«Переносимо дітей через рови»: жителі Тернопільщини скаржаться на дороги. Де ще є проблеми? ОПИТУВАННЯ

«Переносимо дітей через рови»: жителі Тернопільщини скаржаться на дороги. Де ще є проблеми? ОПИТУВАННЯ
  • У редакцію «20 хвилин» звернулась жителька села Серетець зі скаргами на дорогу на одній з вулиць та на бездіяльність сільського старости. За словами жінки, цю ділянку не можуть відремонтувати понад 20 років.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, який стан дороги зараз та куди звертатися, якщо у вашому місті чи селищі така ж проблема.

- У нас є проблемна дорога у селі, яку не ремонтували вже років 20, – бідкається жителька пані Наталя. – Цією весною були сильні дощі, і там з’явились рови по коліна. Наш сільський староста нічого з цим не робив і лише годував обіцянками. «Зробимо до Паски», «зробимо до Першої Пречистої», і так постійно. Ніхто не реагує на наші звернення.

Як каже пані Наталя, жителям просто сказали чекати, та не пояснили, чи відремонтують проблемну ділянку.

Відео дня

- Звичайно, ми не просимо зробити асфальтовану дорогу, але можна ж ті рови розрівняти і засипати щебенем, щоб можна було там проїхати та пройти, – продовжує жителька села. – Доводиться переносити дітей через ці рови, коли вони йдуть до школи. Просили в старости, щоб привезли пісок та посипали дороги – ніякого результату. Каже нам, що пісок можна самим набирати і розвозити

Дорогу не ремонтували близько 25 років, додала жінка. До новорічних свят тут ще й протягнули інтернет-кабель. Трактор, який тягнув оптоволокно, залишив великі ями.

Журналіст «20 хвилин» звернувся до сільської ради Серетця. Голова пояснює, що великої проблеми з ділянкою дороги на вулиці Йосипа Козачевського, на яку скаржились люди, немає. До того ж, її вже вирішили ще до різдвяних свят, а скарги жінки – перебільшені.

- Проблемної ділянки вже немає, оскільки її відремонтували, – розповідає староста села Серетець Ігор Балтарович. – Ями на дорозі утворились через дощі. Після того, як у село протягнули оптоволоконний кабель для інтернету, – дорогу вирівняли та засипали щебенем.

Те, що в село не привозять пісок, староста також спростовує та пояснює, що його завезли, однак жителі мають самі посипати ділянки біля себе, якщо на те є потреба.

- Ми не маємо комунальних служб, які посипали б дороги, – пояснює староста. – Але ми кожного року завозимо в село пісок і всі, кому потрібно, можуть набрати його самі. Централізовано посипають лише дорогу до зупинки, а біля своїх будинків, якщо потрібно, люди можуть зробити це самі.

Староста села запевняє – скарги людей перебільшені. 

Чи справді у селі дорогу відремонтували, ми запитали у місцевих жителів. Пані Наталія, яка зверталась у редакцію, каже, що щебенем засипали меншу частину сільської дороги. Наразі все вкрило снігом. Чи проведуть тут капітальний ремонт - питання наразі і надалі відкрите.

Ми також поцікавилися у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області, чи проводять ремонт автошляхів зараз. Там пояснюють – через погодні умови усі роботи призупинені. 

- Наразі ми займаємося очищенням доріг від снігу та посипаємо їх піском, – пояснюють у прес-службі автомобільних доріг в області. – Ремонтні роботи здійснюємо лише у екстрених випадках, однак ремонтами в таку погоду ми не зловживаємо, а стараємося виконувати ямковий ремонт у теплу пору.

Якщо ви незадоволені роботою своєї сільради – ви можете звернутися до голови Об'єднаної територіальної громади, до якої належить ваш населений пункт. Контактні дані можна дізнатися на сайті Децентралізація. У відповідному розділі зібрана інформація про всі територіальні громади, а головне – голова громади та контактні телефони, тому можна самостійно звертатися зі скаргами чи пропозиціями.

Для того, щоб знайти інформацію про свою територіальну громаду, необхідно перейти на спеціальний ресурс та обрати Тернопільську область. Далі у розділі «Громади» потрібно знайти свою. Окрім загальної інформації, у розділі «Контакти» можна побачити телефони, електронну пошту та посилання на офіційний сайт громади.

А ви задоволені станом наших доріг? Якщо у вашому населеному пункті є проблеми, напишіть про це у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан Цепліцький

    Зробіть пане мер разом з Матлою дорогу від шиномонтажа до церкви, я думаю. Ви обоє знаєте де це. І не потрібно спихувати на те, що будуть їздити багатотонні авто, і портити дорогу, якось вони їздять, Київською, Тарнавського і не портять. Треба вже бути людьми для людей...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up