Ми перевірили: зі знаками у місті ще не біда, але проблеми є. А це – наша безпека

Ми перевірили: зі знаками у місті ще не біда, але проблеми є. А це – наша безпека
  • Понад 200 фото дорожніх знаків та вуличного освітлення доріг, у яких є або недоліки, або порушення, з яких ми вибрали 15 типових чи надто красномовних - таким був результат тригодинної поїздки містом журналістки з водієм з 30-річним стажем.
  • Щороку на розмітку та заміну і реставрацію дорожні знаків виділяють близько 5 млн грн. Так що заважає довести знаки до пуття, пояснили в міськраді.

Знак стоянки, де, за правилами, його категорично не може бути. Пішохідний перехід, знак про який з одного боку не видно за будою, а з іншого він затертий до світло-сірого. Освітлення переходів, де часто трапляються ДТП, - лише з одного боку. Ці та інші порушення ми виявили під час інспекції вулицями Тернополя.

Водії зі стажем звернулись до редакції та запропонували журналістам дослідити тему дорожніх знаків у Тернополі. Особливо зараз, наголошували вони, тема актуальна. Адже ДТП, загиблих і травмованих в них людей мало не щодня більшає. І коректність та задовільний стан дорожніх знаків має до зменшення наслідків ДТП пряме відношення.

Ми погодились на експеримент. За три години поїздки Тернополем зробили понад 200 фото знаків, на наш погляд, «з порушеннями». З них вибрали 15 – типових або таких, на які очі закрити неможливо. Всю інформацію направили до управління патрульної поліції. Аби прокоментували, де справді знаки розміщені з порушеннями чи існують інші проблеми. Та передали інформацію далі – міськраді, яка й має стежити за «знаковою господаркою» у Тернополі.

Відео дня

Що ми побачили

Ринок. Знаку «пішохідний перехід» за будкою не видно

11 школа, місце концентрації ДТП: ліхтар над переходом почепили. Але він вуличний, має висіти вище, бо призначений для освітлення саме вулиці, а не певної ділянки дороги.  Наразі ведмежа послуга водіям – страшенно сліпить, щойно загорається, коли їхати по Тарнавського вниз.

Ринок, автобусна зупинка. Заборонено паркову-стоянку ближче ніж за 30 м від автобусної зупинки. Тут впритул

Вул. Манюшка, виїзд на вул. Шопена - як доїжджати до перехрестя, знаків, в т.ч. «STOP”, за будинком не видно

 

З одного боку підсвітка є пішохідного переходу, з іншого немає

Ринок. Знак затертий і давно потребує заміни

Чи дозволене кріплення знаків на стовпах

Січових стрільців – знак нижче 1, 80. Люди голови можуть розбити

Універсам. З одного боку під світка є, з іншого немає. А це аварійно-небезпечна ділянка, де майже щотижня стаються ДТП

На Пирогова – поблизу філармонії, як їхати з Січових стрільців – а це єдина дорога, якою дозволено рух в бік філармонії – не видно за стовпами ані одного знаку «Пішохідний перехід», ані другого – на самому перехресті

Коментар

Олег ВІТИК, начальник відділу технагляду міськради:

- Близько 2 млн грн. виділили цього року з міського бюджету для нанесення дорожньої розмітки, дещо менше – на знаки, турнікети і освітлення. Ще понад 1 млн грн. на проектно-кошторисну документацію цих об’єктів. А ще близько мільйону – на облаштування так званих «лежачих поліцейських». Досить суттєва цифра для нашого бюджету, адже, ми самі розуміємо, є більш нагальні витрати, в т.ч. і належний стан доріг.

На заміну та реставрацію дорожніх знаків витратили цього річ близько 500 тис. грн. Щоб впорядкувати всі, потрібна сума вп’ятеро більша. Якби щороку нам виділяли хоча б такі суми – теоретично можна було б за 3 роки замінити всі – на нові та сучасні. Але ж чимало йде на знаки у нових мікрорайонах. Тим паче, знаки, як і все навколо, мають здатність зношуватись і «старіти». Проте пріоритет в заміні дорожніх знаків у місцях, де велика концентрація людей. Тобто, школи, садки, будинки культури тощо. Міськрада і міський голова, повірте, докладають максимум зусиль, аби дороги, переходи зробити безпечними. Щодо освітлення – з одного боку – передали інформацію «Тернопільміськсвітло» - вони зараз в цьому напрямку працюють.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тарас

    Оцініть знак "головна дорога" при повороті на вул. Шпитальна з вул. Пирогова, якщо їхати від дитячої поліклініки. При тому що по усій Шпитальній односторонній рух.

    Андрій Чорний reply Тарас

    Там де виїжджає швидка односторонній рух взагалі бажано не робити.
  • bvm

    Ось і зявилась нова причини для привласнення свіжих грошей.
  • bvm

    А тепер є причина  для крадіжки бабла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up