Дороги, де гуляє смерть: 10 місць концентрації ДТП є у Тернополі та ще 33 "аварійних ділянок" в області

Дороги, де гуляє смерть: 10 місць концентрації ДТП є у Тернополі та ще 33 "аварійних ділянок" в області
  • Понад 1 600 ДТП трапились на Тернопільщині від початку року. Із них 350 – з потерпілими, у яких загинули 68 людей. 
  • 10 чоловік загинули від початку року в ДТП у Тернополі. 8 з них – пішоходи. Двох збили на регульованому пішохідному переході, ще шестеро перебігали дорогу поза переходом.

10 місць концентрації ДТП є у Тернополі. Це ділянки доріг, де найчастіше протягом років  трапляються аварії з важкими наслідками – із травмованими і загиблими. Де вони і що поліція робить, аби аварій стало менше, розповіли у поліції.

Понад 1 600 ДТП трапились на Тернопільщині від початку року. З них 350 – із потерпілими, у яких загинули 68 людей. Про це повідомив начальник відділу організації діяльності груп реагування управління патрульної поліції в області Юрій Бучковський.

Серед причин ДТП лідирує порушення правил маневрування. Це обгони, виїзд на смугу зустрічного руху.  

Відео дня

- Майже 35% ДТП, які трапились в області, причинами були порушення правил маневрування, - каже Юрій Бучковський. – А також проїзд перехресть, виїзд із другорядних доріг. Ще 28% ДТП трапились через перевищення швидкості водіями.

Чисельними і масштабними рейдами мають намір вдарити поліцейські по аварійності. Триватимуть вони два місяці. Причому наряди працюватимуть не лише на міжнародних чи державних трасах. Заїжджатимуть і до районів та сіл. Залучатимуть до патрулювання доріг і представників тернопільських ЗМІ.

- Працюватимемо в цілодобовому режимі, - запевнив Юрій Бучковський. – До екіпажу входитимуть працівники відділу превентивної діяльності, груп реагування, патрульної поліції. Залучатимемо також працівників роти поліції особливого призначення і тактико-оперативної роти.

4-5 мобільних екіпажів переміщатимуться населеними пунктами області. Час і місце, де перебуватимуть групи, звичайно, триматимуть у таємниці.

Левову частку ДТП скоїли і водії, які перебували за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Близько трьох тисяч протоколів на таких вже склали. Боротись з ними будуть також під час рейдів. В основному - у вихідні та святкові дні. У містечка й села заїжджатимуть 5-6 екіпажів, відпрацювали – поїхали до іншого населеного пункту.

- 186 ДТП трапились за участі водіїв, які перебували в нетверезому стані, - каже начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. – У цих аваріях загинули двоє людей, ще 28 травмовані.

А на трасах на Хмельницький, Львів і Чернівці працюватимуть патрульні з приладом TruCam та пильнуватимуть, аби водії не перевищували швидкість.

Місця концентрації ДТП у Тернополі

  1. Вул. Протасевича-Гайова (зараз проводять ремонтні роботи)
  2. Перехрестя вул. Руська-Замкова
  3. Вул. Руська-Гоголя-пр. С. Бандери-Б. Хмельницького
  4. Пр. С. Бандери, примикання до бульв. Д. Галицького, біля «Літака»
  5. Вул. Тарнавського, 3-5, 11 школа (Встановили «лежачий поліцейський»)
  6. Пр. С. Бандери – вул. Клінічна (встановили новий світлофорний об’єкт. У поліції сподіваються, це дозволить зняти це місце зі списку з частими ДТП.
  7. Перехрестя вул. Будного-Лучаківського (світлофорний об’єкт потребує серйозної реконструкції. Адже обмежена видимість. Наразі на місці працюють проектанти.ю як змінити ситуацію)
  8. Пр. Злуки в районі заправки «Автотехсервіс» і до «Універсаму» (на цій ділянці 10 разів за останні роки наїжджали на пішоходів. Планують облаштувати нерегульований пішохідний перехід, освітлений і розділений острівцем безпеки)
  9. Вул. Живова, виїзд з Тернопільського міського автовокзалу до перехрестя з вул. Оболоня.
  10. Пр. Злуки, від буд №39 до № 55.

Довідка

10 чоловік загинули від початку року в ДТП у Тернополі. 8 з них – пішоходи. Двох збили на регульованому пішохідному переході, ще шестеро перебігали дорогу поза переходом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up