На дорогах Тернопільщини своя війна і чорні дні: в аваріях загинули шестеро людей

На дорогах Тернопільщини своя війна і чорні дні: в аваріях загинули шестеро людей

На минулі вихідні біля Озерної та поблизу Шибалина, у Колодіївці трапилися смертельні ДТП. Ми дізналися про причини страшних аварій і людей, які постраждали або загинули. Серед них є як місцеві, так і ні.

Чорні дні на Тернопільщині, ДТП, що стались на вихідні, забрали життя шістьох людей. Багато травмованих у лікарнях. А в медиків швидкої, поліції та рятувальників було чимало роботи.

Нагадаємо, троє людей загинули та троє травмованих внаслідок ДТП  поблизу Озерної, що на Львівській трасі. Аварія сталась у суботу, 6 серпня, близько 13 год. За попередніми даними, водій автомобіля SEAT, рухаючись в напрямку Тернополя, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автівкою Ford Focus. Внаслідок ДТП на місці події загинули водії обох транспортних засобів: 46-річний житель одного із районів Тернопільщини та 38-річний мешканець Львова. Ще один потерпілий пасажир SEAT помер в лікарні.

Відео дня

— Травми різного ступеню тяжкості також отримали троє людей: пасажири з автомобіля SEAT та 7-річний хлопчик з автомобіля Ford Focus, — повідомив речник головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Відомості про подію внесли до ЄРДР за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

На місце події, окрім слідчо-оперативної групи, виїжджали рятувальники та чотири бригади швидкої допомоги.

В авто була вся сім'я

Наразі поліція з’ясовує причину, чому водій SEAT виїхав на зустрічну. Їхав він з боку Львова у напрямку Тернополя. А місцеві, звідки чоловік родом і куди часто навідувався до літньої мами, кажуть: родина нібито поверталась з похорону зі Львівщини. За кермом був 46-річний підприємець Степан Васильович Токарчук. Можливо, чоловік заснув, і тому автівка виїхала на зустрічну смугу. Дружину Степана Ольгу та її літню родичку доправили до Лікарні швидкої допомоги. Пасинок Степана, 27-річний Віталій, помер невдовзі в обласній лікарні.

— Степан народився у нашому селі, але останнім часом проживав у Тернополі, сюди навідувався тільки що вихідних, відвідати стареньку маму, — розповіла староста с. Вікно Галина Томчишин. — Він ніби під Тернополем десь хату побудував.

Коли із першою дружиною розлучився, а колишню жінку позбавили прав на дитину, забрав малу доньку до себе, кажуть односельці. Невдовзі зійшовся із Ольгою, в якої був свій син, Віталій. Так і жили разом. Спільних дітей у подружжя не було.

— Степан дуже добрий, — каже Галина Томчишин. —  Коли був ще маленьким, помер його батько, то його ростила одна мама. Він був таким, що все встигав: і доньку ростив, і мамою опікувався, і мав фірму зі встановлення бруківки. І тут така біда: в мить не стало ні Стьопи, ні його пасинка. Нібито, кажуть, вони з похорону повертались, в авто була вся сім’я. Може, був замучений, може заснув. Хто його знає. Біда така…

У 27-річного Віталія Коцура, пасинка Степана, була травматична ампутація лівої руки, молодого чоловіка доправили до обласної лікарні, де невдовзі він помер.

Маму Віталія, 48-річну Ольгу, з політравмою доправили до Лікарні швидкої допомоги. Туди ж госпіталізували й 69-річну Стефанію Ільківну. У неї також політравма. Всі вони проживали на вул. Тарнавського у Тернополі.

На місці ДТП загинув також 38-річний львів’янин Ярослав Здебський. До обласної дитячої лікарні потрапив 6-річний Роберт. У дитини забій грудної клітки. А авто також була мама хлопчика.  

Загинули молоді люди з Калуша

Ще одна аварія з смертельними наслідками трапилась 7 серпня о 09:58 на автошляху між с. Шибалин та с. Комарівка Бережанської громади. Там не розминулись два легкових авто Škoda Octavia та Mercedes-Benz. Внаслідок події двоє людей загинули, троє травмовано, повідомили в головному управлінні ДСНС в області. Рятувальникам довелось діставати загиблих з понівеченого авто.

