Два мільйони від громади і три від Служби автодоріг— буде нова дорога

Два мільйони від громади і три від Служби автодоріг— буде нова дорога
  • Такі спільні проекти розв′язують нам руки, дозволяючи відновлювати місцеві дороги Тернопільщини.
  • З теперішнім фінансуванням Служба доріг не може собі дозволити витратити стільки коштів на одну місцеву дорогу, бо тоді інші просто залишаться без уваги.

 

Покращенню стану доріг місцевого значення сприяють новий Бюджетний кодекс та Закон України «Про органи місцевого самоврядування».

Так, завдяки оплаті частини вартості робіт з казни громад, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області може здійснювати ремонт на більшій протяжності автошляхів.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Богдан у Тернополі на Automoto.ua.

Про це повідомили у прес-службі Служби автодоріг в Тернопільській області.

Відео дня

Вперше фінансувати роботи в такий спосіб Служба автодоріг в області спробувала у 2016 році, розповіли у прес-службі. Байковецька громада звернулась до Служби автомобільних доріг області з пропозицією щодо спільного фінансування ремонту на ділянці місцевої дороги Ігровиця-Дубівці-Смиківці. Таким чином було прийнято спільне рішення з відновлення даного автошляху.

  • Дорога дійсно потребувала негайного ремонту, однак з теперішнім фінансуванням Служба доріг не може собі дозволити витратити стільки коштів на одну місцеву дорогу, бо тоді інші просто залишаться без уваги, - розповів начальник Служби автомобільних доріг області Богдан Юлик. - Тому такі спільні проекти розв′язують нам руки, дозволяючи відновлювати місцеві дороги Тернопільщини.

3 км для великогаївської громади

Перший досвід співфінансування довів, що завдяки співпраці вирішити проблему місцевих доріг можна комплексно. Шляховики виконали на відведеній ділянці капітальний ремонт покриття, ліквідували ямковість, тріщини та інші деформації. Також узбіччя, водовідводи та кювети.

  • Полагодили дорогу в межах вищезгаданої громади і у цьому році, - кажуть у прес-службі Служби автодоріг в області. - Депутати Байківецької громади перерахували 2 млн. грн. на ремонт наступної ділянки дороги Ігровиця-Дубівці-Смиківці. Служба в свою чергу – 3 млн. грн.

Загалом протягом минулого року договори про спільну оплату робіт було укладено із Байківецькою, Різдвянівською сільською радою, Золотопотіцькою селищною радою, Борщівською і Теребовлянською міською радою, Чортківською райдержадміністрацією.

Найбільшим проектом, за який від початку року взялися тернопільські дорожники – ремонт дороги в межах Великогаївської громади. Так, робота кипіла на автошляху місцевого значення Грабовець-Скоморохи. Там на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області лагодили дві ділянки, довжиною 1,5 км кожна. На першій ділянці встелили 1270 тонн асфальтобетону. На другій – 1480 тонн. Загалом громада отримала 3 кілометри нової дороги.

  • Дорожники та громади фінансують разом роботи різного роду, - каже Богдан Юлик. - Десь необхідний ямковий ремонт, а десь є потреба у повній заміні дорожнього покриття.

Де ще ремонтуватимуть дороги

Скажімо, на початку року Борсуківська громада звернулася до Служби автомобільних  доріг у Тернопільській області із пропозицією спільно профінансувати ямковий ремонт автошляху Ланівці-Вишнівець. Протяжність дороги – 30 кілометрів. Станом на сьогодні там ліквідовано 541 м2 ямковості. Також проведено зрізання і планування узбіч, відновлення профілю водовідвідних канав.

А от у Острівській громаді зібрали аж 4 мільйони гривень на поточний середній ремонт одразу двох автошляхів місцевого значення: Березовиця-Острів і Березовиця-Буцнів. Служба теж перерахувала на нове дорожнє покриття для мешканців громади 4 мільйони гривень.

  • Наразі на умовах співфінансування ремонт проводиться тернопільськими шляховиками на автодорозі у Козівському районі, - повідомили у прес-службі Служби автодоріг в області. - Місцеві жителі зацікавлені у відновленні дороги місцевого значення Озерна-Городище. Кошторисна вартість ремонту даного автошляху  становить 1 млн. 199,9 тис. грн. Частину коштів оплачує Козлівська сільська рада, решту – Служба доріг.

Також найближчим часом, на умовах спільної оплати, розпочнеться ремонт місцевої дороги Гримайлів – Яблунів. Заплановано відновити 1 кілометр дорожнього покриття.

Вартість робіт становить 2 мільйони гривень, яку в рівних частинах оплатить Служба доріг та Хоростківська міськрада. Роботи виконуватиме підрядна організація ДП «Тернопільський облавтодор».

Довідка

Маєте зауваження щодо стану доріг – телефонуйте цілодобово до чергового САД: (0352) 52-54-43.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up