ДТП у Смиківцях: чоловік загинув, коли вийшов, щоб спитати дорогу. Винуватця суд відправив за ґрати

ДТП у Смиківцях: чоловік загинув, коли вийшов, щоб спитати дорогу. Винуватця суд відправив за ґрати
  • Водій вийшов з буса та направлявся до легківки, аби спитати дорогу. В цей момент на узбіччя вилетів інший мікроавтобус, він збив водія Sprinter(а), а після цього ще й врізався в його авто.
  • Адвокат обвинуваченого просив "умовного" терміну покарання. Суд - відмовив. 

Винуватця смертельної аварії у Смиківцях, що трапилась 1 серпня 2019 року, суд відправив за грати. Окрім того – позбавив прав керування строком на три роки. Водій має право оскаржити вирок Тернопільського міськрайонного суду в апеляції.  

Нагадаємо, аварія трапилась на трасі Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка. Там зіткнулися два автомобіля - Mercedes-Benz Vito 112 CDI та Mercedes-Benz 412 D. За попередньою інформацією, Mercedes Sprinter зупинився на узбіччі дороги, попереду таксі. Водій вийшов з бусу та направлявся до легківки. В цей момент на узбіччя вилетів інший мікроавтобус, він збив водія Sprinter(а), а після цього ще й врізався в його авто. В результаті автопригоди, чоловік, який потрапив під колеса авто, загинув на місці. Він - житель Рівного, 1981 року народження. А водія та пасажира з іншого транспорту госпіталізували тоді до лікарні.

Що було після зіткнення – водій не пам’ятав

У скоєнні ДТП, в якій одна людина загинула, а ще одна отримала тяжкі травми,  обвинуватили тернополянина. У суді він вину визнав повністю, розкаявся, надав покази та розповів, як в серпні минулого року він був за кермом авто. У салоні – товариш, саме той, який в результаті ДТП серйозно постраждав. Проїжджаючи село Смиківці, на підйомі відчув сильний удар і зіткнення з іншим автомобілем. Як це відбулося, чому втратив контроль над автомобілем і чому з`їхав із дороги - не пам`ятає. Можливо, відволікся, нагнувся, щоб щось дістати чи включити магнітофон. Після зіткнення його хтось витягнув із автомобіля і поклав на землю, приїхали працівники швидкої допомоги і завезли його до лікарні. Що було на місці події - не пам`ятає. Вже пізніше, перебуваючи в лікарні, дізнався, що трапилась ДТП і що загинула людина. Перед їздою, стверджував, алкогольних напоїв чи наркотичних засобів не вживав. Це згодом підтвердила також експертиза. Просив вибачення у потерпілих, щиро каявся і просив суд суворо його не карати. Матеріальну та моральну шкоду ще не відшкодовував, бо не має достатнього доходу та утримує своїх непрацездатних батьків, проте від відшкодування заподіяної шкоди не ухиляється.

Відео дня

Потерпілий товариш у суді пояснив, що їхав на пасажирському сидінні – вони з водієм направлялись в бік Тернополя. Водій їхав з допустимою швидкістю. Як далі все сталось – не пам’ятає. Матеріальних претензій до товариша не має і не хоче, щоб до нього застосовували покарання у виді позбавлення волі.

Платитиме батькам довічно, а дітям – до повноліття

Дружина загиблого у суді розповіла, що разом з чоловіком їхала в автомобілі. Той  зупинив машину на узбіччі, недалеко від якогось комплексу, і вийшов, щоб спитатися дорогу, а вона залишалася в середині. Коли чоловік перебував на узбіччі, то відчула сильний удар в їхню машину, вдарилася головою у вітрове скло, машину розвернуло. Вийшла з автомобіля і побачила, що в них в`їхав інший бус, а її чоловік лежить під машиною без ознак життя. Зупинилося багато інших машин, люди надавали допомогу, потім приїхала карета швидкої. Лікарі сказали, що її чоловіку вже не допомогти…

У суді жінка просила застосувати до обвинуваченого максимальну і найсуворішу міру покарання. Такого ж покарання просив і батько загиблого та інші потерпілі у справі.  

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки, - таким був вирок Тернопільського міськрайонного суду.

Із винуватця ДТП стягнуть 52 138,12 грн. – саме стільки витратили на лікування потерпілого товариша. Кошти підуть до місцевого бюджету.

А ще оплатить витрати на поховання загиблого та шкоду з втрати годувальника, яку батькам оплачуватиме довічно, а дітям – до повноліття. Якщо вони навчатимуться у вузі – то до 23 років.

Стягнуть з винуватця ДТП на користь державного бюджету і судові витрати - всього 6 280,40 гривень.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up