ДТП на Львівській трасі: непристебнутого водія від удару викинуло з автомобіля на дорогу

ДТП на Львівській трасі: непристебнутого водія від удару викинуло з автомобіля на дорогу

10 липня близько 10-ї години ранку на перехресті вулиць Львівської та Тернопільської сталася ДТП з потерпілими за участю автомобілів Volvo та ВАЗ.

За попередньою інформацією, водій автомобіля Volvo не надав перевагу в русі водію автомобіля ВАЗ, який рухався головною дорогою, повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Внаслідок зіткнення постраждав водій автомобіля Volvo. Оскільки, чоловік був не пристебнутий паском безпеки, через силу удару його просто викинуло із салону автомобіля на проїжджу частину.

На місці події працюють патрульні та слідчий по ДТП. Потерпілого, внаслідок зіткнення, чоловіка ушпиталили до лікарні.

Відео дня

У патрульній поліції нагадують про обов’язковість використання ременів безпеки, адже вони можуть зберегти життя та здоров’я.

Якщо ж пасок безпеки вам заважає, обмежує рухи чи тисне, це означає, що ви його пристебнули не правильно! Перевірте, чи він:

— проходить через середину плеча — ключицю, а не шию (верхній), та над стегнами (нижній);

— сидить туго, але між ременем і грудьми можна просунути руку;

— відрегульований: можна підлаштувати висоту свого сидіння чи висоту кріплення ременя на стійці.

Для вагітних нижній ремінь іде над тазом і не тисне на живіт. Для дітей зростом до 145 см працює тільки в поєднанні з автокріслом чи бустером відповідно до зросту й віку.

Застосування ременя безпеки зменшує ризик загибелі водія за лобового зіткнення у 2,3 рази, за бокового — в 1,8 рази, а при перекиданні авто — в 5 разів.

Санкція ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП передбачає штраф у розмірі 510 гривень. 

Раніше патрульні повідомляли, що від початку року патрульні Тернопільщини винесли 1292 постанови за невикористання водіями та пасажирами засобів пасивної безпеки під час руху в автомобілі.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Гевко

    так мило замальована плямка крові)

    піду тепер порозглядаю свіжі трупи орків)
  • Pavlo Pavlo

    20 хвилин 👎👎👎

keyboard_arrow_up