Новий тест на знання правил руху: так що повинен зробити водій? Проголосуй!

Новий тест на знання правил руху: так що повинен зробити водій? Проголосуй!
  • Так перелаштуватись в лівий ряд чи продовжити рух, коли увімкнеться зелене світло?
  • Як і обіцяли, через добу після публікації тесту, ми даємо коментар поліції з правильною відповіддю та нагадуванням, якою є відповідальність за порушення.

Що повинен зробити водій, який має намір їхати прямо, якщо в дзеркалі заднього виду побачив автівку з увімкненим правим поворотом?

Новий тест на знання правил дорожнього руху розмістила на сторінці у Фейсбук патрульна поліція.

Як і обіцяли, через добу після публікації тесту, ми даємо коментар поліції з правильною відповіддю та нагадуванням, якою є відповідальність за порушення.

Відео дня

Катерина БАСАЛИГА, речниця управління патрульної поліції в області:

  • Правильна відповідь: 3. Cигнал у додатковій секції світлофора зобов‘язує водія виконати поворот праворуч, якщо за ним рухаються інші траспортні засоби, що увімкнули сигнал правого повороту (п. 16.10 ПДР)

При увімкненні зеленого сигналу світлофора на додатковій секції, на якому міститься стрілка із покажчиком напрямку праворуч, не продовжив рух у вказаному стрілкою напрямку, що створило перешкоди транспортним засобам, які рухалися за водієм тією ж смугою, чим порушив вимоги п. 16.10 ПДР України. Відповідальність за вчинене правопорушення водій несе, згідно з ч. 2 ст. 122 КУпАП (Порушення правил проїзду перехресть). Штраф - 425 грн.

Опитування

Що повинен зробити водій, який має намір їхати прямо, якщо в дзеркалі заднього виду побачив автівку з увімкненим правим поворотом?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Вітьок Каренно

    Читаєш і в шоці.. Наскільки люди не знають ПДР І шось Доказують.. Який 3 варіант?прочитайте умову задачі правильно і дослівно.. Водій намірений їхати прямо.. ПРЯМО!!! , а не направо... Неуки.. Ганьба вам, хто голосує за варіант 2 і 3

    Максим Підперигора reply Вітьок Каренно

    Шановний та Ви сам неук! Якщо додаткова секція знаходиться на рівні зеленого світла або якщо там просто табличка з зеленим кольором, водій що хотів би їхати прямо, зобов'язаний дати дорогу тому хто хоче рухатися на право! В нас такий світлофор був лише один і той вже відключений, прямо на виїзді з тунелю в напряку вул. Збаразької!

    David Starr reply Вітьок Каренно

    Так ти ж перший і не знаєш ПДР, плюс не здатний прочитати завдання, про що взагалі говорим? )
  • Терен

    Суперечливе правило. Додаткова секція не забороняє рухатись і зупинятись на червоне в правій смузі для руху прямо, але вона зобов`язує виконувати  поворот, якщо ззаду під`їде авто, що хоче виконати той поворот. Перепрошую, а водій зобов`язаний бачити той сигнал заднього автомобіля? І чи завжди то фізично можливо, якщо заднє авто стоїть в метрі-півтора від вашого заднього бампера, а ви бачите лише у бокових дзеркалах? І ще, як сьогодні чомусь прийнято, водій того заднього під`їхав пізніше і ввімкнув поворотник, коли вже зупинився?

    David Starr reply Терен

    Досвічений водій, у такому випадку, просто не зупинятиметься у правій смузі. І все, проблема знімається автоматично.

    Терен reply David Starr

    Досвідчений водій буде рухатись в правій смузі. бо так вимагають ПДР. Мало того, ліва смуга руху може бути означена лише для повороту вліво. Тоді як?

    Александр Ильчук reply Терен

    Досвідчений водій перестроїться в ліву полосу а тупий бичара стане в правій полосі і зробить затор. У нас таких дохера за ним будуть стояти 5 авто а йому буде похер. У нас не мае поваги один до одного.

    Максим Підперигора reply Терен

    Варіант який ви описали неможливий, потрібно бути повним дебілом, щоб зробити таку ситуацію, якщо з лівої лише на ліво, а з правої прямо і на право то там стрілка на право буде біля червоного сигналу світлофору, тобто зверху, що автоматично не зобов'язує пропускати авто яке знаходиться позаду і хоче їхати на право.

