На міжнародній трасі швидкість не більше 50 км/год: водії не бачать логіки

На міжнародній трасі швидкість не більше 50 км/год: водії не бачать логіки
  • Тернопільські водії обурені тим, що на всьому відрізку дороги від Зборова до Озерної встановлене обмеження швидкості 50 км/год, хоча населених пунктів там немає.
  • Сам автомобільний шлях М09 – міжнародного значення на території України.

Він починається у Тернополі, проходить біля Зборова, через південну околицю Золочева, Львів, Жовкву і закінчується на пропускному пункті Рава-Руська, звідки прямує на Люблін, а далі — на Варшаву. Водіїв дивує: чому на дорозі, яка має по дві смуги в один бік треба «тягнутися» трасою, а по дорозі ще й патрульні з TruCAM штрафують за перевищення швидкості.

- На всьому відрізку Зборів-Озерна обмеження швидкості 50 км/год. Після закінчення зони дії одного знаку - новий, і так до самого с. Озерна. Ніяких населених пунктів там немає. Не розумію, де логіка? – запитує один з тернополян на сайті «20 хвилин». – Для прикладу, від кордону до Варшави всі села на синьому фоні, стабільно можна їхати 90 км/год, і всім нормально. А на автобамі взагалі швидше.

Ще один тернополянин у коментарях на офіційній сторінці Патрульної поліції написав: «Щодо обмеження в швидкості – 50км/год – на тій самій ділянці дороги між селом Озерна та містом Зборів (де по дві смуги в кожен бік руху), поліції начхати на те усе, я взагалі не впевнений, чи там погоджували схему організації дорожнього руху, чи ті знаки самовільно встановив підрядник, який ремонтує ту дорогу».

Відео дня

З початку цього року набула чинності постанова уряду від 10 листопада 2017 року "Про внесення змін до Правил дорожнього руху", відповідно до якої допустима швидкість руху в населених пунктах зменшилася з 60 до 50 кілометрів на годину. Відтоді на 17 вулицях Києва законодавчо дозволили транспорту їздити зі швидкістю 80 км на годину. Однак це стосується лише періоду з 1 квітня по 1 листопада кожного року.

А в ПДР, 12.8 йдеться: «На ділянках доріг, де створені дорожні умови, що дають можливість рухатися з більш високою швидкістю, за погодженим з Державтоінспекцією рішенням власників доріг або органів, яким передано право на утримання таких доріг, дозволена швидкість руху може бути збільшена шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків».

У прес-службі патрульної поліції розповіли, що дана ділянка дороги – від Зборова до Озерної є аварійно небезпечною. Тут трапилась велика кількість ДТП, тому логічно було обмежити швидкість до 50 км/год. До того ж, під час проведення ремонтних робіт відлітала щебінь, було немало скарг, тому встановили обмежувальні знаки.

Наразі патрульні уже склали 51 адміністративний протокол за перевищення швидкості. Останній зафіксований антирекорд: водій Volkswagen рухався зі швидкістю -132 км/год.

Відповідно до ст. 122 КУпАП, а саме за перевищення швидкості більш, ніж на 20 км/год - санкція статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень (ч.1), перевищення швидкості більше, ніж на 50 км/год - штраф 510 гривень (ч.3).

Якщо тернополяни чи жителі області хочуть, аби на вище вказаній ділянці дороги підвищили рівень дозволеної швидкості, то вони повинні звернутися в Службу автомобільних доріг. Спеціалісти разом із працівниками відділу безпеки дорожнього руху мають прийняте спільне рішення, кажуть у поліції.

Натомість, у Службі автомобільних доріг в області розповіли, що наразі діє тимчасова схема організації дорожного руху (18-26 км), затверджена в установленому порядку.

- На даній ділянці дороги є знаки «Викидання кам’яних матеріалів», «Ремонтні роботи» та «Поверхнева обробка покриття» - тимчасові, але обмежують швидкість руху транспортних засобів. Вони встановлені для безпеки та інформування водіїв, - наголошує начальник відділу з організації та безпеки дорожнього руху служби Василь Козачук. – Навесні, коли погодні умови дозволять завершити роботу на дорозі, ми їх демонтуємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • Angela

    Про виплату зарплати і не згадую, Юлика як щур втікає з кабінету, там є ще один вихід в коридор. А дорогу М09 то просто жах як зробили, с бабло положили в кишеню. Тато працював в СБУ то думає що може робити що хоче

    Angela reply Angela

    До стінки таких мудаків треба ставити
  • Angela

    Юлика потрібно гнати, те падло заводо в оренду асфальтний і тут не може навести лад напевно добре взяв на кишеню
  • Володимир

    На ділянці між Зборовом і Ярчівцями стільки людей загинуло в ДТП, Що аж страшно... тому можливо це і правильно

    Олег reply Володимир

    Ви підкажіть, а то вони ще не додумались, там можна положити лежачих поліцейських, або встановити кілька світлофорів, це точно зменшить кількість ДТП. Ви напевно за кордоном не були там на автобанах через кожні 500 метрів лежачий поліцейський, і ДТП у них значно менше

    Терен reply Олег

    Лежачий поліцейський грошей коштує. Можна через кожні 100 метрів рови повикопувати - і дешево і сердито. Тоді  точно їздити перестануть, взагалі. І ніяких тобі аварій.

    А щоб аварійність зменшити дорожнє полотно в порядку підтримувати і розмітку нанести не пробували? І коли правами торгуєте, хоч би трохи покупців з ПДР знайомити і у психіатра перевіряти варто було б, а то дійсно...

    Олег reply Олег

    То таке саме, щоб було менше ДТП потрібно заборонити автомобілі взагалі, а дозволити лише самокати. Причина ДТП в тому що якість дороги погана, мій товариш на тих камінцях вилетів з траси, приїхав із закордону, у Львові взяв машину на прокат, їде, їде (вночі) і тут знак 40км/год, а у нього швидкість 90км/год, починає відторможуватись, а тут сюрприз, на тому щебені машину розкрутило кілька раз і викинуло в кювет, тепер дякує Богу, що лишився живий, через таких майстрів
  • Ольга

    То корупціонери, які за безцінь віддали в оренду асфальто-бетонний завод, який один на цілу область, після чого вартість продукції різко зросла, Юлик нічого не робить а усі проблеми спихує на попередників, напевно в долі чи в темі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up