Хто платитиме за ремонт паркану і рекламного щита, зруйнованого п’яним водієм у Центрі?

Хто платитиме за ремонт паркану і рекламного щита, зруйнованого п’яним водієм у Центрі?
  • Точну суму збитків у міськраді поки назвати не можуть. Кажуть, підраховують, у скільки точно обійдеться ремонт.
  • 2, 08 проміле – це вдесятеро більше за норму. На водія склали два протоколи: за ч. 1 ст. 130 – за керування у стані алкогольного сп’яніння і за ст.. 124 КУпАП – за скоєння ДТП. У водія також, на нашою інформацією, вилучили посвідчення водія, видавши йому тимчасовий документ.

Паркан, тротуар і рекламний банер, який напередодні пошкодив п'яний водій, вже відновлюють. Фото самого процесу опублікували у групі «Від Тарнополя до Тернополя», що у Фейсбук.

А от у коментарях люди обурюються, що відновлюють все за рахунок міської казни – тобто, з наших з вами кишень. Хто оплатить все і в яку копієчку обійдеться місту, а значить і нам з вами, їзда п’яного тернополянина, ми поцікавились у міськраді.

Відео дня

Нагадаємо, 1 серпня авто вилетіло на тротуар в самісінькому центрі Тернополя. У крові водія виявили 2, 08 проміле алкоголю. Сталась аварія в самісінькому центрі Тернополя: водій на Audi  на чималій швидкості вилетів на тротуар, збивши дорогою рекламні банери та паркан.

На щастя, обійшлось без жертв – пішоходи встигли миттєво зреагувати та відскочити від шаленого автомобіля. Живим і майже неушкодженим, за попередніми даними, залишився і водій авто.

  • Водій Audi не впорався із керуванням і в’їхав в огорожу, – повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига.  – В ході спілкування в останнього було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Результат – 2, 08 проміле алкоголю у крові.

2, 08 проміле – це вдесятеро більше за норму. На водія склали два протоколи: за ч. 1 ст. 130 – за керування у стані алкогольного сп’яніння і за ст.. 124 КУпАП – за скоєння ДТП. У водія також, на нашою інформацією, вилучили посвідчення водія, видавши йому тимчасовий документ.

У соцмережах тернополяни пишуть, що впізнали у водієві відомого місцевого блогера Антона М. То цей пан оплатить відновлення огорожі і решту ремонтних робіт? Чи кошти на це підуть з міської казни?

  • Турнікети знаходяться на балансі КП «Тернопільміськсвітло», – повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич. – За кошти даного підприємства були відновлені турнікети.

Надалі у підприємстві порахують вартість, яку затратили на відновлення огорожі. Після цього представники підприємства звертаються у поліцію із питанням встановлення особи винуватця та направляють йому відповідний лист з вартістю відшкодування, який винуватець ДТП повинен сплатити.

  • У випадку несплати коштів, підприємство буде звертатися у суд, – запевнила речниця міськради. – Це звична практика відновлення турнікетів після ДТП у місті.

Ми поцікавились і сумою, яка піде на відновлення. Наразі у міськраді не готові відповісти, адже всі роботи ще не виконані. Щойно ми отримаємо інформацію, опублікуємо її.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Територія Укрів

    ВОДІЙ, не сяде за кермо у не тверезому стані! Ааааа, це, просто, шмаркате '' БИДЛО'', яке плювало на моральну ЕТИКУ і ''пі...з....дує ФАРИ НА ФАНФАРИ''!
    НІЯКОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ми з вами(Тернопільчани) - не отримаємо...
  • Val Val

  • Іван Тлумацький

    Яке нах тимчасове посвідчення?? Щоб худоба ще місяць покаталась до суду?
  • Саша Шашкун

    Треба. Чоб. Мусара. Патрулювали. Дороги. Ісвсьо. Авпяних. Права. Забирати.

    Олег Олегов reply Саша Шашкун

    Хто там буде патрулювати ті бидлоті аби шрошей за ніч назбирати ті мусора їбануте бидло не переживайте тато цього мажорчика вже заніс добрий гостинець

keyboard_arrow_up