"Майстри паркування": два авто за неправильну парковку евакуювали на штрафмайданчик

"Майстри паркування": два авто за неправильну парковку  евакуювали на штрафмайданчик
  • У Тернополі за парковку, що блокує проїзд інших транспортних засобів, ваше авто може опинитись на штрафстоянці.
  • 3 лютого два автомобілі евакуювали із вулиці Дубовецька за те, що вони блокували проїзд вулицею. Про це редакцію повідомили працівники поліції, які розшуковували власників автомобілів. 
  • Що робити якщо ваше авто забрав евакуатор - читайте у матеріалі. 

- Я вже годину чекаю, бо не можу проїхати. Виїзд з вулиці мені заблокували два авто, які припаркувались прямо посеред дороги, - розповідає терополянин Володимир.- Легкові автомобілі можуть проїхати, а ось вантажним повністю заблокована дорога. Я викликав патрульних, бо мені треба на роботу. Я тут ходжу, стукаю по колесах. Нікого немає.

На місці події працівники поліції склали постанови та викликали евакуатор, щоб розблокувати проїзд.

Відео дня

- Тепер водіям, авто яких забрав евакуатор потрібно сплатити штраф, оплатити послуги евакуатора та плату за кожну добу перебування на стоянці, - каже поліцейський. - Усі автомобілі з Тернополя евакуйовують на штрафстояну в Байківцях. 

Довідка

Згідно актуальних змін законодавства у патрульних є право на евакуацію автомобілів, які були припарковані в неналежних місцях. За словами директора департаменту комунікацій МВС, всі транспортні засоби, що порушують правила паркування, підлягають евакуації, зокрема мова йде про машини, які знаходяться на трамвайних коліях. Щоб отримати авто назад, водіям доведеться сплатити штраф: 255-680 грн. Виклик евакуатора обійдеться в 350-500 грн, а завантаження транспорту (в залежності від тоннажу) - 800-1200 грн.
Команда «Штрафи ЮА» вирішила детальніше розібратися в даному питанні.

Причини евакуації авто:

Список правопорушень, за які ваш автомобіль можуть відвезти на штрафмайданчик, прописаний в ст.265 КУАП. У ньому виявилися:

   • наявність серйозних несправностей авто (рульове управління, гальмівна система та ін.);
   • транспорт не пройшов ТО;
   • проблеми з номерним знаком (його відсутність, невідповідність авто тощо);
   • інші причини.

Проте головною підставою для таких дій вважається неможливість усунення причин затримання прямо на місці вчиненого правопорушення, та якщо авто заважає дорожньому руху. Представник правоохоронних органів обов'язково складає протокол про відправку машини на міський штрафмайданчик.

Як забрати автомобіль зі штрафмайданчика?

Працівник поліції повідомляє власника затриманого авто, де воно буде зберігатися, також ці дані можуть надати в черговій частині територіальних органів внутрішніх справ. Машина залишається на штрафмайданчику до моменту повного вирішення справи про правопорушення, але за законом цей термін не повинен перевищувати 3-х днів. Доступ до машини у її власника є тільки за умови присутності при цьому посадової особи, яка несе відповідальність за зберігання транспорту. Після закінчення зазначеного терміну водій може забрати авто, але тільки, сплативши всі штрафи і покривши витрати на транспортування і зберігання машини.
Обов'язковим є пред'явлення протоколу про зафіксоване адміністративне правопорушення. Якщо ви все зробили відповідно до букви закону, але авто назад так і не отримали, ви в праві подати скаргу.
Скільки коштує забрати авто зі штрафмайданчика, залежить від його ваги і кількості днів його зберігання на такій стоянці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ігор Безкоровайний

    Добрий день шановні мешканці  Тернопілля прочитавши статтю про діяння головного Тернопільського лісівника Яремка О.П мене зацікавило я провів детальний аналіз як громацький діяч і багато фактів підтвердились зробивши деякі запити та поспілкувавшись з працівниками Лісового господарства я виявив що дійсності 23.12.2019 року була зроблена Закупка горілок коньяків і інших марципанів на загальну суму 49961,80 що підтверджує товарний чек номе 6012370 від 23.12.2019 року фіскальний чек 84/1147/55  вказівки Яремка по так звані щепі нанесли голосальні збитки лісовим господарствам зокрема Чортківському п’ять міліонів Кременецькому біля трьох міліонів Бучацькому біля двох міліонів Тернопільському біля трьох міліонів а Яремко О.П з кожного кубометра получив відкату по 10-15 доларів хотя економісти лісгоспів кричали караул в результаті злодіянь Яремка виникли заборгованості по зарплаті тільки один Бережанський гаманець який оточив лісгосп приватними пилорамами де весь діловий ліс купляють самі в себе по заниженим цінам і таким чином збагачуються  самі і пана Яремка і збагачують Львівський сімейний клан а працівники находяться без зарплат, не можу зрозуміти куди дивляться інші громацькі діячі та громацькі організації області такі як Скала та інші невже Яремко і там проплатив і чому необеднаються і не зроблять коридор ганьби для таких очільників як Яремко О.П
  • Ewgen Sydor

    Коли наведуть порядок на зупинках громадського транспорту ?
  • саша

    молодці правильно
  • ВолодяУкраїна!!!

    Кобыла туда, я сюда https://www.youtube.com/watch?v=yj2Dnl2OPXE

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up