Неподалік Тернополя перекинувся автобус з пасажирами: троє загинули. Що ми дізналися?

Неподалік Тернополя перекинувся автобус з пасажирами: троє загинули. Що ми дізналися?
  • Як стало відомо «20 хвилин», люди повертались з Франківщини За нашою інформацією, всі є співробітниками однієї компанії.
  • Інформацію про 3 загиблих та ще 4 травмованих підтвердили рятувальники. 
  • У поліції кажуть, що в тяжкому стані одна постраждала — жінка, яку деблокували з транспортного засобу. У решти травмованих пасажирів легші ушкодження.  

Вночі на 20 лютого кілометрів за 30 до Тернополя перекинувся великий автобус. Там їхали люди з Франківщини до Тернополя додому. Про це журналістку повідомила читачка «20 хвилин» пані Наталя.

— Мій син повертався разом з друзями цим автобусом додому, — розповіла жінка.  —  Він неушкоджений. Просто шокований. Але в автобусі щонайменше троє людей загинули.

Відео дня

Інформацію про ДТП і загиблих в ній людей підтвердили зранку і в головному управління ДСНС в області.

— 19 лютого о 22:26 на номер екстреного виклику «101» надійшла інформація про те, що на автодорозі Н-18 в межах с. Стара Брикуля Микулинецької ТГ Тернопільського району на узбіччя перекинувся автобус «Neoplan», що здійснював нерегулярні перевезення з м. Буковель Івано-Франківської області до м. Тернопіль, — повідомили у головному управлінні ДСНС в області.

На момент дорожньо-транспортної пригоди в автобусі перебували 39 людей, зокрема 1 дитина, повідомили рятувальники. Внаслідок ДТП 3 особи загинули та 3 — травмувалися. Потерпілих доправили до Теребовлянської міської лікарні.

До ліквідації наслідків надзвичайної події було залучили 20 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки.

— Співробітники ДСНС врятували пасажирку, яку деблокували з-під автобуса, — повідомили рятувальники. — Також рятувальники вжили заходів, аби не допустити пожежі. Із залученням трьох одиниць допоміжної техніки, яку надало місцеве агропідприємство, автобус підняли з узбіччя на проїжджу частину.

За попередньою інформацією, водій автобуса на слизькій дорозі не впорався з керуванням, з'їхав у кювет і там перекинувся. Про це повідомив речник головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. 

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, на момент ДТП в транспортному засобі перебували 34 пасажири. Хоча рятувальники давали інформацію про 39 (!). Троє з них загинули. Чотирьох з забоями, переломами та іншими тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. Одна людина у важкому стані. 

Як вдалось дізнатись редакції, йдеться про цю жінку, яку діставали з-під понівеченого автобуса рятувальники. У постраждалої серйозні травми, в тому числі і хребта. 

— У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Попередньо він тверезий. Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 КПК, зараз він перебуває у слідчому ізоляторі,  повідомив Сергій Крета. 

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання кермувальнику запобіжного заходу. 

За власною інформацією "20 хвилин", водій автобуса не постраждав. Це тернополянин, який здійснював приватні перевезення. За попередніми даними, рейс недовгий, тому за кермом був він один. Напарника не було. 

Загинули, за попередніми даними, троє хлопців. Всім по 20-22 років, двоє місцевих, ще один з Калуша Івано-Франківської області, повідомили поліцейські. 

Як стало нам відомо, в автобусі їхали з короткого відпочинку представники однієї компанії.

Ми розшукали тернопільського студента, який був в момент ДТП в автобусі. Хлопець сидів біля вікна з правого боку — саме на цей бік перекинувся автобус. Окрім шоку, на щастя, не отримав травм. Поруч з ним сидів товариш – у нього поранення руки. Загинули хлопці, які сиділи попереду і позаду них, двоє з них від удару вилетіли з автобуса.

Одним із загиблих є Олег, він з Підволочиська, проживав разом з бабусею. Мама працює за кордоном.

Ми також встановлюємо інших двох загиблих. Більше інформації згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (280)
  • Людмила Бибен

    Не надо ни когда радоваться чужой беде  А лучше помолиться богу !
  • Tanya Tanita

    Якби там повістки роздавали, то не їздили б.

    Читач86 reply Tanya Tanita

    ти нещасна непрошена ніде людина

    приїдь до когось з батьків і скажи їм це в очі

    Нехай тобі в памяті залишаться твої слова коли в тебе станеться якась біда. Ти бруд людського роду
  • Павло Лєший

    Я сижу в окопі а вони віддихають
  • Лана Стойчева

    Водитель заснул,видимо,пусть теперь отвечает.

keyboard_arrow_up