У цій аварії і загиблі, і серйозно травмовані – іногородні. В Škoda Octavia були двоє людей із Калуша. 19-річна пасажирка Марта Гриців та 23-річний водій Василь Попко загинули на місці.

У другому авто їхали кияни. Всі вони потрапили до лікарень. 35-річна Ольга – із забоєм грудної клітки і переломом гомілки. 49-річний водій Віталій – із переломом кісток тазу та травмою живота. Дорослих госпіталізували до обласної лікарні. А невдовзі до дитячої обласної лікарні привезли 10-річного Кирилка. Хлопчик спочатку казав, що в нього нічого не болить, а невдовзі малого почало нудити. Його госпіталізували з підозрою на черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

Як нам вдалось дізнатись в обідню пору 8 серпня, обоє госпіталізованих дітей наразі перебувають в хірургічному відділенні та отримують лікування. Життю дітей нічого не загрожує, запевнили у медзакладі.  

Водій у лікарні, 45-річний пасажир загинув

Ще одна смертельна ДТП сталась у перші хвилини 8 серпня у с. Колодівка колишнього Підволочиського району. Двоє чоловіків їхали на мотоциклі. За кермом – 22-річний переселенець із Полтавщини. Якоїсь миті чоловік не впорався з керуванням, двоколісний понесло, і він врізався в дорожній знак. Водія доправили до обласної лікарні із закритим переломом стегнової кістки і множинними саднами.

На місці ДТП медики швидкої констатували смерть місцевого чоловіка. Він отримав травми, несумісні із життям. Як згодом вдалось дізнатись «20 хвилин», в нічній аварії загинув 45-річний Андрій Марків із с. Жеребки колишнього Підволочиського району.

Ще дві ДТП стались у вихідні у Вишнівці. 6 серпня Audi збила 17-річного хлопця. Його із переломом лівої гомілки і рваною раною обличчя доправили до Кременецької райлікарні. Туди ж наступного дня госпіталізували 31-річного Віталія. Чоловіка за кермом автівки 7 серпня у Старому Вишнівці нібито підрізала фура. Легківка злетіла в кювет, а водій від удару вилетів через вікно. У  нього лікарі діагностували струс головного мозку та рвану рану на голові.  

Редакція щиро співчуває родинам і близьким усіх загиблих в ДТП. Вічная їм пам’ять. А постраждалим бажаємо скорішого одужання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Юра Ванхольский

    Судячи по авто, швидкість була 30 км/ ч
  • Микола Завірохін

    може варто Україні стати першою державою у світі, де буде обов*язкове встанолвення ДЖПС на всі машини і перевищення швидкості за даними ДЖПС трекера буде підставою штрафувати? може тоді перестануть ганяти? Технологічно це дуже не складно.

    Микола Завірохін reply Микола Завірохін

    Коля Мручок це давно придумали і не ми, а Шведи чи Фіни, там штраф залежить від вартості авто, просто штраф за перевищення швидкості 5% від вартості нового авто такої марки та моделі і все. Хай ганяють, на крузаку перевищив, фігак 5 000 євро штрафу і ганяй далі

    Коля Мручок reply Микола Завірохін

    Микола Завірохін Кого будуть штрафувати ,баригів на джипах ,та їм похир ,заплатив і пігнав далі

    Teren Teren reply Микола Завірохін

    Тим більше, тут проблема не в швидкості, а голові придурка, який пре в лобову. Психіатричну експертизу треба проводити всім, хто посвідчення водія отримує. Бо половина  з них реально повні придурки. От стається подібне. А GPS тут нічим не допоможе...

    Teren Teren reply Микола Завірохін

    Перепрошую, а ДЖПС то як?!
  • Саня Киса

    Да , да там настоящая война . Там летят ракеты , бомбы , снаряды - не то что в Харькове тихо и спокойно .

    Ростислав Гарасимчук reply Саня Киса

    опзж, бойко, мураєв, шарій, мпц, свиноязичницьке населеніє. Натяк зрозуміла?
  • Таля Масловська

    Ті ''шумахери'' вже дістали .....

keyboard_arrow_up