ДТП на Тернопільщині: легковик «зім’яло» під автобусом, загинули люди (ОНОВЛЕНО)

ДТП на Тернопільщині: легковик «зім’яло» під автобусом, загинули люди (ОНОВЛЕНО)
  • На момент ДТП в автобусі перебувало 39 пасажирів — дітей та дорослих, які з Рівного їхали на екскурсію до Хотина. Пасажири рейсового автобуса, серед яких 5 дітей, звернулися до медичних працівників, проте відмовилися від госпіталізації. 
  • За селом Горинка зіткнулися Volkswagen Jetta, Volkswagen Scirocco та екскурсійний автобус. В результаті ДТП Volkswagen Scirocco викинуло на смугу зустрічного руху, де він врізався у автобус. Водій та пасажирка легкового авто — люди пенсійного віку, загинули на місці аварії. 

 

На межі колишнього Збаразького та Кременецького районів ДТП. Там зіткнулись легковик та автобус, повідомила «20 хвилин» читачка Юлія.

— Тут ускладнений рух, вся дорога в уламках, автобус на узбіччі, дуже битий, попри дорогу стоїть багато людей, — поділилась читачка, яка проїжджала повз місця ДТП. — Автомобіль, здається, ВАЗ, може й бути інший, адже від нього залишилась купа металобрухту, — під автобусом, його ніби зім’яло.   

Відео дня

На місці вже є кілька поліцейських машин та автобілів швидкої допомоги, каже читачка. Значна ділянка дороги перекрита, тому рух транспорту ускладнений.

За словами свідків, від легковика залишилась купа металу.

Двоє людей, водій і пасажир легковика, ймовірно, це був Volkswagen Golf, загинули на місці. Станом на 11.05, тіла ще не деблоковували із залишків авто. Правоохоронці припускають, що водій легковика міг заснути за кермом, або людині стало зле. Ще одна з попередніх версій — він пішов на обгін і втратив керування.

— За попередніми даними, легковик виїхав на зустрічну смугу, де лоб у лоб зіткнувся з рейсовим автобусом, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Водій і пасажир автомобіля загинули. Медики швидкої прибули на місце, але допомога людям вже не знадобилась, вони лише констатували смерть.

У рейсовому автобусі, попередньо «Рівне-Чернівці», було чимало пасажирів. За допомогою до медиків спочатку ніхто не звертався.

На місце виїхала слідчо-оперативна група.

Об 11.40 про ДТП повідомили і тернопільські рятувальники.

— Близько 10:05 години на автодорозі М19 поблизу села Горинка Кременецького району сталася дорожньо-транспортна пригода. Учасниками ДТП слали легковий автомобіль Volkswagen та рейсовий автобус, що здійснював маршрут «Рівне — Чернівці», — повідомив речник головного управління ДСНС в області Сергій Данілін. — За попередньою інформацією, внаслідок цього зіткнення загинуло двоє осіб, що перебували у легковому автомобілі. Пасажири рейсового автобуса, серед яких 5 дітей, звернулися до медичних працівників, проте відмовилися від госпіталізації.

Для ліквідації наслідків пригоди на місце події направлено спеціальну аварійно-рятувальну машину з 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. Також було залучено рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини та кран. Наразі на місці події працюють 3 одиниці техніки та 9 рятувальників.

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 20 травня близько 10 ранку, повідомили у поліції близько опівдня.

— За селом Горинка зіткнулися Volkswagen Jetta, Volkswagen Scirocco та екскурсійний автобус, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області о 12.29. — На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група.

В результаті автопригоди Volkswagen Scirocco викинуло на смугу зустрічного руху, де він врізався у автобус. Водій та пасажирка легкового авто — люди пенсійного віку, загинули на місці аварії, повідомили у поліції.

— На момент ДТП в автобусі перебувало 39 пасажирів — дітей та дорослих, які з Рівного їхали на екскурсію до Хотина, — повідомили у поліції. — На щастя, ніхто не постраждав. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР, згідно із частиною 3 статті 286 ККУ. Триває слідство. У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up