Партнер рубрики Події

ДТП біля Мишковичів: дідусь загинув миттєво, троє онуків у лікарні

ДТП біля Мишковичів: дідусь загинув миттєво, троє онуків у лікарні

Одна з онучок у реанімації, ще одну перевели до хірургії, а онук у вкрай тяжкому стані, за його життя борються лікарі. Мама дівчаток теж постраждала, але написала відмову від госпіталізації, щоб бути біля доньок. Біля реанімації, де лежить хлопчик, є його мама, жінка на 6 місяці вагітності і теж була в тій машині. 

56-річний п. Михайло, загинув в ДТП, його троє онучат опинились у реанімації, стан одного із діток, 8-річного хлопчика, вкрай тяжкий, кажуть лікарі. Його мама теж була в авто, в яке врізався Opel 21 червня на трасі поблизу с. Мишковичі. Жінка на шостому місяці вагітності, вона постраждала, але з дитиною, яку носить під серцем, все добре. Марію, маму двох дівчаток, після ДТП доправили до Лікарні швидкої допомоги, але від госпіталізації жінка відмовилась, щоб бути біля дочок. Колеги і друзі пані Марії просять допомогти родині.   

 

Потрібна допомога

Відео дня

«20 хвилин» вже писали про цю ДТП, яка трапилась 21 червня близько 20 години на трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече неподалік села Мишковичі

— За попередньою інформацією, водій автомобіля Opel допустив попутне зіткнення з автомобілем ВАЗ-2109, який рухався в межах правої смуги руху в напрямку міста Теребовля, — повідомив речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. — У результаті удару 56-річний кермувальник ВАЗу від отриманих травм загинув на місці події. Четверо пасажирів, серед яких троє малолітніх дітей отримали різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження. Водій іншого автомобіля за медичною допомогою не звертався. 

У нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. За інформацією «20 хвилин», яку ми отримали від рідних травмованих дітей, алкоголю у його крові не було. 

Триває слідство, відповідно до частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

 

В авто — троє дітей і вагітна

Як дізнались «20 хвилин», 65-річний Михайло, який загинув в ДТП, був вчителем музичного мистецтва в Золотопотіцькій школі. Чоловік приїхав до Тернополя, аби забрати до себе на літо трьох онучат — 5-ти і 13-річну онучок та 8-річного онука. З ними в авто сіли мами діток — Марія та її братова, яка перебуває на шостому місяці вагітності. Жінки планували відвідати рідних та відбути Зелені свята, а згодом повернутись до Тернополя, де проживають з родинами. Біля Мишковичів машина почала глохнути, згадує пані Марія. Батько вирішив зупинитись, увімкнув аварійку. Авто стояло на одній зі смуг руху, бо не встигли відкотити його на узбіччя. Ніхто навіть не встиг вийти з авто, розповіла «20 хвилин» пані Марія. Далі, каже жінка, в них врізається інша машина і все як в тумані…  

Медичний директор обласної дитячої лікарні Алла Філюк повідомила «20 хвилин» зранку 23 червня, що стан дівчаток важкий, але стабільний, хлопчика — без змін. «Він на апараті ШВЛ, дуже важкий, в комі. Боремось».

 

Дітям не сказали, що дідуся немає

Марія пригадує, як батько зупинив автомобіль, що глохнув. Далі мить, удар — жінка каже, що далі пам’ятає все уривками, бо теж травмувалась. Згадує, як почало диміти, як сторонні люди почали витягати їх з авто, відчиняючи ломами дверцята. 

— Я просила, щоб допомогли старшій донечці, бо бачила, що молодша була при свідомості, старшу не могли витягти, вона сиділа одразу за водієм, моїм батьком, — згадує пані Марія. — Opel нас вдарив у лівий бік найбільше, де якраз були батько і старша донька. Братова біля батька, вона на шостому місяці вагітності. Є забої, але зробили УЗД, обстежили, з дитинкою, на щастя, все в порядку. 

Молодшу, 5-річну донечку Марії, після аварії забрали до реанімації, старшу, 13-річну, яка виглядала старшою за свій вік, повезли в обласну лікарню, там прооперували, а потім повернули до дитячої. 

— У мене була розсічена голова, забої, робили УЗД голови і грудної клітки, але я написала відмову від госпіталізації, бо маю бути біля дітей, — каже пані Марія. — Молодша донечка психологічно дуже постраждала. Вона мало говорить, не хоче щоб я плакала, відволікається часом на іграшки, але якщо говорить, то тільки не про ДТП. Старша говорить, тяжко, переломів багато і просто лежить в одному положенні. 

Дітям не сказали, що дідуся вже немає. Мами кажуть, що готують їх помаленьку, поки наважились лишень сказати, що дідусь у важкому стані. Говорять, що в їхній родині сталась велика біда, слава Богу, що живі. Мовляв, не в наших силах щось змінити і треба все прийняти. Запевняють малих: все, що в силах дорослих — вони зроблять. 

Водія Opel пані Марія більше не бачила. Знає, що до лікарні приходила його сестра, жінка просила пробачення і пропонувала допомогу. Проте родині не до цього. Потрібно поставити дітей на ноги і провести в останню путь 56-річного батька. Поховають його у рідному селі Возилів зранку 24 червня.  

 

Довідка

Допомогти родині постраждалих у ДТП можна: к/р ПриватБанку: 4149439319538157, Злепко Марія Михайлівна.

 

 

Читайте також: 

Неподалік Тернополя ДТП: пасажирку з авто і загиблого водія діставали рятувальники

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up