

Андрій Возний тоді щойно вийшов з церкви, де до хресту тримав первістка Яну, доньку свого рідного брата Віталія. Надзвичайно радісна подія – хрестини першої доньки та онучки, закінчилась того дня горем для родини Возних. Святкування хрестин, на які саме Андрій їхав забирати своїх бабусю й дідуся, відмінили. А ДТП розділило життя сотні близьких людей на «до і після».

Родичі, друзі Андрія – їх 8 жовтня біля райвідділку зібралось зо три десятка, чекали під ворітьми. На експертизу - огляд авто, та відтворення подій, їх не впустили. Як і журналістів, яких вони покликали на допомогу.  

Всі вони просили допомоги та розголосу трагедії, аби справу не зам’яли.

 

- Вже місяць минув, сьогодні вперше хоч щось відбувається, хоч якийсь рух почався, - нарікає Захар Старик, кум загиблого Андрія. – Досі не опитали свідків, - жодного. Ну, нічого. До речі, те, що говорили, що він пив перед тим, як сісти за кермо – маячня повна. Він взагалі не пив.

Похресниця Алінка напередодні експертиз саме святкувала свій 4-ий день народження. Батько каже, що цілий день мала ходила, наче не своя. І щораз питала, - а коли прийде хресний, дядько Андрій?

Роман Дуденко, друг дитинства Андрія Возного, згадує той жахливий день, як страшний сон. Саме він поїхав за родичами першою машиною (Андрій позаду їхав другою – прим. авт.). Коли забрав гостей на хрестини, а це тривало хвилин 5, повертався назад і побачив ДТП. Тоді навіть припустити не міг, що це Андрій. Саме йому довелось витягати з машини понівечені тіло друга.

- Мало їхати спочатку три машини, потім вирішили, що поїдемо я і Андрійко, - пригадує Роман Дуденко. – Коли я заїхав у село, ще глянув на цього джипа, бо він влітав на такій швидкості, що я прозрів. Кілька хвилин, я забрав родичів, ми їхали назад. Побачили ДТП. Андрійка тато ще крикнув, та то ж Андрієва машина. Я тоді заспокоював, що це не так, вам здалось.

Роман зі всіма, хто були в машині, кинулись до розтрощеного ВАЗу. А водій джипа, пригадують хлопці, стояв збоку. Навіть не підійшов.

- Його цікавило єдине: хто тепер ремонтуватиме йому машину, - каже Захар Старик. – Потім вже, коли на місце поз’їжджались і родина, і гості з хрестин, - дуже було багато людей, тому було багато свідків, він казав, що в нього на колінах сиділа дитина. Може, покрутила кермом. Потім, звісно, він всім казав, що це неправда.

Дитина – це 4-річний хлопчик, родич позашляховика. Малюк і його мама, повідомляли тоді в поліції, теж потрапили до лікарні. Родичі Андрія Возного заперечують – мовляв, вони поїхали до реанімації, але в лікарні вони не перебували жодного дня.

«Хто, я буду вибачатись? Перед ким?..»

Роман Шило, дідусь Яночки, яку в той день хрестили, пригадує, як говорив з водієм джипа у лікарні. У керманича саме брали взірці для експертизи на вміст алкоголю у крові (вона ж підтвердила: водій джипу був тверезим – прим. авт.). Тоді водієві позашляховика родичі загиблого казали, мовляв, тут є мама, підійди і вибачись. На що він відповів: «Хто, я буду вибачатись? Перед ким?.. А мені машину хто відкупить?».

Родичі стверджують, що від того фатального дня ніхто водія більше не бачив. Пробачення в батьків загиблого хлопця він не попросив досі.

Хто винен у смертельній ДТП, з’ясовуватиме слідство. Обидва авто виїжджали з ями на горбок. Саме на підйомі і сталась аварія, каже Роман Шило. В Андрія гальмівний шлях був 21 м. Його авто було на своїй смузі, але, ймовірно, після удару його віднесло і воно перетнуло суцільну на 12 см.