    Терен reply Максим Підперигора

    Неможливий, кажеш. ну, ну..

    Андрій Чорний reply Терен

    Максим Підперигора reply Терен

    там дві смуги тлумку а не три і коли горить на ліво, зажди горить прямо

    Терен reply Максим Підперигора

    Там ОДНА смуга руху, ідіоте, ОДНА! Справа можна на стрілку об`їхати, якщо попри самий бордюр, пересікаючи суцільну попри нього і мало не торкаючись тих, що стоять прямо чи наліво. Двох смуг ТАМ НЕМА, ідіоте. Якщо хто мудріший, той поступаються вліво за суцільну, залишаючи вузенький проїзд справа. А бидло ще й не пропустить, буде притискати. От які ж, як ти там писав, дебіли таке перехрестя зробили. Ти певно з них?

    David Starr reply Терен

    Досвідчений водій буде виходити із дорожньої обстановки, але й не забувати ПДР, бо його основним завданням є доїхати, а не комусь щось доводити.

    Терен reply David Starr

    виходити із дорожньої обстановки, але й не забувати ПДР
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/DTP/noviy-tekst-na-znannya-pravil-ruhu-tak-scho-povinen-zrobiti-vodiy-prog-10964893.html
    Цікаво, цікаво. І обстановка і ПДР... Мова ж про те, що правило суперечливе - в лівій смузі не можна, і прямо не можна, а потрібно. І що, їдь вправо, бо ззаду хтось поблимав? Тут або відмінити обов`зковий поворот вправо, задній нехай почекає, або для правого повороту на секції ОБОВ`ЯЗКОВА додаткова смуга. Приклад - перехрестя Кривоноса, Мазепи, Бережанська. З Кривоноса лише одна смуга і СЕКЦІЯ! В одній смузі стоїть кілька машин ПРЯМО, в бік Львівської або вліво, на Бережанську.. Під`їзджає ще одне  авто з правим поворотником. І що, всім їхати вправо?! Який ідіот тут на одній смузі ту секцію поставив, або чому при реконструкції ще однієї смуги не добавили? От про що мова. Дійшло?

    David Starr reply Терен

    У нас таких "недоробок" на дорогах багато, тому й писав про обстановку. Конкретно на тому повороті з Кривоноса(і на інших подібних), я об'їжджаю стоячих по зустрічній і повертаю направо, хай і з порушенням.

    Srečko Brzdyč reply Терен

    Правило якраз не є суперечливим, а є досить логічним та покликане розвантажити перехрестя. Суперечливим та нелогічним є розміщення світлофорів із додатковими секціями на перехрестях із недостатньою кількістю смуг для руху, як от наведений вами приклад. Тобто проблема не у правилі, а у рагульному втіленні, без врахування реального стану речей

    Терен reply Srečko Brzdyč

    Ну і? Є правило, а є реалії. От як то правило виконувати? Я й писав - обов`язкова додаткова смуга, от тоді то правило можна виконувати. Але ж ніде й мови про тут обов`язкову додаткову, от в чому справа.
  • Справедливість

    Ще до редакції. Так можна і сказати що і перша відповідь правильна так як ззаду автомобіля підїзжає пожарка,швидка тому водій має перестроїтись щоб їх пропустити.
  • Справедливість

    До редакції. Як водій зі стажем. Катерина БАСАЛИГА Вас шановна на перездачу. Не говоріть херні. І не вчіть інших. На картинці лише ОДИН транспортний засіб. По друге навіть якби був би другий транспортний засіб то треба дивитися чи увімкненний поворот. Тобто є питання є картинка. І відповідь 2. А не три. Будьласка чекаю від редакції спростування слів супер професіонала. Ще раз на екзамені я бачу цю картинку і роблю висновок що ззаду ніякого транспортного засобу нема. Все крапка.

    Srečko Brzdyč reply Справедливість

    Ви текст питання на малюнку читали?
    "Що повинен зробити водій, який має намір їхати прямо, якщо в дзеркалі заднього виду ПОБАЧИВ АВТОМОБІЛЬ З УВІМКНЕНИМ ПРАВИМ ПОВОРОТОМ? "
    Чи ви тільки малюнками користуєтесь при сприйнятті зовнішньої інформації?

    Справедливість reply Srečko Brzdyč

    Точно. Все питання знято. Дійсно пише одне а на малюнку інше. Капець. Все питання закрите.

keyboard_arrow_up