ДТП на Микулинецькій: побита "швидка" і чотири авто. Є відео з реєстратора (оновлено)

ДТП на Микулинецькій: побита "швидка" і чотири авто. Є відео з реєстратора (оновлено)
  • Аварія на вул. Микулинецькій трапилась  о 14.05 в п'ятницю, 3 серпня.
  • Постраждалих в ДТП немає, лише п'ять побитих авто разом з "швидкою".

- Біля "Ватри" зіткнулось сім авто, серед них "швидка", - повідомив редакцію "20 хвилин" читав Валентин близько 15.50.

На місці авраії журналістка "20 хвилин" побачила чотири легкових авто та "швидку", які уже стояли на узбіччі. Та три екіпажі патрульної поліції. Патрульні повідомили, що потерпілих в аварії немає, лише матеріальні збитки. А обставини аварії встановлюють. 

Як трапилась аварія розповіли водії. У чотирьох легкових авто побиті передні бампери, капоти та крила. Ті ж ушкодження і в "швидкої". 

- Fiat Scudo виїжджав на зелене світло з Микулинецьої бічної на Микулинецьку, - розповідає один з учасників ДТП. - Водій "швидкої" їхав без сирени з гори на червоне світло, не пропустив авто Fiat, а після удару пішов на зустрічну смугу. Там вдарив три автомобілі. І так зупинився. Але потерпілих немає, лише авто побиті.

Як "швидка" влетіла в автомобілі зняли на відеореєстратор. 

В управлінні патрульної поліції повідомили, що зіткнулися карета швидкої Mersedes 312 D, Fiat Scudo, Kia Cerato, Mazda та ВАЗ 210994.

- За попередніми даними, водію швидкої, який рухався з увімкненими проблисковими маячками на заборонений сигнал світлофора, не надав перевагу в русі Fiat Scudo, - кажуть в управлінні. - Внаслідок зіткнення "швидку" відкинуло на зустрічну смугу, де вона в'їхала Kia Cerato, Mazda та ВАЗ.

В результаті аварії ніхто не постраждав. Водієві швидкої допомоги патрульні винесли постанову за ст. 126 КУпАП (керування без відповідних документів) та склали адмінпротокол за статтею 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортного засобу). Також адмінпротокол за ст. 124 КУпАП винесли водієві Fiat Scudo. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Max Serafin

    Типове ЗМІ. Хоч би розібрались, чия машина.
  • Николай Завирохин

    уважно дивимось відео, чітко видно що світлові сигнали ввімкнуті. Далі читаємо ПДР 3.1.Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений. 3.2.У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).

    На транспортних засобах, які рухаються в супроводжуваній колоні, повинне бути ввімкнено ближнє світло фар.

    Якщо на такому транспортному засобі увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов’я­зані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку. https://monolith.in.ua/pdr-ruh-transportnih-zasobiv-iz-spetsialnimi-signalami/

    Звертаю увагу, що у пункті 3.1 і 3.2 прописана можливість руху тільки з світловим сигналом. Винен водій, що виїхав з бічної без варіантів.

    Андрій Жаровський reply Николай Завирохин

    Ви просто скопіювали пункт з ПДР, але добре його не прочитали. Водій може відступати від вимог правил, але за ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ.  А хто винен визначить суд.
  • Роман Лєбєдєв

    Я ж просив прибрати звукову доріжку. Попереджав, що є ненормативна лесика.
  • valentina Ternopol

    Якби була сирена, пішохід  давно б звернув увагу на це. А він побачив швидку вже коли вона в'їхала в авто. Значить були тільки проблискові.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up