Гаївський міст перекриють у травні. Його повністю розберуть

Гаївський міст перекриють у травні. Його повністю розберуть
  • 1 травня 2019-й - орієнтовна дата перекриття Гаївського мосту, яку називають в міській раді.
  • Міст збираються розібрати. Об'їжджати ділянку водії будуть згідно із затвердженими схемами об'їзду.  
  • Вартість всього проекту реконструкції - 205 476 млн. грн. 

Нагадаємо, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій були обговорені результати обстеження Гаївського мосту усі експертні служби виступили за перекриття руху транспорту.

Управління ЖКГ виготовило проектно-кошторисну документацію на реконструкцію шляхопроводу та принципову зміну організації дорожнього руху транспортної розв’язки, що знаходиться в безпосередній близькості від шляхопроводу. Уся вартість робіт з реконструкції шляхопроводу та підходів складає 205,476 млн. грн. Виконавець робіт - ТОВ "Інтерпроект". Як кажуть в міській раді, наразі всієї суми на реконструкцію немає, але уже подали документи на співфінансування у Державний фонд регіонального розвитку. 

- Є проект рішення виконавчого комітету, який рекомендує прийняти комісія з надзвичайних ситуацій, - коментує заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. - Комісія рекомендує перекрити міст повністю, про підсумки засідання комісії вже писали. І проект рішення управління ЖКГ підготувало на повне перекриття, але яке рішення приймуть залежить від виконкому. Розглядатимуть це питання напевно на наступному засіданні. Але ми озвучуємо рекомендовану дату перекриття - 1 травня, щоб попередити всіх суб'єктів, транспортні компанії, пасажирських перевізників і так далі. 

Відео дня

Схеми об'їзду, як каже Владислав Стемковський, погоджені з Нацполіцією. Їх розробляли, коли планували робити реконструкцію, бо на час її проведення планували перекрити дорогу на рік. Схеми об'їзду опублікують згодом. 

- Після перекриття ми розпочнемо демонтаж. Ми не просто перекриємо і все. Ми розбиратимемо міст, - пояснює заступник міського голови. - Орієнтовно, на ремонт піде рік. Пам'ятаєте, в цьому році в Тернопільській області були випадки з аварійними мостами. В минулому році в Італії впав шляхопровід, там були людські жертви.

Влада розуміє, що Гаївський міст може впасти в будь-який момент, тому розпочинають ремонт. Кажуть, що розуміють наскільки складно водіям буде прийняти те, що міст перекриють, але інших варіантів немає. 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • михайло

    Китаї продемонстрували, як збудувати новий міст у рекордні терміни. У Пекіні новий автомобільний міст Саньюань звели менш ніж за дві доби. Для того, щоб розібрати старий шляхопровід і побудувати новий, знадобилося лише 43 години, передає китайський телеканал CGTN.



    Старий міст Саньюань було демонтовано лише за добу. Потім на будмайданчик оперативно завезли 1300 тонн будматеріалів і обладнання. Прольоти мосту були готові заздалегідь. Побудувати міст із восьмисмуговою автодорогою вдалося лише за 19 годин.
  • Вектор Вектор

    Паралізувати трафік на рік! Жах .
  • Anonymous

    Розібрати міст, розрівняти грейдером і зробити зд переїзд!!!)
    Назад в майбутне!

    Ігор reply Anonymous

    Гиии, правильно, і нічого не буде тоді обвалюватись!
  • Іван

    Вангую: ніхто нічого перекривати в 01 травня не буде, тим більше розбирати міст. Лисому начхати на жителів міста !!!

    Іван reply Іван

    Надал, буде брехати, що гроші не прийшли або ще щось придумає, проте побачите 01 травня міст буде і далі відкритий!!!

    гончаренко reply Іван

    За відкат вже домовились,роботи почнуть.Серьйожа валить в Київ.Трафік Тернополя на той період буде паралізований.Я сідаю на ровер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up