Для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт: Укрзалізниця

Для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт: Укрзалізниця

Укрзалізниця розповіла про те, що для перетину кордону з країнами ЄС українцям необхідно мати закордонний паспорт. Компанія очікує оновлених правил від Державної прикордонної служби України.

 

Для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт - Укрзалізниця очікує на оновлені правила від Державної прикордонної служби України. Про це йдеться в заяві Укрзалізниці.

У компанії заявляють, що винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир.

— Оскільки Укрзалізниця не отримувала від ДПСУ попереджень про зміни у правилах перетину кордону громадянами України, очікуємо від колег більш чітких пояснень щодо недопуску біженців без закордонних паспортів, — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що для залізничників основна місія з 24 лютого — порятунок і доправлення десятків тисяч людей з-під лінії обстрілу до безпечних місць. Важливо надавати кожному пасажирові гарантію того, що він дістанеться місця призначення.

— Сьогодні вже зафіксовані випадки висадки пасажирів на кордоні. Вважаємо це неприпустимим без прозорого інформування пасажирів і перевізника заздалегідь, — йдеться в заяві. — Закликаємо колег по держсектору до згуртованості й чіткої комунікації у всьому, що стосується порятунку українців.

А пасажирів просять уважно ставитися до змін у правилах перетину кордону та адресувати уточнюючі питання ДПСУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ліда Плющ

  • Юра Коваль

    Ще тільки залишилось навести порядок з "біженцями" з західної України за кордоном,особливо з Тернопільщини!

keyboard_arrow_up