Де трапляється найбільше ДТП у Тернополі та області? Рейтинг небезпечних доріг (КАРТА)

Де трапляється найбільше ДТП у Тернополі та області? Рейтинг небезпечних доріг (КАРТА)
  • Які дороги Тернополя і області є небезпечними?
  • Називаємо вулиці та проспекти обласного центру, де ДТП з потерпілими відбуваються найчастіше.
  • А що роблять для того, аби зменшити там аварійність і що таке «Зелена хвиля». Відповідає патрульна поліція.

 

У кожному місті чи то селі є місця, де трапляється найбільше пригод, у тому числі ДТП. Їх називають «місцями концентрації дорожньо-транспортних пригод». Причини однозначно не називають. Одні впевнені: там небезпечні розв'язки і немає світлофорів, інші кажуть — без аномальних явищ не обійшлося. 

Розповідаємо, де водіям і пішоходам потрібно бути максимально уважними на дорогах. 

За минулий 2021 рік на вулицях Тернополя зареєстрували 1477 ДТП, з них — 225  з постраждалими, в яких 9 осіб загинули. Про це журналістам «20 хвилин» повідомило Управління патрульної поліції в Тернопільській області.

Відео дня

Тож, ми склали «антирейтинг» вулично-шляхової мережі Тернополя.

Де найбільше ДТП 

Особлива увага на вулицях Тернополя, де авто, здається, вже більше, ніж людей, не завадить. Дізнаємось, де ж найбільше ДТП з постраждалими у Тернополі?

Лідером цього антирейтингу, за інформацією патрульної поліції, став проспект Злуки. Від будинку №33 до будинку №53. Всього за 2021 рік там відбулося аж 12 таких ДТП.

Фото ілюстративні. Взяті з відкритих джерел.

Друге місце посіла вулиця Руська. А саме — Дамба Тернопільського ставу. Там протягом минулого року зафіксували 10 ДТП.

На третьому місці вулиця Тарнавського №1 до перехрестя вул.Тарнавського — вул .Київська. Там відбулося 9 ДТП у 2021 році.

Четверте місце у минулому році посіла вулиця С. Будного від будинку №36А (АЗС «SHELL») до перехрестя з вул.С.Будного — вул.Винниченка. Трапилося там 8 ДТП з потерпілими.

Замикає антирейтинг і посідає п'яте місце знову вулиця Руська, але інша її частина. Від перехрестя вул.Руська-вул.Танцорова до перехрестя вул.Руська-вул.Замкова. Там трапилося 6 ДТП з постраждалими у 2021 році.

Де гинули люди?

За 2021 рік в Тернополі поліція зафіксувала 9 ДТП із загиблими особами. Де вони відбулися?

На вулицях Бережанська,42, Кривоноса,14, Мазепи,18, С.Будного в районі перехрестя С.Будного-Винниченка, Микулинецька, 29 і 46 Б, Протасевича, 22, Поліська, 6 і проспекті Злуки, 53. 

Отож, як бачимо, є тенденція, що підводить до висновку: вул.С.Будного — вул.Винниченка та проспект Злуки — особливо небезпечні місця. Там трапляються ДТП, як з потерпілими, так із загиблими.

Антирейтинг на дорогах області

За 2021 рік на основних автомобільних дорогах державного значення скоїли 1056 ДТП, з яких — 315 з травмованими, у яких 45 осіб загинули і 370 травмувалися. 

Що це за дороги?

Автомобільна дорога М-19 «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече». Там трапилось 186 ДТП, з яких 71 з травмованими, у яких 12 осіб загинули і 92 особи отримали травми. 

Автомобільна дорога М-09 «Тернопіль-Львів-Рава-Руська». Скоєно за рік тут 91 ДТП, з яких 30 з травмованими, у яких 6 осіб загинули та 38 отримали травми. 

Автомобільна дорога М-30 «Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине». Тут за рік трапилось 28 ДТП, з яких 7 з травмованими, у яких 4 особи загинули та 10 травмувалися. 

Автомобільна дорога державного значення Р-41 «Обхід м.Тернополя» — 28 ДТП, з яких 13 з травмованими, у яких 1 особа загинула і 24 травмувалися. 

Управління патрульної поліції наголошує, що найбільший ріст ДТП спостерігається на ділянці автомобільної дороги М-30 «Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине» в межах с.Шибалин, де скоєно 4 ДТП, з яких 3 з травмованими, у яких 3 особи загинули і ще 3 отримали травми. 

Читайте також: У нічній автотрощі біля Бережан загинули 30-річний Іван та 22-річна Іринка. Її сестра – у реанімації,  Подружжя, яке загинуло в ДТП, поверталось з ювілею мами. А що з 5-річним Назарком, який чудом вижив?,  В один день ховають і маму, і тата двох хлопчиків. А що з водієм, який напідпитку скоїв смертельну ДТП?

Які заходи вживають

Начальник Департаменту патрульної поліції управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук повідомив «20 хвилин», що вони проводять спільні наради з Тернопільською міською радою, де пропонують переглянути організацію дорожнього руху на перехресті вул.Микулинецька-Живова-Кн.Острозького-Замонастирська.

Крім того, патрульна поліція області постійно направляє до Тернопільської міської ради та Служби автомобільних доріг області пропозиції щодо внесення змін в організацію дорожнього руху.

Зокрема, вже у 2022 році управління патрульної поліції планує направити повторно пропозиції щодо впровадження на території міста Тернополя спеціального режиму роботи світлофорів «Зелена хвиля» на вул.15 Квітня та вул. Микулинецька, внесення змін в режим роботи світлофорного обєкту на перехресті вул.15 Квітня — р.Купчинського-пр.Злуки, що дозволить збільшити пропускну спроможність по вул.15 Квітня в м.Тернополі та інші пропозиції. 

Також патрульна поліція направить пропозиції щодо облаштування нерегульованих пішохідних переходів острівками безпеки, де в наявності чотири смуги для руху. 

Що таке «Зелена хвиля»?

«Зелена хвиля» – це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Така практика частіше використовується на найбільших транспортних артеріях міста. 

Таким чином, режим «Зелена хвиля» може дозволити тисячам тернополян витрачати менше часу на пересуванням містом, при можливості безперервного руху транспортного потоку на визначеній ділянці за умови дотримання рекомендованої швидкості (50-60 км/год). Підвищення швидкості руху на міських магістралях і збільшення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі призведе до зменшення заторів на дорогах міста, чим може покращити екологічну ситуацію у Тернополі. 

А як ви думаєте, де в Тернополі потрібно внести зміни в організацію дорожнього руху і чому? Пишіть пропозиції у коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Волошин Марія

    НА. ВУЛИЦІ
    КОНОВАЛЬ
    ЦЯ. 10. ПОТРІБНО
    ПОМІНЯТИ
    ДЕРЖАВНІ. ПРАПОРИ.
    ВИСЯТЬ. ПРОСТО. ТРЯПКИ
    ДУЖЕ. ПРИКРО
    БАЧИТИ   ТАКЕ
    НЕДБАЛЬСТВО

keyboard_arrow_up