Чому попри обіцянки третій тиждень не працює світлофор на небезпечній ділянці поблизу Тернополя

Чому попри обіцянки третій тиждень не працює світлофор на небезпечній ділянці поблизу Тернополя
  • Мешканців футболили, коли вони оббивали пороги. Тоді журналісти знайшли відповідального і нас запевнили, за тиждень – працюватиме. Однак, світлофор досі «чорний».
  • Казначейські рахунки заблоковані через судовий процес із підрядником, пояснили в Службі автомобільних доріг у Тернопільській області. Тому світлофор досі не включили.

Три тижні не працює світлофор на межі Тернополя і с. Біла. Люди оббивали пороги різних інстанцій – марно. Журналісти знайшли відповідального за роботу світлофору, і той обіцяв, що за тиждень все запрацює. Сьогодні, 10 лютого, ми перевірили. Однак, змін – жодних. Світлофор і далі не працює.

Нагадаємо, тиждень тому до редакції звернулись люди, як до останньої інстанції. Адже до цього вже оббігали чимало кабінетів. Всюди їх «футболили».

  • Страшно. Ви не уявляєте, як страшно навіть на ту дорогу ступити, - жінка, яка зателефонувала тоді до редакції, назвалась Валентиною. – Машини летять і навіть не пригальмовують. Куди ми вже тільки не звертались – нас футболять. Скільки цей перехід життів забрав і людей покалічив. Чекають наступної жертви?

Світлофор, який не так давно встановили, розміщений на межі Тернополя і с. Біла. Саме там поруч – чимало підприємств, відповідно, багато людей. Перехід місцеві мешканці і робітники найближчих фірм давно охрестили «смертельним». Адже там не раз ставались ДТП, в тому числі і смертельні. Саме нам покалічило не так давно чотирьох чоловіків, які повертались ввечері з роботи. Перед тим загинула жінка.

Відео дня

Люди довго добивались, аби дали раду переходу – не так давно там встановили світлофор. Ніби ситуація з ДТП внормувалась. Однак, останні два тижні світлофор не працює.

  • Ми звернулись до міськради – там нам розповіли, що це не їхня ділянка і порадили звернутись до Білецької ради, - розповідала пані Валентина. – У Білій нас запевнили, що світлофорів не ремонтують і порадили звернутись до дорожників. Там нас почули, але направили повідомити несправний світлофор до поліції. Ті сказали – то не їхня компетенція. То куди звертатись?

У коментарі редакції тиждень тому Ігор Раїнчук, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, зазначив, що «перерва у роботі світлофорного об’єкта в с. Біла зумовлена процедурою зміни підрядника. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала у 2020 році угоду щодо експлуатаційного утримання світлофорного об’єкта з новою організацією. Відновлення роботи буде вже на цьому тижні, коли ГУ Державної казначейської служби України у Тернопільській області перерахує підряднику кошти за підключення світлофорного об’єкта».

Ми перевірили, що 10 лютого, попри обіцянки відновити його роботу, світлофор не працював. Тому вкотре звернулись до Служби автодоріг в області.

 

Коментар

Ігор РАЇНЧУК, в.о. начальника САД у Тернопільській області:

 - Казначейські рахунки Служби автомобільних доріг у Тернопільській області заблоковані через судовий процес із підрядником. Підключення світлофора у селі Біла на трасі Р-39 Броди-Тернопіль відбудеться, щойно ГУ Державної казначейської служби у Тернопільській області зможе перерахувати кошти за послугу підключення світлофорного об’єкту. У Служби автомобільних доріг гроші на роботу світлофора є, платіжний документ підписаний і, образно кажучи, «на столі» в казначейської служби. Сподіваємося на розблокування рахунків за лічені дні.

Довідка

Звертатися з приводу роботи світлофорних об’єктів можна до чергового Служби  (0352) 52-41-50 або надсилати звернення на електронну пошту [email protected]

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ruslan Nagaievskyi

    Мабуть вимкнули за борги
  • Jaroslav Kondziolka

    Тому, що він заважає їздити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up