На таксі у Тернополі: скільки треба заплатити за поїздки містом

На таксі у Тернополі: скільки треба заплатити за поїздки містом

«20 хвилин» дізналися скільки коштує проїхати однакову відстань на різних службах виклику таксі

Пальне нині коштує дорого і значно вигідніше, звісно, ходити пішки. Але, все ж таки, не завжди є така можливість. І інколи треба пересуватися на авто. У Тернополі працює не одна служба таксі. Ми обрали чотири найвідоміші та ще одну нову для міста службу та перевірили скільки буде коштувати на них поїздка за однаковим маршрутом. Перший маршрут — з короткою відстанню поїздки — 2 кілометри. Від готелю «Тернопіль» до приміщення McDonalds. Інший маршрут більш довгий — 6 кілометрів 700 метрів: від церкви святкового апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого, до того ж таки McDonalds.

549

Диспетчери цієї служби сказали, що вони не можуть назвати вартість поїздки, оскільки вартість поїздки розраховується за лічильником. За тим, щоб дізнатися тарифи відправили на сайт служби, але в пошуках тарифів – можна «ногу зламати». Зателефонували ще раз і тоді диспетчери порадили ввести в пошуку разом з назвою слово тарифи і тільки після цього ми їх знайшли. Відтак, згідно з даними на офіційному сайті служби за півтора кілометри поїздки треба заплатити 35 гривень. Кожен наступний кілометр коштує 12.99 гривень.

Відео дня

Відтак поїздка за обраним нами маршрутом, який має довжину 2 кілометри, коштувала б, приблизно, 42 гривні.

За таким же підрахунком дізнаємося, що за обрану нами довшу поїздку від церкви на вулиці Володимира Великого до McDonalds обійдеться, орієнтовно, 103 гривні.

Пілот

У цій тернопільській службі виклику таксі також відмовилися прорахувати вартість поїздки, також пояснивши це тим, що працюють за лічильником. Але розповіли про тарифи, які діють. 35 гривень коштуватиме «мінімалка» – перші кілометр та 300 метрів поїздки. А кожен наступний кілометр коштуватиме також 13 гривень.

Відтак наша поїздка, довжиною 2 кілометри коштуватиме, близько, 44 гривень. А більш довга (6.7 км) обійдеться, орієнтовно, 105 гривень.

— Ви так само враховуйте інтенсивність руху, інші речі. Ви розумієте, що навіть знаючи ці розцінки детально вирахуєте. Хіба, приблизно собі прикинути, — пояснила нам диспетчерка цієї служби.

Варто зазначити, що на сайті компанії вказані тарифи для трьох різних класів авто і телефоном нам назвали найдорожчі. В той же час біля тарифів класу «економ» вказано, що на них припадає лиш 5% автопарку, виходить, що і шансів на таку поїздку буде значно менше.

Uklon

Ця служба виклику авто працює в багатьох містах України. Щоб замовити авто не потрібно нікуди телефонувати, а потрібно скористатися додатком у своєму смартфоні. Приємний бонус, що вартість поїздки ви можете побачити ще до того, як викличете таксі. Також є функція вибору класу, за більш представницьке авто треба заплатити трошки більше.

Тож, стандартна поїздка за нашим двокілометровим маршрутом від готелю Тернопіль до McDonalds коштуватиме 43 гривні.

Маршрут від церкви святого апостола Петра до McDonalds – 84 гривні.

Bolt

Ще одна служба, яка представлена не тільки в Тернополі, а й в багатьох інших містах України. Тут також для замовлення таксі не потрібно нікуди телефонувати, а варто лиш завантажити додаток компанії.

Наша коротша поїздка тут коштуватиме 40 гривень, а довша — 82.

OnTaxi

Ця служба у таксі почала працювати лиш навесні. Можна сказати, що це служба-переселенець, яка раніше працювали в багатьох містах України, куди прийшла війна. І слідом за пасажирами та водіями, які були змушені евакуюватися, зокрема і до Тернополя, служба також вирішила працювати у місті.

Замовити таксі також можна, використавши фірмовий додаток. Є функція вибору класу авто.

Поїздка за тарифом «економ» від готелю «Тернопіль» до McDonalds коштуватиме — 40 гривень, а від церкви святого апостола Петра, що на Володимира Великого до McDonalds —77 гривень.

Також варто зауважити, що в усіх названих служб бувають підвищені тарифи, коли є завеликий попит на авто. Він буває в години-пік, у святкові дні або, коли на вулиці негода. Тоді тариф може бути дорожчим. А у службах, де ви викликаєте таксі через додаток ви ще й самостійно можете збільшити вартість поїздки, щоб водій, обираючи замовлення віддав перевагу саме вашому.

Готель «Тернопіль» - McDonalds (2 км)

Bolt — 40 грн
OnTaxi — 40 грн
549 — 42 грн
Uklon — 43 грн
Пілот — 44 грн
Як бачимо, на короткі відстані вартість на поїздки відрізняється мінімально на різних службах.

Церква святого апостола Петра (вул. Володимира Великого) — McDonalds (6.7 км)

OnTaxi — 77 грн
Bolt — 82 грн
Uklon — 84 грн
549 — 104 грн
Пілот — 105 грн
А ось при поїздках на більш довгі дистанції різниця у вартості поїздки на різних службах таксі у Тернополі вже є більш суттєвою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач61

    Там мій номер позвоніть на вайбер вацап Іванна Ааранич це я?
  • Читач60

    Люди хто їхав по вулиці 15 Квітня Орін заправка око сіре октавіо шкода звяжіться зімною прошу вас там передачка моя до вас базу звонили шахраї прошу поверніть за винагороду? Таксі раньше приїхав він заправлявся 19:40
  • Support Оператор Сервісу 549

    Скачати додаток уклону і болта і он таксі в вас розуму хватило , а додаток 549 , вже сірої речовини не вистачило в голові!!!!
  • Володимир Коваль

    549, Пілот ще додатково нарахують, коли швидкість буде менше 20 км/год.

keyboard_arrow_up