- Була на місці аварії ще одна машина, її водій викликав швидку і поліцію, - каже Роман Шило. – Ми вже після похорону намагались поговорити з чоловіком, але він мовчить. Категорично відмовляється говорити. Може, забагато знає. На відео видно ще два авто. Може, вони стали причиною, чи підрізали одного з водіїв, - не знаємо досі.

Родичі Андрія просять втручання журналістів, аби водій джипу, якщо доведуть його вину, відповів за скоєне. Бо, кажуть, у нього є впливовий родич – колишній працівник суду. Тим більше, заявляють вони, це не перша аварія за участі Олега, водія позашляховика. І попередні йому зійшли з рук. Наразі журналісти не змогли ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію офіційно. Більше того, ми намагались задати ці питання водієві джипу. Чоловік того дня був задіяний в експертизах і спілкуватись не мав коли. Ми залишили телефони журналістки, аби зв’язався з нами, коли матиме змогу. Хотіли почути і його версію того, що сталось. Готові ми були говорити і з адвокатом Олега. Однак, минуло вже кілька днів – журналістці так ніхто і не передзвонив.

Досі в жалобі і дівчина Андрія Соломія. Молоді люди давно зустрічатись і вже поговорювали про весілля. Саме її висадив з машини Андрій у той фатальний день. Ніби щось відчував. Саме їй довелось йти з портретом свого хлопця попереду похоронної процесії. А він – в труні, позаду, на руках у тих, з ким дружив з дитинства…

Коментар

Богдан ШУЛЯР, начальник відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту ГУПН в області:

- Наразі призначено більше десятка судових експертиз, які мають дати відповіді на питання: зокрема, чи справними були транспортні засоби, на якій смузі зіткнулись автомобілі, чи були водії тверезими, а також вказати на характер та ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, які спричинено учасникам цієї ДТП. Допитано усіх учасників пригоди. Вживаються заходи щодо встановлення можливих очевидців. Окрім того, перевіряється версія, чи саме ця особа (водій джипа – прим. авт.), яка представилась водієм, перебувала за кермом позашляховика в момент зіткнення. Юридичну оцінку діям кожного з водіїв буде надано після завершення виконання вказаних експертиз. Розслідування триває.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Захар Старик

    Цікаво, які емоції  та дії були б у вас, пані Оля, якби ви опинилися на місці тих батьків, які втратили найдорожче і найцінніше ---- свого сина.
  • Masha Hetman

    Пані Оля, можливо, із фізики - 0, а у вас 0 - по совісті, ні грама співчуття до чужого горя і ні краплі людяності.
  • Захар

    Пані Ольга кореспондентка написала правду і непотрібно  її обзивати а вам перше щоб щось писати треба було бути намісті аварій .І гальманий шлях був.
  • Ольга

    21 м гальмівний шлях? ( в попередній публікації ви ж писали , що їхав не більше 50 км/год),

    12 см. На зустрічну смугу від удару??? З фізики - 0( відсутність будь- яких знань) !!!! Шановні журналісти крім пафосу , скандалу , піару майте трохи логіки і здорового глузду!!!

    Дурепа , а не журналістка таке виписувати!!! P.S. Родичам загиблого то ще допустимо (емоції)!!!

    Ірина Белякова reply Ольга

    Щось видається, що саме у вас істерика. Тому, ймовірно, ви, так би мовити, з іншого боку барикад. Адже якби вимкнули бодай трохи емоцій, вчитались би, що про це говорить не журналістка, а саме родичі і друзі загиблого Андрія. Зокрема, про швидкість, гальмівний шлях і 12 см - все це є на відео тестя Віталика. Але ж навіть щовитись, читати. Краще ж тут покричати, правда?

    Ольга reply Ірина Белякова

    Про що ви говорите? Останнього речення взагалі не зрозуміла!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up