Через “нове” покриття на дорозі Тернопіль-Львів водії нищать автомобілі. Хто відшкодує витрати?

Через “нове” покриття на дорозі Тернопіль-Львів водії нищать автомобілі. Хто відшкодує витрати?
  • У редакцію “20 хвилин” звернувся тернополянин Дмитро Наконечний, який розповів, що через покриття на дорозі Тернопіль-Львів за Озерною він двічі пошкодив скло.
  • У соцмережах водії пишуть, що такі пошкодження вже звичне явище. За їх словами, верхній шар нової дороги просто розсипається під колесами.

- Я заміряв лічильником, що 10 кілометрів дороги Тернопіль-Львів, як їхати на Зборів встелено крихтою, яка вилітає з-під коліс, - розповідає водій Дмитро Наконечний. - Першу тріщину на лобовому склі я вже заробив. Другу отримав буквально тиждень тому. Я спілкуюсь з іншими водіями, це не тільки моя проблема. Мені не один водій скаржився на подібне. 

Ремонт скла - 1000 гривень

Тернополянин Ігор Кондратьєв розповідає, що ремонт лобового скла автомобіля йому обійшовся у тисячу гривень. Окрім того, він пошкодив фарбове покриття капота, яке теж коштує чимало.

Відео дня

- Я повертався зі Львова 18 вересня. Навпроти їхали дві вантажівки. П'ять камінців розміром близько сантиметра пошкодили капот, на лобовому склі ще дві тріщини. - розповідає пан Ігор. - Поки я стояв в черзі на ремонт, з цієї траси було ще п'ять водіїв. Ми розговорились між собою. Пошкодження були різної складності, але водії запевняють, що отримати їх можна навіть на швидкості 20 км/год. 

Водій каже, що не звертався у службу автодоріг, бо впевнений, що це не дасть результату. Окрім того, пан Ігор запевняє, що жодних попереджувальних знаків на ділянці дороги не встановлено.

Скарг від водіїв багато

У автосалоні, де найчастіше ремонтують скло водії з траси Тернопіль-Львів розповіли, що за останніх 2-3 тижні скарги помітно почастішали. А ремонт однієї тріщини на лобовому склі коштує від 200 гривень.

- Водії розповідають, що тріщини отримали саме на ділянці дороги за Озерною, - каже майстер салону “Автоскло”, що на вул. Гайовій. - Навіть за мінімальної швидкості та за умови дотримання безпечної дистанції камінці закидає на скло, а витрати на ремонт вони ніяк не можуть відшкодувати. Нижній шар дороги встелили минулого року, верхній - закінчили стелити на початку серпня. Саме через цей шар, який складається із дрібних камінців, під час обгону з-під коліс одного автомобіля камінці потрапляють на інший та пошкоджують його.

За інформацією з власних джерел відомо, що камінці два дні тому вже почали прибирати із даної ділянки дороги. 

Покриттю потрібен час

У прес-службі служби  автодоріг в Тернопільській області кажуть, що до них водії поки що не звертались, а пошкодження стаються через те, що водії не дотримуються  безпечної швидкості руху та не звертають уваги на правила.

- На даній ділянці дороги встановлено попереджувальні знаки, є обмеження швидкості на час проведення ремонтних робіт, - повідомляють у прес-службі. - На відремонтованій ділянці дороги Тернопіль-Львів здійснено облаштування верхніх шарів зносу, яке дозволить зберегти нижній шар цілим. Покриттю потрібен час, щоб сформуватись та застигнути. Скільки часу таке покриття буде - наразі невідомо. Якщо дотримуватись правильного режиму їзди, то ніяких проблем не повинно виникати. Відшкодувати пошкодження без складеного протоколу ми не можемо, пошкодження потрібно офіційно оформити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Don Simon

    Сьогодні (1.10.2018) сімєю їхали до Польщі, тріщина через усю лобовуху, поїздку прийшлось відмінити. Треба тих дибілів стріляти

    Don Simon reply Don Simon

    В 2017 році той кусок дороги відремонтували, там був нормальний участок. Питання нахера потрібно було туда пхати свої криві руки. Напевно потрібно було "освоїти" кошти от мудили і придумали "нову технологію"
  • Людмила

    07.09 їхала в аеропорт Львова. Отримала на лобовому склі 2 тріщини. Як доказ - чек із заправки, фото в аеропорту. Прошу автодор мені  відповісти, якщо ні - звертатимусь у суд.
  • Лариса

    їхали на Львів 24.09.18 також камінець попав в скло  і зробилась тріщина на лобовому...
  • Віка

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up