Аварії на перехресті Біла-Чистилів: 4 загиблих, 8 травмованих

Аварії на перехресті Біла-Чистилів: 4 загиблих, 8 травмованих

Ми пригадали найрезонансніші аварії, які трапились на цій ділянці дороги від початку 2019 року. Чи когось вже покарали за смерті і каліцтва, розповіли слідчі. Також «20 хвилин» дізнавались, що змінили на смертельному перехресті?

 

Перехрестя Біла-Чистилів лише від початку 2019 року забрало життя чотирьох людей і вклала на лікарняні ліжка ще 8. Загалом там стались 22 аварії, з них 6 – з потерпілими.

Спеціальна комісія вивчала місця концентрації ДТП в області. Найбільше і з найтяжчими наслідками їх стається саме на перехресті Біла-Чистилів.

  • Ми провели додаткове обстеження, виїжджали на місце і наразі там проводять ряд додаткових заходів, аби зробити рух на цій ділянці максимально безпечним, - розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в області Андрій Петрук. – Вже обрізали кущі і дерева, що дозволило збільшити видимість. Нанесли додаткову дорожню розмітку. А наступного тижня встановлять додаткові знаки.

Облаштували аварійну ділянку і додатковими сигнальними стовпчиками, аби вночі було добре видно дорогу. У цьому запевнив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук.

Відео дня
  • Невдовзі там буде облаштовано «кільце», - каже Богдан Шевчук. – Поки проект розробляють в Києві, це займе певний час.

Покарали за невиконання приписів поліції щодо стану цієї ділянки дороги і в.о. начальника Служби автодоріг в області. Склали 7 протоколів. Доки не облаштують на перехресті кільце, там можуть з’явитись поліцейські з приладом TruCam, за допомогою якого примушуватимуть водіїв таки знижувати швидкість.

Ми згадуємо найрезонансніші аварії, які трапились на цій ділянці дороги.

15 травня на перехресті Біла-Чистилів загинув чоловік і теща.

-Водію автомобіля Skoda повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, судом обрано запобіжний захід домашній арешт, а 31 липня  обвинувальний акт відносно нього направлено для розгляду до Тернопільського міськрайонного суду, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління головного управління нацполіції в області Богдан Шуляр. – Водієві загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років. Це вирішуватиме суд.

Мікроавтобус з пасажирами врізався в фуру. Аварія сталась 5 вересня. Водію мікроавтобуса повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України. 27 вересня обвинувальний акт відносно нього направлено для розгляду до Тернопільського міськрайонного суду. Загрожує штраф та позбавлення права керувати транспортними засобами, запевнили у поліції.

10 вересня смертельна аварія сталась за участю двох вантажівок. Водій однієї з них загинув на місці. Розслідування триває. Проводяться автотехнічні, транспортно-трасологічна та медичні експертизи.

5 жовтня о 21.00 44-річний священнослужитель, громадянин Румунії,  керуючи автомобілем FORD Galaxy та виїжджаючи з другорядної автодороги на головну, не надав дороги та допустив зіткнення із нерейсовим автобусом NEOPLAN. В автобусі було 40 пасажирів, серед яких 20 дітей. П’ятикласники з Кам’янець-Подільської школи повертались з екскурсії до Львова. На щастя, з пасажирів автобусу ніхто не постраждав. Мати водія легковика загинула на місці.  Водієві оголосили підозру. Суд, як нам стало відомо, обрав міру запобіжного заходу. Священик з Румунії вийшов під заставу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Роман Костик

    Аварія з вантажівками трапилась не на перехресті!ДТП відбулось біля ставків ТНЕУ,а вони набагато дальше від перехрестя Чистилів-Біла

    Ірина Белякова reply Роман Костик

    Це ділянка дороги, яку ми досліджували - поблизу Біла-Чистилів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up