Чому затягують розслідування смертельної ДТП, в якій загинула 17-річна дівчина

Чому затягують розслідування смертельної ДТП, в якій загинула 17-річна дівчина

У ДТП, де загинула дівчина, а її сестра була за кермом, можливо, винен водій чорного джипу «Мерседес» на польській реєстрації.

В ДТП, де загинула дівчина, а за кермом була її сестра, розслідують вже понад півроку.

І до суду ще далеко. Чому розслідування затягують, ми поцікавились в начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління головного управління нацполіції в області Богдана Шуляра.

Нагадаємо, 17-річна дівчина загинула, її сестра, яка була за кермом – потрапила до лікарні з серйозними травмами. Потерпів в аварії і товариш сестри – власник автомобіля «Шевроле». Такими були наслідки аварії, яка трапилась ввечері 26 травня поблизу Плебанівки, що у Теребовлянському районі. Молода водійка з Борщівщини сіла за кермо в перший же день, як отримала посвідчення водія. Автомобіль «Шевроле», як нам вдалось з’ясувати, належить її хлопцю. Він та 17-річна сестра юної водійки теж того дня були в машині. Їхали в Тернопіль.  

Відео дня

Перед с. Плебанівка водій «Шевроле» не впоралась з керуванням, і авто з’їхало з траси, де зіткнулось з деревом. І водійку, і ще двох пасажирів швидкою доправили до лікарні. Вночі 17-річна дівчина, двоюрідна сестра кермувальниці, від отриманих травм померла. Серйозно травмована і сама водійка, адже на неї найбільше прийшовся удар. Травми отримав і власник авто. Однак, він постраждав найменше.

Слідство тоді однією з причин ДТП розглядало версію створення аварійної ситуації водієм автомобіля «Мерседес» чорного кольору на польській реєстрації. Він, зі слів очевидців, перед ДТП рухався в зустрічному для «Шеврове» напрямку. І виїхав на зустрічну смугу. На місці пригоди не зупинився - поїхав далі.

  • Інформація була, в т.ч. і від водійки автомобіля «Шевроле», що причиною виїзду її за межі проїжджої частини, був чорний джип, - каже Богдан Шуляр. - Цей факт підтвердився. З місця події було вилучено ряд відеозаписів, на них чорний автомобіль прослідковується, є зафіксовано його рух.  

Крім того, за допомогою відео встановили й чимало свідків. Вони підтвердили інформацію про рух авто на польській реєстрації, який певною мірою створював для водійки «Шевроле» аварійну ситуацію.

  • В нас є відомості про цей автомобіль, ми знаємо, хто його власник. це не є «євробляхи», а власник – громадянин іншої держави і проживає за кордоном, - каже Богдан Шуляр. - Щоб об’єктивно завершити досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, нам необхідна допомога правоохоронних органів іншої держави. Ми подали відповідне клопотання, воно виконується не місяць і не два.

Решта доказів – допити свідків, результати експертиз – практично готові. Коли тернопільські слідчі матимуть відповідь іншої держави, зможуть дати оцінку ситуації: винна у скоєнні ДТП і смерті сестри водійка «Шевроле», чи винуватцем був таки водій чорного джипа.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Украіїнець

    Вроді нормально, але крайню в цій ситуації роблять дівчину яка керувала Шевроле
  • Юра К.

    Згаходжусь в Польщі, показує прапор росії, якось правильніше визначайте, чи для
  • Юра К.

    Згаходжусь в Польщі, показує прапор росії, якось правильніше визначайте, чи для
  • Юра К.

    Скажіть, а нащо називати так статтю, щоб читач зразу негативно налаштувавався до працівників правоохоронних органів, а подивившись відео, всім стало зрозуміло, чому не ЗАТЯГУЮТЬ СЛІДСТВО, А ТАК ДОВГО ТРИВАЄ, так треба було назвати статтю, бо ж читач вже робить певні висновки із назви статті. Чим агресивніша назва статті ,тим більше її прочитає читачів, і більше побачить реклами и, і гащета заробить більше грошей, я так думаю. Автор називайте адекватно свої статті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up