Нові ліміти: через дефіцит пального АЗС вводять додаткові обмеження

Нові ліміти: через дефіцит пального АЗС вводять додаткові обмеження

Мережі автозаправок ОККО та WOG днями ввели обмеження на продаж палива.

Про це АЗС повідомили на своїх сторінках в інтернет мережі.

Останніми днями українці дуже стурбовані обмеженнями по відпуску пального. Це пов'язано з ускладненням логістики та зі збільшенням попиту.

ОККО

Відео дня

Як повідомили на сторінці ОККО, клієнти, які мають картку Fishka, можуть заправлятися пальним PULLS 95 та PULLS Diesel - від 10 л в одне авто. 

Клієнти, які не мають картки Fishka, можуть заправити своє авто пальним PULLS 95 та PULLS Diesel – 5 л в одне авто.

Ліміт встановлюється на одну заправку. Наступну заправку можна провести протягом доби, але не раніше ніж через 2 години.

Що стосується бензину А-95 та ДП, як і раніше, заправляють даними видами пального критичну інфраструктуру, ЗСУ, по паливних картках і талонах.

На автогаз – обмежень немає.

У компанії повідомили, по мірі збільшення запасів пального, будуть переглядати та пом'якшувати ліміти відпуску.

WOG

Як повідомили на сторінці WOG, з 29 квітня ввели обмеження в 10 л на добу для приватних клієнтів при готівковому розрахунку чи оплаті банківськими картками, і лише за наявності картки лояльності PRIDE.

Система PRIDE контролюватиме ліміт автоматично. При цьому скасовується обмеження відпуску в каністри.

Як наголошують у компанії, це є вимушений крок, і дозволить забезпечити право першочергової пріоритетної заправки авто наших захисників, медиків та інших служб критичної інфраструктури.

БРСМ

На АЗС встановили ліміти на заправку приватних авто, щоб усі мали можливість заправитися та доїхати у безпечне місце:

А95 Euro Plus -20л

A95 Bio - 100л

ДП Euro plus - 50л

Газ - 30л

Socar

У мережі Socar також ввели обмеження - 10 літрів бензину в одні руки.

Варто наголосити, заправитися на АЗС Socar станом на 2 травня можна лише за талонами.

"Укрнафта"

 Там можна заправити до 20 літрів на одну машину. Проте на АЗС "Укрнафти" станом на 2 травня заправляють лише машини екстрених служб, повідомило Delo.ua

Наразі, журналісти "20 хвилин" перевіряють, яка ситуація з пальним у Тернополі. Детальніше про це читайте згодом на сайті.

Про підвищення граничного рівня торговельних надбавок

Як повідомив Тарас Мельничук, для запобігання дефіциту палива в Україні Кабмін вирішив підвищити граничний рівень торговельних надбавок на дизпаливо та бензин.

 "З метою запобігання дефіциту палива, що реалізується через мережу автозаправних станцій, прийняв рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, зокрема, дизпалива з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ (на 40%) та бензинів автомобільних з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).
Водночас, Кабінет Міністрів України продовжив термін дії порядку застосування граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари, що істотну соціальну значущість, на весь період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування", написав Мельничук у своєму Телеграм-каналі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Валентина Разуваева

    Не вводьте в оману простих людей, нікого вони не заправляють, мало того, публікують інформацію про наявність пального, а по факту кажуть немає вільного пального. ОККО Київ Броварський проспект 20-3. Мало того, ще й погрожують своїм клієнтам. От тобі і коррупція.....
  • Наталя Цигипало

    Сьогоднi десь э дизпаливо??
  • Оля Коляденко

    Вчора була у Франику ,жодної черги ,заправки пусті,2-3 машини,без проблем заправила 20 літрів...заїхала в Тернопіль ,треш....черги по 30 машин...чому така різниця????
  • Romi Romi

    Бізнес розробили коли війна в Україні заробляють на цьому а про наслідки не задумуються

keyboard_arrow_up