Фури влітали у подвір'я. Завдяки "20 хвилин" дорожники взялися за небезпечну дорогу в Монастириськах

Фури влітали у подвір'я. Завдяки "20 хвилин" дорожники взялися за небезпечну дорогу в Монастириськах
  • Є перший результат спільної боротьби мешканців, активістів та журналістів: на небезпечній дорозі встановили знаки. Бетонні блоки мають відгородити дорогу від людських подвір’їв. Підрядники обіцяють, що вони з’являться вже скоро. 
  • На проблему десятиліттями ніхто не звертав увагу. Тепер, кажуть люди, знаки є. Залишилось дати раду слизькому покриттю та завершити роботи зі встановлення блоків.

Перший результат спільних зусиль мешканців, активістів і журналістів «20 хвилин»: на небезпечній ділянці дороги у Монастириськах, неподалік інфекційного відділення, де дуже часто траплялись аварії, встановили нові знаки.

Нагадаємо, фури влітати в паркани дуже часто – на повороті важковаговики не зменшували швидкості і не могли пригальмувати. Останнім часом за два тижні трапились три ДТП за участю фур. Деякі зависали за метр від будинків. Люди боялись за своє життя і за допомогою звернулись до журналістів.

Знаки вже є

Детальніше про це читайте "Нам страшно". Три ДТП за два тижні: люди бояться, що наступна фура зупиниться в хаті

Відео дня


- «Технобудцентр», які обслуговують трасу державного значення Н-18, вже провели роботи зі встановлення дорожніх знаків – вони, нагадаємо, були відсутніми на небезпечній ділянці впродовж кількох років, - повідомила місцева активістка Світлана Безділь. – Знаки вже є як на спуску, так і на підйомі.

Приїжджав на місце і представник фірми, яка виготовлятиме нові блоки замість зруйнованих бетонних, встановлених ще у 60-ті роки минулого століття. Але й вони під час ДТП не вціліли – важкі фури зрушували конструкції з місць та руйнували, залишаючи людські помешкання без захисту. Посадовець робив заміри та оцінював всю складність ділянки.

- Зараз чекаємо блоки та усунення недоліків на трасі Н-18, які обіцяють виправити разом з встановленням нових дельта-блоків, - розповіла Світлана Безділь. - Тепер є знаки, які попереджають про обмеження швидкості на даній ділянці Н-18, яка є небезпечною для всіх учасників руху.

Що кажуть жителі

Віра Петришак – одна з власниць помешкань, які проживають на даній ділянці. Жінка дякує і активістам, і журналістам за небайдужість та наполегливість у вирішенні даної проблеми.

- Не вірилось, але спільними зусиллями досягнуто перших позитивних результатів, - каже Віра Петришак. - Надіємось на успішне продовження. Ми дякуємо вам, журналісти, за вашу велику допомогу у цій справі. Не вірилось, що проблема зрушиться з мертвої точки, початок хороший, надіємось на успішне продовження. Від імені всіх жителів небезпечного повороту і від мене особисто: велике спасибі!

Дмитро Кварцяний розповів, що мешканці готують також звернення до міської ради. Потрібно обов'язково на цій небезпечній ділянці і повороті, починаючи від інфекційної, встановити захисні поручні, як біля Монастириської ЗОШ. Поручні необхідні на пішохідній частині, де фури зазвичай зносили стовпи. Місцеві діти йдуть саме цією дорогою до школи.

- Так, знаки встановили і вже замовили в постачальника так звані «ньюджерсі» - огорожі, якими замінять бетонні блоки, - повідомив директор ТОВ «Технобудцентр» Петро Тесельський. – Ми виїжджали на місце разом з постачальником та замовником – службою автодоріг в області. Враховували разом специфіку: є різні вироби. Усе порахували, замовили, невдовзі постачальники мають до нас привезти і встановити.

Що кажуть у службі автодоріг

Від старих бетонних блоків, які обгороджували дану аварійну ділянку, нові конструкції відрізнятимуться пружністю та іншими показниками – все для того, аби зменшити аварійність ділянки.

У скільки обійдуться нові блоки – підрядники не готові сказати. Проте, запевняють, вся сума буде відображена в акті виконаних робіт після того, як блоки встановлять. Наразі є попередньо погоджена сума і узгоджено щодо якості матеріалу.

Щодо слизькості дороги, підрядники обіцяють стежити за цим. І в разі погіршення погодних умов активно посипатимуть ділянку.

- Щодня моніторимо ситуацію - і поліція, і замовник, і підрядник контактуємо між собою та координуємо дії, коли відбувається зміна погоди, - запевнив пан Петро.  

 

А які небезпечні та проблемні ділянки знаєте ви? Пишіть у коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Берестовський

    В Україні найкращий знак це бетонний блок!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up