Немає «ковідних» документів — ніхто нікуди не їде: Укрзалізниця пояснила нові правила проїзду потягом

Немає «ковідних» документів — ніхто нікуди не їде: Укрзалізниця пояснила нові правила проїзду потягом
  • АТ «Укрзалізниця» обіцяє розгортання мобільних пунктів експрес-тестування на найбільших вокзалах країни. Навряд чи тернопільський належить до цієї категорії.
  • Перевірятимуть ковід-сертифікати чи ПЛР тести перед входом у вагон – разом із квитком. Це може збільшити черги, тому пасажирів просять приходити завчасно, зберігати спокій і дистанцію на пероні.
  • Залізничники обіцяють вибіркові перевірки під час руху потяга — щодо дотримання карантинних вимог.

Не маєте ковід-сертифікату, ПЛР-тесту або тесту на антиген, вас можуть не допустити до поїздки потягом.

Такі правила діятимуть на Укрзалізниці від 21 жовтня.

Повернення коштів за придбані білети в разі відмови від поїздки здійснюється, згідно з правилами перевезень пасажирів.

Відео дня

Які документи потрібно мати?

Нагадаємо, 11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

 Згідно з оновленими КМУ правилами перевезень у карантинний період, від 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності у них:

- документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;

- або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);

- або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

У малих пасажирів, яким не виповнилось 18-ти, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагатимуть.

Перевірятимуть ковід-сертифікати чи ПЛР-тести на вході до вагону – разом з квитком.

  • АТ «Укрзалізниця» забезпечить контроль наявності зазначених документів разом із квитком та ідентифікаційним документом на вході у вагон, — пояснили у прес-центрі АТ «Укрзалізниці». — У випадку відсутності вищезазначених документів провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки. Повернення коштів за придбані білети в разі відмови від поїздки здійснюється, згідно з правилами перевезень пасажирів.

Приходьте завчасно

Оскільки перевірка більшої кількості документів прогнозовано може спричинити черги при посадці, залізничники просять пасажирів з розумінням поставитися до ситуації та прибувати на вокзал завчасно, зберігати спокій та дистанцію на пероні.

  • АТ «Укрзалізниця» також забезпечить наявність сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів у співробітників, — запевнили перевізники. — А також працює над розгортанням мобільних пунктів експрес-тестування на найбільших вокзалах країни.

Нові правила для перевезення пасажирів — вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, для збереження життя та здоров'я пасажирів і поїзних бригад, наголосили залізничники. Тому АТ «Укрзалізниця» організує вибіркові перевірки дотримання карантинних вимог по ходу слідування поїздів і звертається до пасажирів із проханням негайно повідомляти службу підтримки про будь-які випадки порушення оновлених правил проїзду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Лана Даль

    Бред
  • Юра Карий

    От Уроди б...ть дограються немають права !!!
  • Анатолий Мороз

    Гавнюки🧐
  • Marina Kravchyk

    А ще є окрема стаття про медичну таємницю.Де сказано ,що ніхто не має права перевіряти стан вашого здоровя!Тільки має бути затверджено судом...

keyboard_arrow_up