ДТП на Об’їзній: водію Peugeout було лише 50. В якому стані син і товариш, яких вирізали з авто?

ДТП на Об’їзній: водію Peugeout було лише 50. В якому стані син і товариш, яких вирізали з авто?
  • Стан обох підлітків тяжкий, кажуть у лікарні. Що відомо про хлопців і про батька одного з них, який був за кермом в момент ДТП?
  • Люди у коментарях «20 хвилин» нарікали, що швидка приїхала надто пізно. То коли насправді прибули медики на місце ДТП?

 

Від авто залишилась купа металу, серце водія зупинилось дорогою до лікарні, а двоє 15-річних підлітків, які були в автомобілі і яких буквально вирізали з потрощеного авто рятувальники, потрапили до лікарні. Такими були наслідки ДТП, що сталась 6 березня на вул. Об’їзна у Тернополі, поблизу автозаправки.

Обох дітей прооперували 

Нагадаємо, поліція повідомляла, що при виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо: водій автомобіля Honda Civic, рухаючись головною дорогою в напрямку Протасевича від вул. Микулинецької, допустив зіткнення з автомобілем Peugeout 205.

Відео дня

— За попередньою інформацією, кермувальник Peugeout виконував маневр повороту ліворуч, перетинаючи дві суцільних смуги, і, як результат — в нього врізався інший автомобіль, — повідомив начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Кермувальник Peugeout помер в кареті швидкої.

Двох 15-річних дітей, які в момент ДТП перебували в салоні автомобіля, госпіталізували до лікарні. Їх, нагадаємо, з потрощеного авто визволяли рятувальники.

— Обоє дітей зараз перебувають в реанімації, вони прооперовані, стан обох важкий, — повідомила речниця КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР Оксана Різник.

Як з’ясувала «20 хвилин», загиблого водія Peugeout звали Олегом Ю. Чоловікові не так давно виповнилось лишень 50 років. Він зі Збаража, займався ветеринарною справою. На сторінці чоловіка у соцмережах чимало слів подяки від волонтерів за благодійність.
В автомобілі був його син Олега Богдан Ю. та синів товариш Артем Г. Обом хлопцям по 15, і за їхні життя зараз борються медики.

Читачі, які напередодні повідомили про ДТП, припускали, що Олегові стало погано за кермом, і саме тому він так вивернув кермо, що і призвело до зіткнення. Поки що результатів експертизи причини смерті чоловіка немає. Тому достеменно стверджувати, коли і від чого його серце зупинилось, неможливо. Але поліція подає, що чоловік помер у кареті швидкої дорогою до лікарні. А медики швидкої наголошують, що смерть чоловіка констатували у Лікарні швидкої допомоги, коли туди доправили пацієнта. Відповіді на ці питання має дати експертиза.

Експерти також відібрали взірці і перевірятимуть на вміст алкоголю кров водія Honda Civic — автомобіля, в який в’їхало авто Олега.

То коли насправді приїхали швидкі?

У коментарях до матеріалу про ДТП, опублікованому на сайті «20 хвилин» 6 березня, читачі також нарікали, що швидка їхала надто довго. Тому, мовляв, чоловікові не змогли врятувати життя. Нам також стало відомо, що на місце ДТП виїжджали три бригади швидкої. Коли отримали виклик і за скільки часу з цього моменту швидка вже була на місці, ми з’ясували у генерального директора КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олександра Ріпки.

— На місце цієї ДТП викликали швидку допомогу тричі, відповідно, три бригади прибули за викликом, — повідомив Олександр Ріпка. — Перший виклик на лінію 103 надійшов о 18.46. Виїхала перша бригада з підстанції, що на вул. Рєпіна. О 18.49 бригада була вже на місці.

Два наступних виклики надійшли до диспетчерської служби з інтервалом у кілька хвилин, дві наступні бригади з різних підстанцій також прибували на місце оперативно, до 5 хв часу, зазначив Олександр Ріпка.

До речі, на службу 101 виклик надійшов вже після виклику швидкою. І на відео з місця ДТП видно, що, коли рятувальники деблоковують пацієнтів з розтрощеного авто, медики швидкої перебувають поруч, напоготові. Аби одразу надавати допомогу травмованим пацієнтам.

— Даний факт внесений до ЄРДР, згідно з частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, — повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області. — Триває слідство.

 

«20 хвилин» й надалі стежитиме за цією ситуацією та повідомлятиме про все читачів. Травмованим хлопцям бажаємо швидкого одужання. І щиро співчуваємо всім, хто втратив в цій ДТП близьку людину.

Читайте також

На Об’їзній аварія: є загиблий, серед потерпілих – діти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Мария Гук

    Вічна пам'ть Олегу. Як діти що зними?
  • Ольга Яківна Слебедюк

    Вічна память
  • Леся Василівна

    Царство небесне і вічний спокій  ОЛЕГОВІ.Вічна і світла пам'ять  про добру ЛЮДИНУ.Жаль,біль,смуток і сльози у всіх,хто його знав.Рідним і близьким щирі співчуття.
    А за здоров'я  дітей молімося  всі.
  • Sasha Len

    Шкода що дитина лишилася сиротою 😥

keyboard_arrow_up