На Привокзальному майдані зіткнулися дві автівки. Один водій був п'яним і позбавлений права керувати

На Привокзальному майдані зіткнулися дві автівки. Один водій був п'яним і позбавлений права керувати

Лише за одну нічну зміну тернопільські патрульні виявили шість водіїв, які сіли за кермо напідпитку.

Один з випадків стався близько 3-ї години ночі, на Привокзальному майдані, повідомляє сьогодні, 23 жовтня, пресслужба патрульної поліції Тернопільської області.

24-річний водій, керуючи автомобілем Fiat, виїжджав від залізничного вокзалу зустрічною смугою для руху транспорту, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем Hyundai.

Патрульні прибули за вказаною адресою та під час спілкування з водієм автомобіля Fiat, виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Інспектори запропонували громадянинові пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній відмовився.

Відео дня

В ході з'ясування всіх обставин події, охоронці порядку встановили, що кермувальник автомобіля Fiat вже не вперше сів за кермо напідпитку та за рішенням суду його вже позбавлено права керувати транспортним засобом.

Патрульні склали на громадянина протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) КУпАП.

Яка відповідальність за керування авто в нетверезому стані:

— за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

— за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

— за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

— за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 грн або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Патрульні закликають керувати відповідально та дотримуватися ПДР, оскільки наслідки  необдуманих вчинків водія, можуть вартувати чийогось життя. 

А водіїв просимо проголосувати в нашому опитуванні:

Опитування

Чи дозволяєте собі сісти нетверезим за кермо?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up