Дороги замело, слизько, є й ДТП: будьте обережними за кермом. Що кажуть дорожники?

Дороги замело, слизько, є й ДТП: будьте обережними за кермом. Що кажуть дорожники?
  • У патрульній поліції радять за можливості відмовитись від поїздок на далекі відстані.
  • Дорожня техніка на державних дорогах безупинно працює від 3 ранку. Втім інтенсивний снігопад та сильний боковий вітер призводять до утворення переметів, кажуть дорожники.
  • Пишіть у коментарях, де яка ситуація на дорогах в Тернополі та області.

 

Дороги Тернопільщини замело, водії повідомляють у соцмережах та журналістам «20 хвилин», що ситуація на дорогах якщо не критична, то вкрай тяжка. Сніг, мете, слизько.

Зранку на виїзді з Тернополя до Львова сталась ДТП, внаслідок якої постраждало двоє жінок.

— За попередньою інформацією, водій автомобіля Renault. не впорався з керуванням, здійснив наїзд на відбійник, внаслідок зіткнення автівка здійснила некерований рух, виїхала на зустрічну смугу для руху транспорту, де зіткнулась з автомобілем Mercedes Sprinter, повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. — Внаслідок ДТП травмувалися дві жінки, які були в автомобілі Mercedes.

Відео дня

Техніка працює від 3 ранку

Снігоочисна техніка працює на дорогах області від 3 ранку, запевняють у Службі автодоріг в Тернопільській області.

— Підрядні організації Служби автомобільних доріг у Тернопільській області почали посипати та чистити покриття автошляхів державного значення ще від 3 ранку, — повідомили у прес-службі Служби автодоріг. — Зараз у роботі 72 комбіновані дорожні машини, 2 грейдери, 4 трактори. Їм допомагає ще 22 одиниці техніки.

З огляду на воєнний стан, передусім дорожники працюють на дорогах з високою інтенсивністю руху:

М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече,

М-30 Стрий – Ізварине,

М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська,

Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль та

Р-41 Обхід Тернополя.

— Нагадуємо громадянам, що зимове експлуатаційне утримання проводимо у режимі суворої економії, під час воєнного стану перевага надається міжнародним коридорам, шляхам перевезення зброї, гуманітарної допомоги та евакуації населення, — кажуть у Службі автодоріг. — Пріоритетні маршрути узгоджуються з обласною військовою адміністрацією.

Чистять, а дороги замітає знову

Дорожня техніка на державних дорогах безупинно працює ще з ночі, запевнив «20 хвилин» заступник начальника САД Ігор Данилишин.

— Втім, інтенсивний снігопад та сильний боковий вітер призводять до утворення переметів. Також погіршує роботу протиожеледної суміші мороз, — пояснив Ігор Данилишин. — Погодні явища спостерігатимуться у Тернопільській області до кінця дня. Наші підрядні організації працюватимуть і надалі, однак просимо водіїв утриматися від поїздок на далекі відстані. Вже завтра синоптики прогнозують поліпшення погодних умов.

І патрульні просять утриматись від поїздок на далекі дистанції і від подорожі автомобілем. Та якщо сідати за кермо все ж доведеться, дотримуйтесь корисних порад, щоб ваша поїздка пройшла безпечною.  

  • Дотримуйтеся швидкісного режиму та безпечної дистанції, не здійснюйте ризикованих маневрів.
  • Під час поїздок в умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.
  • Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами та нерегульованими пішохідними переходами.
  • Користуйтесь засобами пасивної безпеки, як для дорослих, так і для дітей.
  • У випадку, якщо ви потрапили у скрутне становище через негоду — телефонуйте 102 або повідомте про це аварійні служби.

Якою буде погода в найближчі дні

Тернопільський обласний центр з гідрометеорології повідомляє, що 4 лютого погоду області визначає вплив циклону, що рухається зі Скандинавії на південний – схід та проходження його атмосферних фронтів.

Область: Хмарно. Сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 – 14 м/с, слабка хуртовина. Температура впродовж доби 0 – 5º морозу.

Місто: Хмарно. Сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 – 14 м/с, слабка хуртовина. Температура впродовж доби 1 – 3º морозу. І рівень небезпечності, жовтий.

5 лютого Тернопільщина пебуватиме під впливом атмосферних фронтів від циклону, який знаходитиметься над Чорним морем. Очікується морозяна з невеликим снігом та поривчастим вітром погода.

Хмарно. Невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9 – 14 м/с, слабка хуртовина. Температура вночі 5 – 10º морозу, вдень 2 – 7º морозу. І рівень небезпечності, жовтий.

6 лютого: Хмарно. Невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 6 – 11º морозу, вдень 1 – 6º морозу.

7 лютого: Хмарно. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 8 – 13º морозу, вдень 1 – 6º морозу.

Пишіть у коментарях, на яких дорогах замети і лід, а де почистили.

Довідка

Перечекати негоду можна на майданчиках для відстою транспортних засобів. Знайти їх допоможе мапа https://bit.ly/Mapa_Maydanchyky_vidstoyu_Te

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Володимир Маційовський

    На хуя було розганяти ДЕДи та райавтодори де Тернопіль.а.де Борщів яка погода як там я тутка чекааю відповіді від САД в Тернополіські області

    Володимир Маційовський reply Володимир Маційовський

    Игор Мисак  там вже нічого не  має

    Игор Мисак reply Володимир Маційовський

    Володимир Маційовський бери піском.

    Володимир Маційовський reply Володимир Маційовський

    Игор Мисак було так най борги по зарплаті віддадуть

    Игор Мисак reply Володимир Маційовський

    Володимир Маційовський чо ся матюкаєш ти в дорожній робив шо було інакше?
  • Володимир Маційовський

    Яким хуйом будуть.сипали возяться добре.що хоча сиплять .М. 19 дорогу
  • Ігор Синишин

    А що сталося, ви ж були готові до зими!!!? А ще сніг не почав падати, як ви не можете дати собі ради.!!!!!!!!!
  • Andriy Andriyovuch Bondar

    Тут не сніг може травмувати та небезпеку нести. А геноцит зі сторони блок постів та тцк

keyboard_arrow_up